reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wiecie w październiku laska ( przyjaciółka mojej dobrej koleżanki ) zaczęła stymulację u nich . Jest w moim wieku i miała 18 pęcherzyków z tego 16 komórek chyba i pierwszy transfer się udał . Resztę zamrozili . Ona była na innym leku niż ja. Niewiem czy to ma znaczenie . Muszę odebrać z kliniki moja kartkę ze stymulacji .

reklama
Cześć dziewczyny, ja tez miałam 2 razy stymulację w Parens i za pierwszym razem zero komórek do transferu ( pobrali 7) a za drugim razem 1 komórka ( pobrali 8) blastostocysta 4bb ale niestety nie przyjął się ( w 9dpt beta 15 a dwa dni potem beta 3)...chce zmienić na Novum tylko muszę się psychicznie podnieść...

W której klinice miałaś ?

A Ty nie miałaś tej karty? Chodzi o leki podane i dawki?
Wiecie w październiku laska ( przyjaciółka mojej dobrej koleżanki ) zaczęła stymulację u nich . Jest w moim wieku i miała 18 pęcherzyków z tego 16 komórek chyba i pierwszy transfer się udał . Resztę zamrozili . Ona była na innym leku niż ja. Niewiem czy to ma znaczenie . Muszę odebrać z kliniki moja kartkę ze stymulacji .

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do embriolog , powiedziała ze ciagle obserwuje ją i jeszcze nie ma stadium do zapłodnienia [emoji24] poddaje się . Gdyby była dobra to by już dojrzała . Tak właśnie myśle
Aneczko tylko nie mów ze się poddajesz !!! Wypłacz się idź na spacer do lasu albo gdzies i wykrzycz ta zlosc i ten żal. ✊
Wiem ze to może nie najlepsze pocieszenie ale sprobuj sobie to tak przetłumaczyć ze to była próba stymulacji nie udała się wiec teraz na pewno lekarz zmieni i dopasuje to bardziej do ciebie do twojego konkretnego przypadku. Wiem ze taka strata boli ale to były tylko komórki jeszcze nie zarodki mysle ze większy bol towarzyszy stracie zarodka albo gdy się nie zaimplantuje.
Głowa do góry daj sobie kilka dni na rozpacz a potem zaciśnij pieści i do dalszej walki ❤️❤️❤️❤️ Tu jest tyle fajterek które przeszły tak wiele ze czasem wyobrażam je sobie w złotej zbroi. Często mam takie myśli ze więcej nie dam rady, ze więcej nie zniosę. Gdy co miesiąc patrzyłam na negatywne testy. A jestem już po wszelkich badaniach po 3 inseminacjach i zaczynam stymulację! Żadna z nas nie ma pojęcia jaka jest silna dopóki życie jej nie doświadczy.
Trzymam za ciebie mocno kciuki kochana i wiem ze następna stymulacja będzie owocna !!

reklama
Do góry