reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Też mam bardzo lekki sen i problemy aby całą noc przespać bez przerw. I kuźwa wszystko słyszę przez sen:mad:.Wybudzają mnie nawet bączki (za przeproszeniem dziewczynki) mojego męża - drę na niego japę w nocy, a on mówi, że to nie on[emoji23].Nieeee, sąsiad wpadł, spierdział się i uciekł8-)

🤣🤣🤣

reklama
Najsmutniejsze jest to ze w rodzinach patologicznych dzieci rodzą się na masę- „co rok prorok” a my normalne rodziny z normalnych domów, powiedzieć można ze zdrowi bo gdyby nie planowanie dziecka to nawet byśmy o nie których mankamentach nie wiedziały lub nasi mężowie... i dzieci mieć naturalnie nie możemy. Gdzie jest sprawiedliwość się pytam?
Nie ma i nie było sprawiedliwości na tym świecie... Ale my swoją sprawiedliwość sobie wydrapiemy, zobaczycie 😉

Jak by to delikatnie napisać... Nie da się... Co ty pier******?!!!! Zasługujesz na wszystko co najlepsze i to Cie spotka!!! Tylko najwyraźniej troszku więcej czasu potrzeba. Nie widzę tego inaczej, doczekasz się swojego cudu!!! Nie ma innej opcji!!! I będziesz najlepszą matką na świecie!!! 😘
Święte słowa😍

Dobra, dobra, tylko tak piszesz 😂 .
Szkoda, że tyle pokrewnych dusz (tak nazywam osoby z którymi bym się przyjaźniła) spotyka się tylko na forum a nie w realu. Powiedz, dlaczego mieszkasz tak daleko8-) WHYYYYYY😭
ja jestem z lodzkiego a ty ? Dzisiaj jade pociagiem :) do Poznania tak mi sie nie chce ale musze. Zrobimy kiedys spotkanie integracyjne :)

Juz kochana wszystko wiem, troche podzwonilam i jestesmy umowieni na przyszly tydzien centrum diagnostycznym Alaab. Ja nie nie musze sie jakos szczegolnie przygotowywac, ale maz musi zachowac abstynencje sekualna okolo 5 dni. Ale pytalam sie tez o nk i tez wykonuja ale tutaj musze przyjsc z aktualnym badaniem mofrologii - dziwne, p co to ? No i w drugiej polowie cyklu. Takze w przyszlym tygodniu zrobimy te badania :)

Przy badaniu nk musisz być zdrowa, bo infekcja może zburzyć wynik nk.
Super, że się udało!

Duzo tu u nas takich zabiegow. Histeroskopia jest zabiegiem malo inwazyjnym, robionym w znieczuleniu ktortktrwalym ogolnym. Czyli bez koniecznosci intubacji. BLekarz widzi wszystko co sie dzieje w jamie macicy, w razie koniecznosci ma mozliwosc wyciecia polipow i innych przeszkod, ktore czesto sa nie widoczne na USG.

u mnie jest jedna przeszkoda taka że trzeba robić delikatny zakręt i niby to ma wyprostować do zabiegu lecz lekarze którzy robili mi zabieg in vitro nie mieli z tym problemów aby przedostać się. także nie wiem czy to jest potrzebne czy tylko jest taka kwestia że lekarz szuka aby szukać . Bo ogólnie nie przyznałam się lekarzowi z klinki in vitro że byłam z wynikami u diabetologa + krzywa cukrowa i on mnie wysłał do endokrynologa bo zobaczył wynikach z kliniki że mam zawysoką prolaktyne o 100% bo norma jest 23 a ja miałam 46.3 . I dopiero endokrynolog mi obniżył lekami do 7 i dał skierowanie na rezonans magnetyczny przysadki mózgowej . teraz 28.11.2019 mam ten rezonans . a w klinice 27.11.2019 i 29.11.2019 mam mieć robioną biopsje i nie wiem czy mam się pchać w Histeroskopia.

reklama
Miała może któraś z was robiony zabieg biopsje aspiracyjną endometrium ?
Lub histeroskopia diagnostyczna ?
Bo dostałam skierawania od lekarza prowadzącego z kliniki bo według niego jest wszystko ok. lecz nie wie czemu nie zaszłam w ciąży . I chciałam wiedzieć czy któras z was przeszła któreś z tych badań ?
Ja w ten poniedzialek mialam histeroskopie diagnostyczną. Na NFZ w szpitalu. Dwa nieudane transfery i jak zapytalam co mozna przed trzecim dobadac to o tym powiedzial. Znieczulenie ogolne, ale krotko, trwalo to pol h.

Do góry