reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja wczoraj piękny dzień, a dziś odwołałam wszystkich pacjentów. Od rana ból głowy taki, że aż mi słabo było, później biegunki, no i na koniec wymioty, aż ledwo stałam na nogach. Jutro idę do rodzinnej bo mój gin pisze, że to wygląda na infekcje, a nie ma nic wspólnego z ciążą. Czy któraś z Was może mi polecić bezpieczny sposób walki z bólem głowy w ciąży? [emoji22]
Dużo pij wody z cytryną.

reklama
Wiesz ciaza bliźniacze to tak dobrze brzmi ale jest obarczone dużym ryzykiem. Lepsze do prowadzenia i donoszenia są ciążę pojedyncze.
Na Youtube jest taki filmik jak chyba dr. Mrugacz o tym mówi że liczą się ciążę zakończone porodem zdrowych donoszonych dzieci a te są częstsze w ciąży pojedynczej a nie to u ilu pacjentek uda się uzyskać zapłodnienie.
Do mnie to przemawia nosić 2 też jest trudniej i jest więcej możliwości komplikacji dla mamy i dzieci.
Masz rację owszem Ale też przy dwuch żarówkach jest szansa większa na to że się któryś przyjmie. Czy mylę się??

Hej mam pytanko 😊, dziś byłam u dr i wyznaczył termin biopsji macicy na pon i na środę (przyszły tydzień) responsywność. Nie wiem o co chodzi, że nie można od razu zrobić 2 na raz a z wrażenia zapomniałam się zapytać 😁. Może wiecie?? Czy to możliwe, żeby w kolejnym cyklu już podawać mrozaka tak powiedział dr? Przecież na wyniki się czeka chyba ze 2 tygodnie, to zdążą ustawić mi ewentualne leczenie? Dodatkowo zrobiliśmy kariotypy plus ja coś z krzepnieciemn krwi (skaplikowana nazwa badania). Dr powiedział że podobno dobrze jest od razu w kolejnym cyklu robić bo biopsja to może podziałać jak scratching... Potrzebuję waszej porady plisss help 😊😊😊
Pobiera się 2 próbki w różnych dniach cyklu. Chodzi o sprawdzenie jak reaguje endometriumw tych dwóch momentach i czy masz tzw okno implantacyjne czyli najlepszy moment na implantację zarodka w standardowym czasie, czy też jest jakies przesunięcie (żeby było wiadomo na kiedy planować transfer). To badanie tylko sprawdza jak jest u Ciebie, nie ma potem żadnego leczenia jako follow up. Czasowo ok, ja też miałam po badaniu receptywności transfer w kolejnym cyklu i to udany transfer😀

😁 Teraz sie smiejemy z tego😁 Rzygajaca Monika a jakie przy tm dzwieki hehehe Nie no chyba nienormalni jestesmy.. Ide spac bo za duzzo jak na jeden dzien, Na dwa dni i tak ciagle cos. Dobrze ze moge sie Wam wygadac. Aha Lek mi powiedzial ze jestem za chuda. Chyba cos musze poprawic. Chyba wlacze chlebek pelnoziarnisty. Zobacz załącznik 1070992
Dawaj chlebek i więcej orzeszków 😀
Ja wciągnęłam ostatnią na dziś marchewę i już na serio spadam (miałam już dawno iść i jak zawsze się zasiedzialam 😂)

Czy szansa jest większa nie wiem chyba wynikająca bardziej z tego że zarodki są dwa niż z tego że jak są dwa to lepiej się implantuja.
Jak są.dobraj jakości to każdy z takim samym prawdopodobieństwem może się zaimplantowac więc masz wtedy 2 szansę a nie jedna jak przy podaniu obu na raz.
Ja uważam że jak nie ma potrzeby to nie warto ryzykowac. Sama stymulacja to już jest obciążenie. Każda uzyskana blastocysty to wielki sukces i myślę że każdej warto dac osobno szansę.
Masz rację owszem Ale też przy dwuch żarówkach jest szansa większa na to że się któryś przyjmie. Czy mylę się??

Odpisał mi docent że widzi sens u mnie podejść na samym accofilu i abym brała DHEA i Wit D na jakość to nie powinno wzmocnić mnie tak aby znów przechodzic immunosupresje... Tak naprawdę nie mam już zo transferowac ale to już inna bajka :eek: DHEA już ogarniam że najlepsze Eliot a polecacie jakaś Wit D która Wam gin polecił na jakość?
Takie coś. Do kupienia na iherb.
20191111_203211.jpeg

U mnie ostatni raz oznaczałam tydzień temu, biorę progesteron dowcipnie 200 2x i to wszystko. Jutro już nic nie będą oznaczać. Myśle ze nie masz się czym martwić,co klinika to inaczej, a co kraj to jeszcze dziwniej 😜. Powiedz mi proszę, jak bierzesz to relanium? We Francji nie dają nic, ale mam relanium z Pl, pytałam tutaj swojego lekarza, pokazywałam mu sklad, to mówił ze mogę wziąć przez pierwsze 3 dni, ale nie zapytałam po ile tabletek ... 🤦🏻‍♀️
Ja chyba miałam 2x1 przez pierwsze 3-4 dni po transferze. Uwielbiałam to że spałam po relanium jak dziecko 😁

Az tutaj w centrum slysze jak krzyczysz [emoji16] Uspokuj buziaczka juz mi lepeiej. Wczoraj mialam obnizony nastroj ale to cchyba normalne. Nawet na sekunde mie mam zamiaru odpuscic. Czyli te moje niedroznie jajowody nie takie niedrozne co?
No coś przepuszczają widać jednak. W opisie hsg masz stwierdzoną całkowitą niedrożność? Ko trast w ogóle nie przeszedł? Może próbowali odtykać?

reklama
Ja właśnie miałam dziś zacząć krótki protokół i znowu lipa :( Okazało się, że na jajniku, który był zawsze zdrowy i produkowal pęcherzyki pojawiła się torbiel endometrialana 4cm 😭 dostałam zamiast stymulacji tabletki antykoncepcyjne. Prawy jajnik już ledwo dyszy... Co robić?! Czwarta laparoskopia to już za z dużo. Poprzednia miałam w lipcu. Czy któraś z Was była stymulowana z taką endometriozą? Boję się czy uda się teraz cokolwiek sensownego że mnie pobrać ☹️ a może faktycznie znowu laparoskopia?
Ja byłam stymulowana z torbiela endometrialna 6cm
Chory jajnik wytworzył więcej jajeczek niż zdrowy
Obecnie jestem po 2 laparoskopii
I przygotowuje się do criotransferu blastocysty

Do góry