Hej mam pytanko , dziś byłam u dr i wyznaczył termin biopsji macicy na pon i na środę (przyszły tydzień) responsywność. Nie wiem o co chodzi, że nie można od razu zrobić 2 na raz a z wrażenia zapomniałam się zapytać . Może wiecie?? Czy to możliwe, żeby w kolejnym cyklu już podawać mrozaka tak powiedział dr? Przecież na wyniki się czeka chyba ze 2 tygodnie, to zdążą ustawić mi ewentualne leczenie? Dodatkowo zrobiliśmy kariotypy plus ja coś z krzepnieciemn krwi (skaplikowana nazwa badania). Dr powiedział że podobno dobrze jest od razu w kolejnym cyklu robić bo biopsja to może podziałać jak scratching... Potrzebuję waszej porady plisss help
reklama
A co jeszcze się okazało przyczyna oprócz kiepskiego nasienia?Coś mi się wydaje, że aby podać dwa to trzeba chyba jakieś warunki spełniać. Niech mnie któraś z Dziewczyn poprawi ale chyba wiek się liczy? Kurcze nie pamietam, wiem tylko,ze lekarka mówiła nam, że się łapiemy ( ja mam 32 lata) ale nie wiem tez czy tutaj nie chodziło o to, że wtedy jeszcze było pewne, że u nas invitro tylko z powodu kiepskiego nasienia. Dziewczyny, pomóżcie :-)))
bazylia128
Fanka BB :)
Teraz sie smiejemy z tego Rzygajaca Monika a jakie przy tm dzwieki hehehe Nie no chyba nienormalni jestesmy.. Ide spac bo za duzzo jak na jeden dzien, Na dwa dni i tak ciagle cos. Dobrze ze moge sie Wam wygadac. Aha Lek mi powiedzial ze jestem za chuda. Chyba cos musze poprawic. Chyba wlacze chlebek pelnoziarnisty.Juz juz prezpisali mi ANEKTON. Ogolnie to zrzygalam siee w samochodzie i w windzie a na koniec prawie obrzygalama pieelegniarke. Nawet nie wiem skad tyle tego. W szpitalu nie bylo sensu bo ccisnieenie w normie. Wygladam jak trzy swiaty Dziewczyny naprawde dalo mi popalic.
Jeszcze jestem przed punkcja wiec nie wiem ile będzie zarodków. A Ty leczysz się w gyncentrum ??Nie warto. Jeszcze zależy jakich. Jeśli blastek to szkoda. No i ile zarodków że stymulacji?
bazylia128
Nie... Ja sie tylko uzaleznilam od forum. Od moich kobietek. Ale fakt jestem bardzo ekspresyjna ❤Ty jesteś chyba z innej gliny ulepiona. Tylko nerwów i dramatów. Problemów i dolegliwości i jeszcze masz siłę pisać i podnosić innych na duchu.
Jesteś na prawdę niesamowita i masz nieludzka wewnętrzną siłę.
bazylia128
Jestem oslabiona no i tak chyba reaguje na narkoze. Zawsze mialam z nia problem.Ale cię przeczyściło, współczuję. Powiedzieli od czego tak się dzieje?
Caroolinee
Aktywna w BB
Póki co mam zrobione pare badań z immunologii i nie są zachwycające, mam tez nietolerancję na gluten - czego nie wiedziałam. Ja doszukuje się przyczyn tutaj ale lekarze dopiero się wypowiedzą na ten temat .A co jeszcze się okazało przyczyna oprócz kiepskiego nasienia?
motylek24
Nie ja jestem w Bocianie Białystok. Z tymi zarodkami jest różnie. Wiadomo wszystko musi się zgrać, niestety nie zawsze tak jest. Wtedy marnują się dwa zarodki. Ryzyko ciąży bliźniaczej związane jest też z przedwczesnym porodem.Jeszcze jestem przed punkcja wiec nie wiem ile będzie zarodków. A Ty leczysz się w gyncentrum ??
Jeszcze zależy jaka przyczyna niepłodności? Ile będzie zarodków? Z której doby? Nie myśl.jeszcze o tym, zaczekaj na rozwój sytuacji po punkcji. Rozmawiaj z lekarzem. Powodzenia i zostań na forum.
U mnie ostatni raz oznaczałam tydzień temu, biorę progesteron dowcipnie 200 2x i to wszystko. Jutro już nic nie będą oznaczać. Myśle ze nie masz się czym martwić,co klinika to inaczej, a co kraj to jeszcze dziwniej . Powiedz mi proszę, jak bierzesz to relanium? We Francji nie dają nic, ale mam relanium z Pl, pytałam tutaj swojego lekarza, pokazywałam mu sklad, to mówił ze mogę wziąć przez pierwsze 3 dni, ale nie zapytałam po ile tabletek ...No pytalam i wtedy właśnie zaczął mi mówić,że to nie ma znaczenia, nic to nie da, jestem obstawiona lekami, mam nie czytać internatów pytałam czy badać progesteron co dwa, trzy dni. Ale wiem, ze nie Tylko w Gamecie nie oznaczają.
reklama
Dzięki napewno zostanę z wami. Wiesz ja tam ciąży bliźniaczej się nie boję nawet cieszylabym się jak by to miały być bliźniaki jutro idę na wizytę i będę z lekarzem ustalać termin punkcji i rozmawiać też o transferze. A Ty już miałaś jakieś invitro robione ..Nie ja jestem w Bocianie Białystok. Z tymi zarodkami jest różnie. Wiadomo wszystko musi się zgrać, niestety nie zawsze tak jest. Wtedy marnują się dwa zarodki. Ryzyko ciąży bliźniaczej związane jest też z przedwczesnym porodem.
Jeszcze zależy jaka przyczyna niepłodności? Ile będzie zarodków? Z której doby? Nie myśl.jeszcze o tym, zaczekaj na rozwój sytuacji po punkcji. Rozmawiaj z lekarzem. Powodzenia i zostań na forum.
Podziel się: