reklama
Artemida90
Fanka BB :)
Dziewczyny wiem że moje pytanie jest głupie i że pewnie będziecie się że mnie śmiały ale... Co to jest ta Beta?? [emoji16]Bo czytam czytam, każdy mówi o becie a ja nie ogarniam co to jest [emoji16]
Beta hcg - hormon który jest produkowany przez zagniezdzony zarodek - robi się badanie z krwi żeby sprawdzić czy jest ciaza
3 dpt, 6 dniowa blastocysta, progesteron luteina 3x100 dopochwowo i dziś juz wzięłam jeszcze prolutex, do dziś było kp dlatego tak mało lekow.A suplementujesz jakiś próg? Ktory to dpt?
Ovitrelle i luteina dopochwowoNapisz mi kochana na jakich lekach podchodziłaś przy kp? Gratuluje. U mnie 40 lat kp i zarodki wiec czasu mało a córeczka cycoholik.
Aduś16
W 3dpt to beta może być z ovitrelle jeszcze, za szybko na produkcję wykrywalnego b-hcg przez blastke. 300 mg plus Prolutex powinno wystarczyć, a jaki masz próg że uważasz że za niski?3 dpt, 6 dniowa blastocysta, progesteron luteina 3x100 dopochwowo i dziś juz wzięłam jeszcze prolutex, do dziś było kp dlatego tak mało lekow.
Właśnie to mnie frustruje najbardziej, twoje zarodki, twoje geny i nie masz na to wpływuAkurat 6 zarodków przy pierwszej procedurze wydaje się ok. Nadprogramowe zarodki to też kłopot. Przy dużym niepowodzeniu za pierwszym razem lekarz może zdecydować o zapłodnieniu większej liczby komórek. Po 35 r.z. to para decyduje ile zapłodnić. Natomiast brak wpływu na mrozone zarodki po 20 latach jest jakimś nieporozumieniem.
Liliana87
Tak, słyszałam;( to jej 6- te dziecko...Właśnie mówią w Tv że jakaś ciężarna 33-latka leżała pijana na trawniku w Radomsku. Zawieźli do szpitala, miała ponad 3 promile i urodziła dziecko [emoji49][emoji49][emoji49]. Dziecko stan poważny.
Nosz ku...wa, aż mi się nóż w kieszeni otwiera [emoji49]
Nie jest bo 2 poprzednie były ujemne w tym ten z rana tez, dopiero ten po południu wyszedł dodatni, sprawdzę w sobotę bhcgW 3dpt to beta może być z ovitrelle jeszcze, za szybko na produkcję wykrywalnego b-hcg przez blastke. 300 mg plus Prolutex powinno wystarczyć, a jaki masz próg że uważasz że za niski?
Aduś16
Może jak masz bardzo wczesna implatacje to 3dpt może się pojawić niziutka beta ale generalnie na tak wczesnym etapie się nie bada. Tylko w Invicta karza badać w 3dpt co ma tylko sens jeśli przyjęło się wcześniej ovitrelle aby sprawdzić ile go jeszcze pozostało i porownac z wynikiem jaki bada się w 6dpt kiedy można dopiero coś stwierdzić czy implantacja była bądź nie.Nie jest bo 2 poprzednie były ujemne w tym ten z rana tez, dopiero ten po południu wyszedł dodatni, sprawdzę w sobotę bhcg
reklama
Beta hcg - hormon który jest produkowany przez zagniezdzony zarodek - robi się badanie z krwi żeby sprawdzić czy jest ciaza
Ahaa.. Teraz to już rozumiem Dziękuję
Podziel się: