reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja powoli szykuje się do wrześniowego transferu. Za tydzień podgląd endometrium i zobaczymy kiedy startujemy.
Zalecenia od pasnika i trochę spokojniejsza jestem.
Po wizycie u docenta dowiedziałam się komorki nk i kiry u mnie tak mieszaly że siedem transferow i nie ma ciazy.
Teraz mam nadzieję że accofil nam pomoze✊
Ostatnie dwa zarodki pójdą w ruch i bardzo w nie wierze
Trzymam ✊✊za każda z nas

Leki do stymulacji faktycznie są w granicach rozsądku z tego co kojarzę, ale np lek po transferze Lutinus jest drogi jeśli go dostaniesz. A szybko z pudełka ubywa także trzeba też przygotować się na takie koszty. No chyba że dostaniesz co innego. Z tym, że ja wszystko prywatnie. I nie wiem dokładnie ale ten lek np nie był refundowany. Ja po transferze zapłaciłam za leki około 1200 zł.

Leki do stymulacji faktycznie są w granicach rozsądku z tego co kojarzę, ale np lek po transferze Lutinus jest drogi jeśli go dostaniesz. A szybko z pudełka ubywa także trzeba też przygotować się na takie koszty. No chyba że dostaniesz co innego. Z tym, że ja wszystko prywatnie. I nie wiem dokładnie ale ten lek np nie był refundowany. Ja po transferze zapłaciłam za leki około 1200 zł.
Luteina już jest refundowane a ona i prolutex były najdroższe z tych lekow

Ja powoli szykuje się do wrześniowego transferu. Za tydzień podgląd endometrium i zobaczymy kiedy startujemy.
Zalecenia od pasnika i trochę spokojniejsza jestem.
Po wizycie u docenta dowiedziałam się komorki nk i kiry u mnie tak mieszaly że siedem transferow i nie ma ciazy.
Teraz mam nadzieję że accofil nam pomoze[emoji110]
Ostatnie dwa zarodki pójdą w ruch i bardzo w nie wierze
Trzymam [emoji110][emoji110]za każda z nas
Będziemy trzymały kciuki żeby zalecenia od P. pomogły i żeby ten transfer był tym szczęśliwym[emoji110] [emoji110]
A Ty masz kir AA czy Bx z brakujacymi kirami? Accofil masz codziennie po 1/3 dawki czy całość co 3dni?
Jak dobrze pamietam to też leczysz się w Novum?

Dziewczyny pomyliłam leki ;((( pierwszy raz, Noo mam z głową :/ zamiast wsiąść prolutex wzięłam estrofem i duphaston ;/
(Estrofem, duphaston biore o 23 a prolutex o 20)
Czy mam teraz sobie zamienić ? Czy od razu strzelić prolutex ?
Jutro robię test .. powiem Wam, że mam taki 1% nadziei. No ale mówią, że nadzieja umiera ostatnia..
@sandra777.12 sikalas na tescik?
[emoji110] [emoji110]

reklama
@sandra777.12 sikalas na tescik?
[emoji110] [emoji110]
Sikałam i wyszło to czego się spodziewałam (11 dpt) napisałam do mojej dr a ona, że bardzo nalega żebym zrobiła betę booo w 7 dpt (pisałam wcześniej, że 8 dzień ale zakręcona jestem) miałam 3,3 .. szczerze to ja nie wierze w to. No ale pojechałam do lekarza, wzięłam skierowanie. Oczywiście były głupie pytania - po co mi to badanie, jeżeli jestem w ciąży to jestem a jak nie to nie :cool: to mi Amerykę odkrył. Było jeszcze lepsze pytanie czy jeżeli jestem w ciąży to co ? Usunę czy zostawię ? Noooooo ludzie !!

W końcu poszłam oddać krew, pobrali mi 3 fiołki. Myślałam sobie nooo popaprani, jak się pózniej okazało lekarz zlecił mi chyba z 10 badań .. nie żebym nie mówiła tylko o becie :cool:
Także będzie czarno na białym aleeee za 2 dni ..

Do góry