reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To ja na siku raz ide o 4 raz o 7 Najgorzej przed badaniem moczu jak pobierasz probke?Bo iles tam czasu trzeba odczekac a Ja na poczatki slodkiego nie cierpialam teraz jem A zgaga naprawdę dokucza mi tez vale ogranicz slodkie..ja pomidory odrzucilam nie dam rady , zjadaj troszke migdalow i w pozycji pionowej najlepiej po jedzeniuvnie lezec
Tak właśnie staram się robić :-) :)
Twoja Niunia ile już waży? Będziesz miała poród naturalny czy cc? :-) :)

reklama
A czy z nim masz kontakt telefoniczny poza klinika ? Nie ma z tym problemu? Wiesz może czy gameta robi selekcję nasienia metoda FAMSI lub podobną?
Mam kontakt poza kilinka. Odpisuje na smsy lub oddzwania :) wlasnie wyszlam z transferu i dr czeka na smsa ode mnie jaki dzisiekszy progesteron. Bete mam zrobic 8 .11 o tez mu wyslac smsa- on oddzwoni co dalej. My mamy do gdyni ok 260 km, zawsze bierze to pod uwage przy umawianiu wizyt i ogranicza je do potrzebnego minimum naprawdę ;)

Właśnie tak mi się wydawało, ze my w podobnym wieku ciążowym jestesmy :cool2:
Moja pierwsza ciąża, ale ja pomimo ze szczupła jestem to brzuszek nigdy płaski nie był i teraz to co przytyłam, chyba wszystko idzie mi właśnie najpierw w ten rejon:-) :)

@Forget-me-not... jak tam sytuacja? Bo cały czas myśle o Tobie i trzymam kciuki:)
10 pobrali, 5 dojrzałych i jeszcze 2 chyba mają trzymać, że może jeszcze dojrzeja...
Nie ma tragedii, rewelacji też nie...
Ale cieszę się na razie z tego co jest.
Transfer moruli w sobotę. Resztę trzymamy do blastek... Co ma być to będzie, oczywiście mam nadzieję że będzie dobrze...
Dzięki dziewczyny za kciuki i myśli...
Mają moc[emoji173][emoji173]

Dziewczyny a jaki powinien byc wynik progesteronu przy transferze crio?
Lekarz dal recepte na prolutex, kazal wyslac smsa jaki jest poziom progesteronu i on da znac czy kupowac czy nie. Wynik 15.311ng/ml. Narazie nie odpisuje a ja sie zastanawiam czy jak mam recepte na refundacje to w kazdej aptece tak kupie czy tylko w tych, do ktorych nam kazali zawsze chodzic u nich.

reklama
Melduje się po podglądaniu jajeczek ;)
Więc tak jest 17 pęcherzyków ! Nawet nie wiecie jak się cieszymy ;) bałam się, że będzie mniej. Miałam jeszcze spotkanie z embriologiem, pare rzeczy się dowiedziałam ale co mi najbardziej utkwiło w pamięci to fakt: badanie zarodka zaleca się po 2 nieudanych stymulacjach, a nie transferach ;)

Do góry