reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Pytałam swojej dr czy jest jakaś różnica w uzyskiwaniu ciąż przy 3d lub 5d zarodkach, stwierdziła że nie.
Niemożliwe coś się doktor pokręciło.
Pierwsze lepsze info.

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie ja co prawda nigdy tak krótko po nie robiłam testu z moczu ale myślę że poziom we krwi przy 1/5 nie powinien być jakiś bardzo wysoki.
Jak myślisz ile dni po podaniu 5 dniowego kropka można by robić bete albo test z moczu jeśli był podany ovitrell?
Kurczę powiem ci ze z tym to trochę trudny temat. Bo lekarze różnie mowia. Ja miałam podany pregnyl ale 2 pełne ampułki i jak po 3 dniach od podania zrobiłam test ( wiem głupia jestem ale chciałam choć raz zobaczyć dwie kreski ) to wyszła prawie niewidzialna a po 4 dnia już nic nie było a lekarz mówił ze nawet 12-14 może się utrzymywać wysoka wartość po zastrzyku ...

A jak szukać takiego kalkulatora?
Wszystko zależy od dawki i organizmu. U niektórych już 5-6dpt jest czysto, a u innych beta z zastrzyku utrzymuje się ponad 10 dni. Niestety to utrudnia testowanie i albo trzeba poczekać na moment gdy już efektu zastrzyku się nie spodziewamy czyli pow 10 dni, albo robi się betę kilka razy w odstepach i patrzy czy spada czy rośnie. Na sieci są jeszcze kalkulatory które orientacyjnie podają ile bety w danym dniu jest jeszcze z zastrzyku.

A są w moczu też luekocyty? Czy tylko bakterie? Bo same bakterie nie muszą oznaczać infekcji , mogą być z zanieczyszczenia.
Właśnie że nie, on jest B gęsty i ciężko szybko go podac. Podawałam naprawdę B wolno.
Dodatkowo właśnie odebrałam wyniki moczu i mam B liczne bakterie i nabkonki płaskie, wiesz może czy mogę coś wziąść żeby złagodzić te bakterie.

No właśnie ja co prawda nigdy tak krótko po nie robiłam testu z moczu ale myślę że poziom we krwi przy 1/5 nie powinien być jakiś bardzo wysoki.
Jak myślisz ile dni po podaniu 5 dniowego kropka można by robić bete albo test z moczu jeśli był podany ovitrell?
Mysle ze 8 dpt można zrobić ale powtórzyć 10 dpt i jeśli wzrośnie to można się spokojnie cieszyć ❤️ Chyba ze 8 dpt będzie wysoko beta, co najmniej 3 cyfrowa to również będzie świadczyło o ciazy 😍 a jeśli chodzi o test to chyba nikt ci nie odpowie kiedy będzie wiarygodny bo jeśli jest czuły to wykryje nawet niewielka ilosc hcg🙄 ja bym się sugerowała jedynie beta

Chyba masz rację. Ten mocz to i tak nic nie powie na 100%. To wychodzi że pierwszy test beta w piątek.
Mysle ze 8 dpt można zrobić ale powtórzyć 10 dpt i jeśli wzrośnie to można się spokojnie cieszyć [emoji3590] Chyba ze 8 dpt będzie wysoko beta, co najmniej 3 cyfrowa to również będzie świadczyło o ciazy [emoji7] a jeśli chodzi o test to chyba nikt ci nie odpowie kiedy będzie wiarygodny bo jeśli jest czuły to wykryje nawet niewielka ilosc hcg[emoji849] ja bym się sugerowała jedynie beta

A wiec jak wyglądają nasze forumowe statystyki? Ile mamy ciąż z 3 doby?
Niemożliwe coś się doktor pokręciło.
Pierwsze lepsze info.

@bazylia128 wlasnie byl u mnie listonosz [emoji8][emoji8][emoji8] Dziekuje Ci serdecznie [emoji8][emoji8][emoji8]
1580834071949.jpeg

reklama
Do góry