reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oj tak znany, a jakże ;) Wracając do tematu podejmowania decyzji o zrobieniu badań, czy wybieraniu kliniki ;) Kiedy to było :) Ja wogole nie mialam problemu z mezem zeby zobil badania, a niestety znam przypadki gdzie mezczyzni sie calkowicie blokowali na sama mysl o zbadaniu nasienia. Z czego to wynika ze kobiety sa silniejsze, bardziej zdeterminowane i gotowe do poświecen ? Fajnie ze jestes blisko ze swoja bratowa. Ja za swoja nie przepadam. tzn toleruje ale trzymam na dystans i nigdy z nia nie wchodze na trudniejsze tematy. Ona jest kierownikiem reklamy w bardzo znanej sieciowce w Poznaniu. I wyzej sr...aaa niz sie ma hehehehe A daleko jej do idealu. Wygladem tez nie grzeszy 😋😋😋 (bosssze gdyby ona to przeczytała):angry::angry::angry: dlatego probuje nadrobic śmiechem, a smieje sie jak kaczka :-D:-D i strasznie sie popisuje. Wszedzie jej pełno i przerywa jak sie cos mowi. Dla mnie to brak kultury i wogole bardzo mnie mecza takie osoby. Ale ze wzgledu na meza i rodzine staram sie jak moge :-D zeby jej czyms nie dowalic :-D No... taka mała dygresja przed swietami.

reklama
@Liliana87 czyli jesli dobrze zrouzumialam teraz masz wywolywany okres i jak juz przyjdzie to transfer w nastepnm cyklu?
Teraz siedzę w kolejce do gina po leki. Pewnie zrobi usg czy nie ma jakiejś mendy. No i jak się pojawi @ to pojade do kliniki. A myslisz,ze po takiej wywoływanej miesiące transfer moze miec mniejsze szanse na powodzenie??

Dziewczyny jednak jestem na porodowce. Zbadali mnie i mam mało wód płodowych i będę miała wywolywany poród. Proszę trzymajcie kciuki....
Krzyki kobiet rodzących obok mnie przeraża. Ja mam oksytocyne podłączona na razie
Skarbulenka trzymam kciuki żebyś miała jak najszybciej to za sobą. Będziemy czekać na małą królewnę. Buziaki

Teraz siedzę w kolejce do gina po leki. Pewnie zrobi usg czy nie ma jakiejś mendy. No i jak się pojawi @ to pojade do kliniki. A myslisz,ze po takiej wywoływanej miesiące transfer moze miec mniejsze szanse na powodzenie??
Lilianka transfer może mieć większe szanse bo na lekach a to czasami też jest sposób na oszukanie organizmu.

Myśle ze to nie ma znaczenia. Tak jak ci lekarz powiedział @ to @ i nie wazne czy wywołane lekami. Wazne ze złuszcza sie endometrium i zaczyna sie nowy cykl. Na logike to wlasciwie nie ma żadnego znaczenia. Bedziesz miala wywoływany duphastonem? To progesteron, ktory i tak bierzemy w wiekszej ilosci przed i po transferze ?
No moj tez potrafi sie tego najesc. Mmogłby sobie wszystkiego odmowic byleby tylko ta potrawe zjesc :) Nie rozumiem :) Mi nigdy karp nie smakuje tak bardzo jak w ten jeden wieczor.

Załączniki

• IMG_20191223_183320.jpg
    IMG_20191223_183320.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 119
reklama
Myśle ze to nie ma znaczenia. Tak jak ci lekarz powiedział @ to @ i nie wazne czy wywołane lekami. Wazne ze złuszcza sie endometrium i zaczyna sie nowy cykl. Na logike to wlasciwie nie ma żadnego znaczenia. Bedziesz miala wywoływany duphastonem? To progesteron, ktory i tak bierzemy w wiekszej ilosci przed i po transferze ?
No moj tez potrafi sie tego najesc. Mmogłby sobie wszystkiego odmowic byleby tylko ta potrawe zjesc :) Nie rozumiem :) Mi nigdy karp nie smakuje tak bardzo jak w ten jeden wieczor.
Właśnie wróciłam od lekarza. Tak jak myslalam. Spora torbiel. Menda jedna. Tak, mam brać duphaston przez 7 dni 2x1 ale dr powiedziala, ze wszystko mam tak opuchnięte,ze az kipi i daje sobie rękę obciąć,ze okres przyjdzie w trakcie brania. Dlatego jutro zadzwonię do gamety, upewnie sie jak pracują do nowego roku i wtedy zacznę brać, może uda mi sie jakos wystrzelić A może samo przyjdzie...
Usiadlam jej na fotelu i mowie " Witam. To ja. Problem"..

Do góry