reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale czadowe te rzeczy [emoji173]️. Lubię takie pierdułki[emoji173]️.
Te ciasto na pączki to jest takie kleiste, trzeba na rękę trochę oleju nalać i dopiero lepić.
Ty, a nie zauważyłaś że ten Twój piesek to takie połączenie Ciebie i Łukasza: Moniczka lubi warczeć a Łukasz bzykać [emoji23]
A książki nie chcę, nie lubię poradników [emoji849]
A na moim zboczonym mężu wymusiłam układ, że seks w weekendy bo ja nie wyrabiam. Niby na to przystał, chociaż i tak codziennie dzielnie mnie namawia na bzykanko. I jak jest miły to się z nim puszczę w tygodniu [emoji846]
Ostatnio był zdesperowany a mi się strasznie nie chciało to zaoferował mi 5 dych - boszzz, to nawet panie z ulicy więcej biorą [emoji23]. Tak mnie tym rozśmieszył że mu dałam [emoji8]
Padłam [emoji23][emoji1787]

reklama
Noooo praktycznie wgl .. wszyscy w domu chorzy a ja nic. Czasami jakiś katar ale tak to nic ;) szczerze to nawet tego z tym nie powiązałam (nie byłam aż tak wtajemniczona). Szkoda, że nie zrobiliśmy tego wcześniej nooo ale.. najważniejsze, że się udało.
A Ty zbadałaś sobie ich poziom ? Bo może to jest to ? 😊
Nie robiłam akurat tego i nie mam tego na skierowaniu od lekarza, ale jak czytam tutaj, dziewczyny które miały nk praktycznie nie chorowały-jak Ty, a ja łapałam wszystko co tylko latało w powietrzu, jest lepiej od kiedy biorę codzień solidna garść supli, już z 5 miesięcy nie byłam chora, wiec super jak na mnie. Myśle ze u mnie może być coś z ta immunologia tylko tak szukam i szukam i nie wiem.... 🤔

Czyli to taka bardziej nowoczesna forma zamrażanie bez kryształów lodu tak w skrócie. A to jest teraz stosowane rutynowo czy nie? Ja myślałam że zamrażanie komórek jest raczej zarezerwowane dla sytuacji bezwzględnej konieczności (np u osób które leczą się oknologicznie powiklaniem może być uszkodzenie komórek rozrodczych) a tu okazuje się że to jest procedura też w przypadku po prostu nadliczbowych komórek.

Ha ha ha, ale masz patent na odpisywanie na chaotyczne posty Bazylki [emoji12]. Zajebiaszcze [emoji8]
Takie urzędnicze naloty [emoji1787][emoji23]
Wiesz, tak sobie przypomniałam.. maz mi kiedyś dal 5 dych, za posprzątanie w szafie [emoji1787][emoji23] ciagle mu układam, wybrane, wyprasowane, spodnie na spodniach, bluzy na bluzach itd , 3 dni i znowu syf.. I tak sie litowalam, litowalam i powiedzialam ni ****..a koniec ! Nie szanujesz mojej roboty to miej sobie syf. Pranie donosilam i mu wpieprzalam do szafy. Wytrzymał z tydzien i zaczął się prosić.. A ja, nie ma opcji. To w końcu,ze mi da 5 dyszek. No i co? Zgodziłam się [emoji1787][emoji41] ale to była jednorazowa akcja, potem zmadrzal ;/

Czyli to taka bardziej nowoczesna forma zamrażanie bez kryształów lodu tak w skrócie. A to jest teraz stosowane rutynowo czy nie? Ja myślałam że zamrażanie komórek jest raczej zarezerwowane dla sytuacji bezwzględnej konieczności (np u osób które leczą się oknologicznie powiklaniem może być uszkodzenie komórek rozrodczych) a tu okazuje się że to jest procedura też w przypadku po prostu nadliczbowych komórek.
Dokładnie. My tez mieliśmy 9 dojrzalych A tylko 6 mogli zaplodnic. Od razu zaproponowali nam mrożenie oocytow. Przekonał nas,ze warto. No to się zgodzilismy.

reklama
Hej kobietki 😍Takie pytanko z serii „gładka dupka na wiosnę” 🤪mnie po wszystkich stymulacjach i burzy hormonow wyskoczył taaaaaaaki cellulit , ze szok 😳🥴macie jakieś sprawdzone sposoby? Zamówiłam specjalna szczotkę od dziś mam zamiar się za szczotkowanie dupci 😁 zobaczymy jakie efekty będą .. myśle , ze w ciąży tez można śmiało stosować ☺️tak na przyszłość ... 🤪😍

Do góry