reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To ja na siku raz ide o 4 raz o 7 Najgorzej przed badaniem moczu jak pobierasz probke?Bo iles tam czasu trzeba odczekac a Ja na poczatki slodkiego nie cierpialam teraz jem A zgaga naprawdę dokucza mi tez vale ogranicz slodkie..ja pomidory odrzucilam nie dam rady , zjadaj troszke migdalow i w pozycji pionowej najlepiej po jedzeniuvnie lezec
Tak właśnie staram się robić :-) :)
Twoja Niunia ile już waży? Będziesz miała poród naturalny czy cc? :-) :)

reklama
A czy z nim masz kontakt telefoniczny poza klinika ? Nie ma z tym problemu? Wiesz może czy gameta robi selekcję nasienia metoda FAMSI lub podobną?
Mam kontakt poza kilinka. Odpisuje na smsy lub oddzwania :) wlasnie wyszlam z transferu i dr czeka na smsa ode mnie jaki dzisiekszy progesteron. Bete mam zrobic 8 .11 o tez mu wyslac smsa- on oddzwoni co dalej. My mamy do gdyni ok 260 km, zawsze bierze to pod uwage przy umawianiu wizyt i ogranicza je do potrzebnego minimum naprawdę ;)

Właśnie tak mi się wydawało, ze my w podobnym wieku ciążowym jestesmy :cool2:
Moja pierwsza ciąża, ale ja pomimo ze szczupła jestem to brzuszek nigdy płaski nie był i teraz to co przytyłam, chyba wszystko idzie mi właśnie najpierw w ten rejon:-) :)

@Forget-me-not... jak tam sytuacja? Bo cały czas myśle o Tobie i trzymam kciuki:)
10 pobrali, 5 dojrzałych i jeszcze 2 chyba mają trzymać, że może jeszcze dojrzeja...
Nie ma tragedii, rewelacji też nie...
Ale cieszę się na razie z tego co jest.
Transfer moruli w sobotę. Resztę trzymamy do blastek... Co ma być to będzie, oczywiście mam nadzieję że będzie dobrze...
Dzięki dziewczyny za kciuki i myśli...
Mają moc[emoji173][emoji173]

Dziewczyny a jaki powinien byc wynik progesteronu przy transferze crio?
Lekarz dal recepte na prolutex, kazal wyslac smsa jaki jest poziom progesteronu i on da znac czy kupowac czy nie. Wynik 15.311ng/ml. Narazie nie odpisuje a ja sie zastanawiam czy jak mam recepte na refundacje to w kazdej aptece tak kupie czy tylko w tych, do ktorych nam kazali zawsze chodzic u nich.

reklama
Melduje się po podglądaniu jajeczek ;)
Więc tak jest 17 pęcherzyków ! Nawet nie wiecie jak się cieszymy ;) bałam się, że będzie mniej. Miałam jeszcze spotkanie z embriologiem, pare rzeczy się dowiedziałam ale co mi najbardziej utkwiło w pamięci to fakt: badanie zarodka zaleca się po 2 nieudanych stymulacjach, a nie transferach ;)

Do góry