reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja już na kolejny transfer bede miała relanium 😎. Mama mi podeśle. Tutaj mi nic nie dają na wyluzowanie oprócz dobrych rad ze tak trzeba, wiec się wspomoge sama. Może będę mniej spinać tyłek i w końcu spać w nocy 😴.
Powiedzcie proszę jak to brać przed transferem, po? W oczekiwaniu na betę? Ile można na dzień, jakie miałyście zalecenia? I jak to jest z no-spa? Można brać ile się chce?

reklama
u mnie jest jedna przeszkoda taka że trzeba robić delikatny zakręt i niby to ma wyprostować do zabiegu lecz lekarze którzy robili mi zabieg in vitro nie mieli z tym problemów aby przedostać się. także nie wiem czy to jest potrzebne czy tylko jest taka kwestia że lekarz szuka aby szukać . Bo ogólnie nie przyznałam się lekarzowi z klinki in vitro że byłam z wynikami u diabetologa + krzywa cukrowa i on mnie wysłał do endokrynologa bo zobaczył wynikach z kliniki że mam zawysoką prolaktyne o 100% bo norma jest 23 a ja miałam 46.3 . I dopiero endokrynolog mi obniżył lekami do 7 i dał skierowanie na rezonans magnetyczny przysadki mózgowej . teraz 28.11.2019 mam ten rezonans . a w klinice 27.11.2019 i 29.11.2019 mam mieć robioną biopsje i nie wiem czy mam się pchać w Histeroskopia.

Widzę ze Ciebie tez wysłali na rezonans . Ja półtorej tyg temu miałam robiony i czekam na wyniki aż mi napiszą ze są do odbioru .

Ja już na kolejny transfer bede miała relanium [emoji41]. Mama mi podeśle. Tutaj mi nic nie dają na wyluzowanie oprócz dobrych rad ze tak trzeba, wiec się wspomoge sama. Może będę mniej spinać tyłek i w końcu spać w nocy [emoji42].
Powiedzcie proszę jak to brać przed transferem, po? W oczekiwaniu na betę? Ile można na dzień, jakie miałyście zalecenia? I jak to jest z no-spa? Można brać ile się chce?
Ja mialam 1 tabl na godzine przed transferem, potem 1 wieczorem w dniu transferu i przez dwa dni po transferze 2x1. Pozwolilam sobie brac 3 dni po transferze.

Hej dziewczyny mam pytanie jestem stymulowana menopurem i niewiem jak sobie z niego zrobić zastrzyk pomoże mi któraś z was?
Tez bylam nim sttmulowana, nie pamietam dokladnie ale on byl do rozrabiania. Najpierw gruba igla pobieralo sie plyn, wciskalo do proszku, wymieszac, potem zmienic igle na cienka i brzuch. Lapiesz faldke i wciskasz, o ile dobrze pamietam bez pecherzyka powietrza. Jesli zle cos napisalam niech mnie ktos poprawi. Mi wszystko pokazywala polozna w klinice.

Ja już na kolejny transfer bede miała relanium 😎. Mama mi podeśle. Tutaj mi nic nie dają na wyluzowanie oprócz dobrych rad ze tak trzeba, wiec się wspomoge sama. Może będę mniej spinać tyłek i w końcu spać w nocy 😴.
Możesz brać spasfon 2x3 ja przy pierwszym transferze nie brałam mimo skurczy nie wiedziałam .Przy następnych dwóch udanych transferach brałam nawet zapobiegawczo.

Relanium ma niby podobne działanie do nospy na mięśnie gładkie w macicy.. możesz nospe do 3 razy dziennie brać sama ale nie wiem czy jest sens brać dodatkowo przy braniu lelanium.. ;)

Właśnie mi chodzi o wstrzykniecie. Bo na ulotce jest napisane domięśniowo lub podskornie i w fałdkę na brzuchu to podskórnie a wydaje mi się że lekarz mi kazał domięśniowo i właśnie niewiem jak sama mam to zrobic
Tez bylam nim sttmulowana, nie pamietam dokladnie ale on byl do rozrabiania. Najpierw gruba igla pobieralo sie plyn, wciskalo do proszku, wymieszac, potem zmienic igle na cienka i brzuch. Lapiesz faldke i wciskasz, o ile dobrze pamietam bez pecherzyka powietrza. Jesli zle cos napisalam niech mnie ktos poprawi. Mi wszystko pokazywala polozna w klinice.

reklama
Do góry