reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Melduje się po podglądaniu jajeczek ;)
Więc tak jest 17 pęcherzyków ! Nawet nie wiecie jak się cieszymy ;) bałam się, że będzie mniej. Miałam jeszcze spotkanie z embriologiem, pare rzeczy się dowiedziałam ale co mi najbardziej utkwiło w pamięci to fakt: badanie zarodka zaleca się po 2 nieudanych stymulacjach, a nie transferach ;)
Piękny wynik, będzie z czym walczyć dalej...[emoji9]

Ba tarczyce biorę euthyrox bo ths miałam 5,200 rok temu, ale nie mam żadnej choroby, jest to tylko profilaktycznie pod kontem ciąży. Chociaż ostatnio Anty-TPO mi wyszło kosmiczne przy normalnym tsh i będę to konsultować z endokrynologiem w następnym tyg. Choć dr Piekarz mowila żeby się tym nie martwić bo to może jedynie wskazywać ze w przyszłości mogę chorować na tarczyce. Cała reszta jest ok.
Myśle ze problem może być u męża. Rok temu na badaniu nasienia wyszło wszystko wzorowo a teraz przy IUI okazało się ze miał bardzo mało plemników, wiec cis się musiało pogorszyć... przyszły tydzień wszystko zweryfikuje.

Dziewczyny a jaki powinien byc wynik progesteronu przy transferze crio?
Lekarz dal recepte na prolutex, kazal wyslac smsa jaki jest poziom progesteronu i on da znac czy kupowac czy nie. Wynik 15.311ng/ml. Narazie nie odpisuje a ja sie zastanawiam czy jak mam recepte na refundacje to w kazdej aptece tak kupie czy tylko w tych, do ktorych nam kazali zawsze chodzic u nich.
Mój PGR z dzisiaj 7 dpt 26,6 nmol/l czyli 8,3 ng/ ml. Daj znać co napisał Ci lekarz ☺️

Ostatnia edycja:
Ba tarczyce biorę euthyrox bo ths miałam 5,200 rok temu, ale nie mam żadnej choroby, jest to tylko profilaktycznie pod kontem ciąży. Chociaż ostatnio Anty-TPO mi wyszło kosmiczne przy normalnym tsh i będę to konsultować z endokrynologiem w następnym tyg. Choć dr Piekarz mowila żeby się tym nie martwić bo to może jedynie wskazywać ze w przyszłości mogę chorować na tarczyce. Cała reszta jest ok.
Myśle ze problem może być u męża. Rok temu na badaniu nasienia wyszło wszystko wzorowo a teraz przy IUI okazało się ze miał bardzo mało plemników, wiec cis się musiało pogorszyć... przyszły tydzień wszystko zweryfikuje.

U nas wynika badania nasienia tez byl raz tragiczny. Ale podobno spermatogeneza jest dosc slabo zbadana... i tez sa super a raz mega malo ... to jeszcze nic nie znaczy:) zreszta do ivf juz wystarcza tylko 1 plemniczek:)

Masz niedoczynność, skonsultuj to z endokrynologiem. Przy staraniach tsh powinno być mniejsze niż 2.
Jak będziesz na wizycie to poproś o skierowanie na krzywa glukozowo-insulinowa oraz prolaktyne. Powiedz, że starasz się o dziecko, bo wtedy trochę inaczej interpretuje się wyniki

reklama
Masz niedoczynność, skonsultuj to z endokrynologiem. Przy staraniach tsh powinno być mniejsze niż 2.
Jak będziesz na wizycie to poproś o skierowanie na krzywa glukozowo-insulinowa oraz prolaktyne. Powiedz, że starasz się o dziecko, bo wtedy trochę inaczej interpretuje się wyniki

Endo mi właśnie mowila ze to sub-niedoczynnosc, ale leki pięknie działają i w ciągu tygodnia pięknie mi zbija tsh. Mam tendencje wzrostowa na jesień.
Zrobię krzywa na pewno! Co prawda nie na skierowanie bo nie mieszkam w Polsce ale prywatnie w Diagu. Na ta krzywa to na czczo się idzie? Nigdy tego nie robiłam.. bynajmniej nie pamietam.

Do góry