reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja powoli szykuje się do wrześniowego transferu. Za tydzień podgląd endometrium i zobaczymy kiedy startujemy.
Zalecenia od pasnika i trochę spokojniejsza jestem.
Po wizycie u docenta dowiedziałam się komorki nk i kiry u mnie tak mieszaly że siedem transferow i nie ma ciazy.
Teraz mam nadzieję że accofil nam pomoze✊
Ostatnie dwa zarodki pójdą w ruch i bardzo w nie wierze
Trzymam ✊✊za każda z nas

Leki do stymulacji faktycznie są w granicach rozsądku z tego co kojarzę, ale np lek po transferze Lutinus jest drogi jeśli go dostaniesz. A szybko z pudełka ubywa także trzeba też przygotować się na takie koszty. No chyba że dostaniesz co innego. Z tym, że ja wszystko prywatnie. I nie wiem dokładnie ale ten lek np nie był refundowany. Ja po transferze zapłaciłam za leki około 1200 zł.

Leki do stymulacji faktycznie są w granicach rozsądku z tego co kojarzę, ale np lek po transferze Lutinus jest drogi jeśli go dostaniesz. A szybko z pudełka ubywa także trzeba też przygotować się na takie koszty. No chyba że dostaniesz co innego. Z tym, że ja wszystko prywatnie. I nie wiem dokładnie ale ten lek np nie był refundowany. Ja po transferze zapłaciłam za leki około 1200 zł.
Luteina już jest refundowane a ona i prolutex były najdroższe z tych lekow

Ja powoli szykuje się do wrześniowego transferu. Za tydzień podgląd endometrium i zobaczymy kiedy startujemy.
Zalecenia od pasnika i trochę spokojniejsza jestem.
Po wizycie u docenta dowiedziałam się komorki nk i kiry u mnie tak mieszaly że siedem transferow i nie ma ciazy.
Teraz mam nadzieję że accofil nam pomoze[emoji110]
Ostatnie dwa zarodki pójdą w ruch i bardzo w nie wierze
Trzymam [emoji110][emoji110]za każda z nas
Będziemy trzymały kciuki żeby zalecenia od P. pomogły i żeby ten transfer był tym szczęśliwym[emoji110] [emoji110]
A Ty masz kir AA czy Bx z brakujacymi kirami? Accofil masz codziennie po 1/3 dawki czy całość co 3dni?
Jak dobrze pamietam to też leczysz się w Novum?

Dziewczyny pomyliłam leki ;((( pierwszy raz, Noo mam z głową :/ zamiast wsiąść prolutex wzięłam estrofem i duphaston ;/
(Estrofem, duphaston biore o 23 a prolutex o 20)
Czy mam teraz sobie zamienić ? Czy od razu strzelić prolutex ?
Jutro robię test .. powiem Wam, że mam taki 1% nadziei. No ale mówią, że nadzieja umiera ostatnia..
@sandra777.12 sikalas na tescik?
[emoji110] [emoji110]

reklama
@sandra777.12 sikalas na tescik?
[emoji110] [emoji110]
Sikałam i wyszło to czego się spodziewałam (11 dpt) napisałam do mojej dr a ona, że bardzo nalega żebym zrobiła betę booo w 7 dpt (pisałam wcześniej, że 8 dzień ale zakręcona jestem) miałam 3,3 .. szczerze to ja nie wierze w to. No ale pojechałam do lekarza, wzięłam skierowanie. Oczywiście były głupie pytania - po co mi to badanie, jeżeli jestem w ciąży to jestem a jak nie to nie :cool: to mi Amerykę odkrył. Było jeszcze lepsze pytanie czy jeżeli jestem w ciąży to co ? Usunę czy zostawię ? Noooooo ludzie !!

W końcu poszłam oddać krew, pobrali mi 3 fiołki. Myślałam sobie nooo popaprani, jak się pózniej okazało lekarz zlecił mi chyba z 10 badań .. nie żebym nie mówiła tylko o becie :cool:
Także będzie czarno na białym aleeee za 2 dni ..

Do góry