reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam prośbę o pomoc, nie jestem w stanie wśród tylu wpisów odszukać co tam pisałyście o badaniach, które warto zrobić do dr Paśnika. Jestem w tym całkiem zielona, a mam jeszcze 3 tygodnie do wizyty i chętnie coś bym porobiła. Mam tylko zrobioną subpopulację limfocytów i komórki nk. Kojarzę, że robiłyście coś z tej strony: testdna.pl, ale nie wiem co? Dziś miałam wizytę po nieudanym transferze, lekarz jak najbardziej zaleca wizytę u immunologa, kazał też koniecznie zrobić kariotypy, znalazłam to badanie na tej stronie testdna.pl z opcją zrobienia w Krakowie (jest taniej niż w klinice), sam kariotyp 387 zł, ale jest tam też takie badanie pakietowe za 787 zł, powinnam to zrobić? mąż też? ( Link do: Badanie kariotypu bez kolejek✅! Zadzwoń i umów się już dziś ).
Lekarz zdecydował też, że tym razem pójdziemy długim protokołem, jak zacznie się @ to mam brać tabletki anty (ostatnio przy krótkim były tylko 3 komórki), będziemy też hodować je do blastocysty i zrobimy transfer z ewentualnymi zaleceniami immunologa. Mam nadzieję, że to dobry plan. Przynajmniej wiem, że nie stoimy w miejscu i działamy dalej 💪 Podpowiedzcie mi jeszcze na jakie koszty powinnam się nastawić jeśli chodzi o te badania u dr Paśnika? Masakra z tą kasą przy in vitro ..
Jak nie chcesz na początek dużo inwestować to zrób KIR, IMK i ASA to już będzie punkt wyjścia dla docenta

reklama
Dziewczyny mam prośbę o pomoc, nie jestem w stanie wśród tylu wpisów odszukać co tam pisałyście o badaniach, które warto zrobić do dr Paśnika. Jestem w tym całkiem zielona, a mam jeszcze 3 tygodnie do wizyty i chętnie coś bym porobiła. Mam tylko zrobioną subpopulację limfocytów i komórki nk. Kojarzę, że robiłyście coś z tej strony: testdna.pl, ale nie wiem co? Dziś miałam wizytę po nieudanym transferze, lekarz jak najbardziej zaleca wizytę u immunologa, kazał też koniecznie zrobić kariotypy, znalazłam to badanie na tej stronie testdna.pl z opcją zrobienia w Krakowie (jest taniej niż w klinice), sam kariotyp 387 zł, ale jest tam też takie badanie pakietowe za 787 zł, powinnam to zrobić? mąż też? ( Link do: Badanie kariotypu bez kolejek[emoji736]! Zadzwoń i umów się już dziś ).
Lekarz zdecydował też, że tym razem pójdziemy długim protokołem, jak zacznie się @ to mam brać tabletki anty (ostatnio przy krótkim były tylko 3 komórki), będziemy też hodować je do blastocysty i zrobimy transfer z ewentualnymi zaleceniami immunologa. Mam nadzieję, że to dobry plan. Przynajmniej wiem, że nie stoimy w miejscu i działamy dalej [emoji123] Podpowiedzcie mi jeszcze na jakie koszty powinnam się nastawić jeśli chodzi o te badania u dr Paśnika? Masakra z tą kasą przy in vitro ..
Dziewczyny wrzucały coś takiego. Tylko nie wiem co z tego powinien facet wykonać poza kirami i kariotypem.
tapatalk_1578307348230.jpeg

Dziewczyny jestem w 7 dc. Od 2 DC biorę leki do stymulacji Gonal 150 i Mensinorm 150.
6 DC miałam usg niestety jest tylko 6 pęcherzyków. Największy 14mm, Strasznie szybko mi rosną.
Gin juz wieczorem po usg kazał mi wziasc cetrotide o 18.00 i dzis i jutro rano i zbadać estradiol. Kolejne USG jutro. Pytajac się o punkcje powiedział że poniedziałek lub sroda. Ale przecież do poniedziałku ten 14mm bedzie już gigantem. Bo jeszcze wczoraj i dzis biore ostatnie leki. A cetrotide przecież nie powoduje aby pęcherzyki nie rosły. On ma nadzieje ze jakies drobne pęcherzyki wybiją w co ja wątpię. Jak przez 4 dni nie wybiły to przez 2 dni wybiją.

Hej moje kochane dzis wizyta u Pasnika przebiegla bardzo fajnie . Naprawdę super lekarz. Zlecil nam rozszerzone ANA i po wynikach bede miala konsultacje telefoniczną i wtedy ustalimy leczenie. Powiedzial ze z moim kir aa to dobry znak ze zachodze w ciaze. Ogólnie jestem bardzo zadowolona bo dal nam nadzieję❤dziekuje dziewczyny za tw kciuki dzisiejsze na pewno pomogly😘😘😘
Super!!!

Dziewczyny jestem w 7 dc. Od 2 DC biorę leki do stymulacji Gonal 150 i Mensinorm 150.
6 DC miałam usg niestety jest tylko 6 pęcherzyków. Największy 14mm, Strasznie szybko mi rosną.
Gin juz wieczorem po usg kazał mi wziasc cetrotide o 18.00 i dzis i jutro rano i zbadać estradiol. Kolejne USG jutro. Pytajac się o punkcje powiedział że poniedziałek lub sroda. Ale przecież do poniedziałku ten 14mm bedzie już gigantem. Bo jeszcze wczoraj i dzis biore ostatnie leki. A cetrotide przecież nie powoduje aby pęcherzyki nie rosły. On ma nadzieje ze jakies drobne pęcherzyki wybiją w co ja wątpię. Jak przez 4 dni nie wybiły to przez 2 dni wybiją.

Pęcherzyki optymalnie do 20mm. Certotide dostałaś ,by teraz te jajcynka nie tylko rosły,ale też osiągnęły dojrzałośc . Zazwyczaj antagonistę podają 36h przed punkcją-więc pewniejszy ten poniedziałek będzie.Spokojnie ,nie denerwuj się ,LEKARZ WIE CO ROBI...Chcę w to nadal wierzyć 😘

reklama
Pęcherzyki optymalnie do 20mm. Certotide dostałaś ,by teraz te jajcynka nie tylko rosły,ale też osiągnęły dojrzałośc . Zazwyczaj antagonistę podają 36h przed punkcją-więc pewniejszy ten poniedziałek będzie.Spokojnie ,nie denerwuj się ,LEKARZ WIE CO ROBI...Chcę w to nadal wierzyć 😘
dziękuję. A jak jutro będzie już 20mm pęcherzyk to punkcja w sobotę? Bo nie ma co zwlekać by nie był gigant.
Bo napewno wczorajsza i dzisiejsza dawka spowodowała wzrost, 2 dominujących

Do góry