reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też mam bardzo lekki sen i problemy aby całą noc przespać bez przerw. I kuźwa wszystko słyszę przez sen:mad:.Wybudzają mnie nawet bączki (za przeproszeniem dziewczynki) mojego męża - drę na niego japę w nocy, a on mówi, że to nie on[emoji23].Nieeee, sąsiad wpadł, spierdział się i uciekł8-)

🤣🤣🤣

reklama
Najsmutniejsze jest to ze w rodzinach patologicznych dzieci rodzą się na masę- „co rok prorok” a my normalne rodziny z normalnych domów, powiedzieć można ze zdrowi bo gdyby nie planowanie dziecka to nawet byśmy o nie których mankamentach nie wiedziały lub nasi mężowie... i dzieci mieć naturalnie nie możemy. Gdzie jest sprawiedliwość się pytam?
Nie ma i nie było sprawiedliwości na tym świecie... Ale my swoją sprawiedliwość sobie wydrapiemy, zobaczycie 😉

Jak by to delikatnie napisać... Nie da się... Co ty pier******?!!!! Zasługujesz na wszystko co najlepsze i to Cie spotka!!! Tylko najwyraźniej troszku więcej czasu potrzeba. Nie widzę tego inaczej, doczekasz się swojego cudu!!! Nie ma innej opcji!!! I będziesz najlepszą matką na świecie!!! 😘
Święte słowa😍

Dobra, dobra, tylko tak piszesz 😂 .
Szkoda, że tyle pokrewnych dusz (tak nazywam osoby z którymi bym się przyjaźniła) spotyka się tylko na forum a nie w realu. Powiedz, dlaczego mieszkasz tak daleko8-) WHYYYYYY😭
ja jestem z lodzkiego a ty ? Dzisiaj jade pociagiem :) do Poznania tak mi sie nie chce ale musze. Zrobimy kiedys spotkanie integracyjne :)

Juz kochana wszystko wiem, troche podzwonilam i jestesmy umowieni na przyszly tydzien centrum diagnostycznym Alaab. Ja nie nie musze sie jakos szczegolnie przygotowywac, ale maz musi zachowac abstynencje sekualna okolo 5 dni. Ale pytalam sie tez o nk i tez wykonuja ale tutaj musze przyjsc z aktualnym badaniem mofrologii - dziwne, p co to ? No i w drugiej polowie cyklu. Takze w przyszlym tygodniu zrobimy te badania :)

Przy badaniu nk musisz być zdrowa, bo infekcja może zburzyć wynik nk.
Super, że się udało!

Duzo tu u nas takich zabiegow. Histeroskopia jest zabiegiem malo inwazyjnym, robionym w znieczuleniu ktortktrwalym ogolnym. Czyli bez koniecznosci intubacji. BLekarz widzi wszystko co sie dzieje w jamie macicy, w razie koniecznosci ma mozliwosc wyciecia polipow i innych przeszkod, ktore czesto sa nie widoczne na USG.

u mnie jest jedna przeszkoda taka że trzeba robić delikatny zakręt i niby to ma wyprostować do zabiegu lecz lekarze którzy robili mi zabieg in vitro nie mieli z tym problemów aby przedostać się. także nie wiem czy to jest potrzebne czy tylko jest taka kwestia że lekarz szuka aby szukać . Bo ogólnie nie przyznałam się lekarzowi z klinki in vitro że byłam z wynikami u diabetologa + krzywa cukrowa i on mnie wysłał do endokrynologa bo zobaczył wynikach z kliniki że mam zawysoką prolaktyne o 100% bo norma jest 23 a ja miałam 46.3 . I dopiero endokrynolog mi obniżył lekami do 7 i dał skierowanie na rezonans magnetyczny przysadki mózgowej . teraz 28.11.2019 mam ten rezonans . a w klinice 27.11.2019 i 29.11.2019 mam mieć robioną biopsje i nie wiem czy mam się pchać w Histeroskopia.

reklama
Miała może któraś z was robiony zabieg biopsje aspiracyjną endometrium ?
Lub histeroskopia diagnostyczna ?
Bo dostałam skierawania od lekarza prowadzącego z kliniki bo według niego jest wszystko ok. lecz nie wie czemu nie zaszłam w ciąży . I chciałam wiedzieć czy któras z was przeszła któreś z tych badań ?
Ja w ten poniedzialek mialam histeroskopie diagnostyczną. Na NFZ w szpitalu. Dwa nieudane transfery i jak zapytalam co mozna przed trzecim dobadac to o tym powiedzial. Znieczulenie ogolne, ale krotko, trwalo to pol h.

Do góry