reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny!!nadal nie mogę uwierzyć i poplakuje.. Udało się! Oba serduszka bija.. Strach nadal jest bo do 12 tyg daleka droga.. Ale przedstawiam wam nasze małe szczęścia ❤ cuda się zdarzają warto walczyć to się naprawdę udaje!!

Kocham takie wiadomości :) Podwójne gratulacje :) ❤❤

reklama
Ja teraz podchodzę na cyklu naturalnym, ale biorę zastrzyki gonal f od 3 dnia cyklu, 50u, a w lodowce jeszcze leży ovitrelle 🤣, ja w tej całej procedurze jestem jeszcze zielona, bo to moje początki i niektórych określeń o których piszecie tutaj nawet nie rozumie 🤭🙈.
W każdym bądź razie, lekarz powiedział, ze podchodzimy na cyklu naturalnym. Najpierw wypytał mnie czy mam regularne miesiączki, ile trwają itd. U mnie praktycznie wszystko jest jak w zegarku, wiec myśle ze chyba decyduje regularność cykli?
Regularność cykli ,prawidłowa owulacja,pękanie pęcherzyków....ja zastanawiam się nad naturalnym ze względu na to,że estrofem nie pomaga endometriozie....ale znowu boję się czasem nie pękających pęcherzyków ,bo cykle jak w zegarku i owulka też-mimo tej mendy...także za biologią nie trafisz🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Szkoda ze nie nagrałam video jak sobie podawałam rano dwa. Bemfola super wchodzi . A strach przed drugim ze słabo mi było . Otworzyłam okno w sypialni ( -3 na dworze ) położyłam się na łóżku [emoji23][emoji23][emoji23] i zabierałam się 10 minut za to . Sama w domu na telefonie z mężem jakby coś się stało [emoji23] no cyrki
😂😂😂😂 Aparatka!!!! ale się uśmiałam😂😂😂 dobrze,że przez okno nam nie wypadłaś Cholero!!!!😘😘😘

Regularność cykli ,prawidłowa owulacja,pękanie pęcherzyków....ja zastanawiam się nad naturalnym ze względu na to,że estrofem nie pomaga endometriozie....ale znowu boję się czasem nie pękających pęcherzyków ,bo cykle jak w zegarku i owulka też-mimo tej mendy...także za biologią nie trafisz🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Myśle ze pewnie dlatego mam ten ovitrelle, żeby być pewnym ze była owulacja? W piątek mam wizytę, to podpytam trochę więcej.

Dziewczyny mam prośbę o pomoc, nie jestem w stanie wśród tylu wpisów odszukać co tam pisałyście o badaniach, które warto zrobić do dr Paśnika. Jestem w tym całkiem zielona, a mam jeszcze 3 tygodnie do wizyty i chętnie coś bym porobiła. Mam tylko zrobioną subpopulację limfocytów i komórki nk. Kojarzę, że robiłyście coś z tej strony: testdna.pl, ale nie wiem co? Dziś miałam wizytę po nieudanym transferze, lekarz jak najbardziej zaleca wizytę u immunologa, kazał też koniecznie zrobić kariotypy, znalazłam to badanie na tej stronie testdna.pl z opcją zrobienia w Krakowie (jest taniej niż w klinice), sam kariotyp 387 zł, ale jest tam też takie badanie pakietowe za 787 zł, powinnam to zrobić? mąż też? ( Link do: Badanie kariotypu bez kolejek✅! Zadzwoń i umów się już dziś ).
Lekarz zdecydował też, że tym razem pójdziemy długim protokołem, jak zacznie się @ to mam brać tabletki anty (ostatnio przy krótkim były tylko 3 komórki), będziemy też hodować je do blastocysty i zrobimy transfer z ewentualnymi zaleceniami immunologa. Mam nadzieję, że to dobry plan. Przynajmniej wiem, że nie stoimy w miejscu i działamy dalej 💪 Podpowiedzcie mi jeszcze na jakie koszty powinnam się nastawić jeśli chodzi o te badania u dr Paśnika? Masakra z tą kasą przy in vitro ..

reklama
Dziewczyny mam prośbę o pomoc, nie jestem w stanie wśród tylu wpisów odszukać co tam pisałyście o badaniach, które warto zrobić do dr Paśnika. Jestem w tym całkiem zielona, a mam jeszcze 3 tygodnie do wizyty i chętnie coś bym porobiła. Mam tylko zrobioną subpopulację limfocytów i komórki nk. Kojarzę, że robiłyście coś z tej strony: testdna.pl, ale nie wiem co? Dziś miałam wizytę po nieudanym transferze, lekarz jak najbardziej zaleca wizytę u immunologa, kazał też koniecznie zrobić kariotypy, znalazłam to badanie na tej stronie testdna.pl z opcją zrobienia w Krakowie (jest taniej niż w klinice), sam kariotyp 387 zł, ale jest tam też takie badanie pakietowe za 787 zł, powinnam to zrobić? mąż też? ( Link do: Badanie kariotypu bez kolejek✅! Zadzwoń i umów się już dziś ).
Lekarz zdecydował też, że tym razem pójdziemy długim protokołem, jak zacznie się @ to mam brać tabletki anty (ostatnio przy krótkim były tylko 3 komórki), będziemy też hodować je do blastocysty i zrobimy transfer z ewentualnymi zaleceniami immunologa. Mam nadzieję, że to dobry plan. Przynajmniej wiem, że nie stoimy w miejscu i działamy dalej 💪 Podpowiedzcie mi jeszcze na jakie koszty powinnam się nastawić jeśli chodzi o te badania u dr Paśnika? Masakra z tą kasą przy in vitro ..
na tej samej stronie masz pakiet na trombofilię- za coś około 360 zł-może jest z kariotypem w jakimś zestawie popatrz-opłaca się a Pąsikonik zawsze tez to chce. Myslę,że masz już dużo ,jak będzie coś jeszcze chciała to Ci zleci i wdroży leczenie. tRZYMAM MOOOOCNO✊✊✊✊

Do góry