reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Która ma wynik komórek nk i może wstawić ? Płaciłam w diagnostyce 390 zł i miało być nk z rozdziałem na te jakieś Cd 56 itd a mam tylko procentowo nk . Lekarz wczoraj mi mówił ze samo badanie procentów nk to koszt ok 150 zł a ja zapłaciłam 390 i chyba coś złe pobrali
Robiłaś IMK ? % podany w wyniku to właśnie CD56..m a masz tam podany CD4/CD8 bo to też wazny współczynnik? Powinien być nie wyższy niż 2.. Ja mam 2.9 i miałam immunosupresje cykle wcześniej..

Robiłaś IMK ? % podany w wyniku to właśnie CD56..m a masz tam podany CD4/CD8 bo to też wazny współczynnik? Powinien być nie wyższy niż 2.. Ja mam 2.9 i miałam immunosupresje cykle wcześniej..

Dzwoniłam do labo pytać o badanie komórek nk zeby był wynik Cd 55/56 czy jakoś tak piszą i ona mi potwierdziła ze koszt to 390 i są te parametry badane . A teraz zgupialam bo samo nk w procentach nic nie mówi nikomu i niema na wyniku tego Cd

Adjustments.JPG

Tylko coś takiego mam w wyniku. A mówiłam zeby zrobić badanie komórek nk gdzie są te wszystkie Cd . Nie znam się na tym a babka w labo powiedziała ze to badanie które robię to będzie dobre i kosztowało mnie 390 zł

Ja ogromnie liczyłam na to, że mi to pomoże - tylko, że mój zapał trochę osłabł po niepowodzeniu @Netiaskitchen :(
Nie wiem co to będzie ale odliczam już dni do pobytu w szpitalu😉. Wczoraj robiłam badania, które lekarka mi kazała wykonać przed histero. Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie na biocenozie pochwy, bo po okresie ciągle lekko brudzę wkładkę
No i właśnie... Mój lekarz mowi ze na pewno histero nie zaszkodzi. Dał mi skierowanie na nie ale stwierdził że to moja decyzja bo on wskazan nie widzi. No i teraz, wydac kolejne uciułane pieniadze na histero czy olac? Co byście zrobiły na moim miejscu?😌
Kazał mi zrobic za to immunologię bo moze tu pies pogrzebany... Ogolnie to mam mega doła i totalny brak sił na to wszystko..
Jest ktos z Wrocławia kto robił histero na NFZ albo u Fuchsa?

Zobacz załącznik 1053347

Tylko coś takiego mam w wyniku. A mówiłam zeby zrobić badanie komórek nk gdzie są te wszystkie Cd . Nie znam się na tym a babka w labo powiedziała ze to badanie które robię to będzie dobre i kosztowało mnie 390 zł
Ja robiłam IMK i tam gdzie jest wynik w % opisane są one jako następujące NK więc Twoje to pewnie to samo tylko że nie masz tego napisane wprost.. 13% to nie jest jakiś zły wynik.. Najlepiej do 10

Komórki NK % (CD3-/CD16+56+)

Ja robiłam IMK i tam gdzie jest wynik w % opisane są one jako następujące NK więc Twoje to pewnie to samo tylko że nie masz tego napisane wprost.. 13% to nie jest jakiś zły wynik.. Najlepiej do 10

Komórki NK % (CD3-/CD16+56+)

Powiedziała babka w labo ze sprawdzi i zadzwoni do mnie . Myślałam ze na wyniku będzie wyszczególnione te CD w procentach , IMK osobno się robi w sensie dodatkowo do komórek nk? Jestem ciemna z tego a zależało mi zeby mieć takie najważniejsze wyniki a wychodzi ze nic takiego Niemam porobione i to przedemna dopiero

Szukaszuka jeżeli bedziesz tak plam8ć po okresie to ja tak miałam nie każdy cykl ale np co drugi. Po histetoskopii okazal sie polip, usunięty, w kolejnym cyklu zaszłam naturalnie w ciąże. Wcześniej jak plamiłam 3 lata nic nie wychodziło. Jak są plamienia nie ma szans na implantację bo zmienia sie ph. Obserwuj siebie.

reklama
Powiedziała babka w labo ze sprawdzi i zadzwoni do mnie . Myślałam ze na wyniku będzie wyszczególnione te CD w procentach , IMK osobno się robi w sensie dodatkowo do komórek nk? Jestem ciemna z tego a zależało mi zeby mieć takie najważniejsze wyniki a wychodzi ze nic takiego Niemam porobione i to przedemna dopiero
iMK to subpopulacje limfocytow i tam masz też procent NK

Do góry