reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Tak już myślę nad kolejną stymulacją iii w czasie pierwszej miałam gonal. Czy uda mi się jakoś kupić go z refundacją ? Nie jestem ubezpieczona w Pl i jeden one kosztował mnie około 1200 zł .. szukam jakiegoś rozwiązania ;(

reklama
Sikałam i wyszło to czego się spodziewałam (11 dpt) napisałam do mojej dr a ona, że bardzo nalega żebym zrobiła betę booo w 7 dpt (pisałam wcześniej, że 8 dzień ale zakręcona jestem) miałam 3,3 .. szczerze to ja nie wierze w to. No ale pojechałam do lekarza, wzięłam skierowanie. Oczywiście były głupie pytania - po co mi to badanie, jeżeli jestem w ciąży to jestem a jak nie to nie :cool: to mi Amerykę odkrył. Było jeszcze lepsze pytanie czy jeżeli jestem w ciąży to co ? Usunę czy zostawię ? Noooooo ludzie !!

W końcu poszłam oddać krew, pobrali mi 3 fiołki. Myślałam sobie nooo popaprani, jak się pózniej okazało lekarz zlecił mi chyba z 10 badań .. nie żebym nie mówiła tylko o becie :cool:
Także będzie czarno na białym aleeee za 2 dni ..
Matko droga ile czasu trzeba tam czekać. Pytania takie, bo może dużo tam kobiet decyduje się na usunięcie ciąży? [emoji33][emoji33] Boże, dla mnie to straszne.

A u Ciebie w laboratorium to od jakiego poziomu wykazuje ciążę? U mnie chyba było od 5.

Kochane staraczki! Mało się tutaj udzielam, ale trzymam za was mocne kciuki [emoji110][emoji110] i jak potrzeba na czasie kogoś zarazić to ja bardzo chętnie [emoji8][emoji8]
Jeszcze troszkę i zwolnię którejś brzuszka [emoji1768]

Tak już myślę nad kolejną stymulacją iii w czasie pierwszej miałam gonal. Czy uda mi się jakoś kupić go z refundacją ? Nie jestem ubezpieczona w Pl i jeden one kosztował mnie około 1200 zł .. szukam jakiegoś rozwiązania ;(
Nie nastawiaj się tak na dany lek. Ja byłam np. stymulowana menopurem.

Matko droga ile czasu trzeba tam czekać. Pytania takie, bo może dużo tam kobiet decyduje się na usunięcie ciąży? [emoji33][emoji33] Boże, dla mnie to straszne.

A u Ciebie w laboratorium to od jakiego poziomu wykazuje ciążę? U mnie chyba było od 5.

Kochane staraczki! Mało się tutaj udzielam, ale trzymam za was mocne kciuki [emoji110][emoji110] i jak potrzeba na czasie kogoś zarazić to ja bardzo chętnie [emoji8][emoji8]
Jeszcze troszkę i zwolnię którejś brzuszka [emoji1768]
No w pl ciąże pokazuje od 5. Nooo ale będę miała pewność.
Tutaj niestety aborcja jest na porządku dziennym .. do 22 tygodnia możesz zrobić sobie od tak.

Z ja chęcią przyjmę brzucholka ;)

reklama
Sikałam i wyszło to czego się spodziewałam (11 dpt) napisałam do mojej dr a ona, że bardzo nalega żebym zrobiła betę booo w 7 dpt (pisałam wcześniej, że 8 dzień ale zakręcona jestem) miałam 3,3 .. szczerze to ja nie wierze w to. No ale pojechałam do lekarza, wzięłam skierowanie. Oczywiście były głupie pytania - po co mi to badanie, jeżeli jestem w ciąży to jestem a jak nie to nie :cool: to mi Amerykę odkrył. Było jeszcze lepsze pytanie czy jeżeli jestem w ciąży to co ? Usunę czy zostawię ? Noooooo ludzie !!

W końcu poszłam oddać krew, pobrali mi 3 fiołki. Myślałam sobie nooo popaprani, jak się pózniej okazało lekarz zlecił mi chyba z 10 badań .. nie żebym nie mówiła tylko o becie :cool:
Także będzie czarno na białym aleeee za 2 dni ..
No to dalej trzymamy[emoji110] [emoji110]
Wiem że już niewielkie szanse, ale wszystko jest możliwe...
Ja może nie jestem dobrym przykładem bo u mnie byla pozamaciczna, ale w 8dpt betę wtedy miałam 1. Warto sprawdzać...
Ja też planuję niedługo kolejną stymulacje i tez nie mam ubezpieczenia i leki bez refundacji... Też chciałabym chociaż leki taniej kupić.
Czasem dziewczyny tu ogłaszają że jakieś im zostają i chetnie bym odkupila, ale po pierwsze nie wiem czym będę stymulowana a po drugie one czesto muszą byc przechowywane w lodówce i wtedy lepiej by bylo je odebrac osobiscie.

Może zrobimy tu ogloszenie parafijalne[emoji6]
Dziewczyny może ma któraś do sprzedania gonal f lub menopur? Jeśli musi byc przechowywany w lodówce to najbardziej interesuje mnie Warszawa.

Do góry