reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ciezko powiedziec po ilu. Sama juz niestety nie pamiętam.
Ale jedno Wam powiem. Zbadalam ta homocysteine wtedy dwa razy i juz wiecej nie badalam. Homocysteina zrobila sie "modnym" tematem tak samo jak mthfr. Na homocysteinie na pewno zarabiaja dobrze koncerny farmaceutyczne bo dobrze wiecie jaka jest roznica cenowa miedzy syntetykiem a metylem.
Jeśli chodzi o sam transfer i wplyw homocysteiny - podwyzszona sugeruje ze krew moze byc gestsza. Ale przy transferach i tak dostajemy heparyne i acard wiec mimo ze nie zwalczamy przyczyny wyzszej homocysteiny to zwalczamy ewentualny skutek...
Dlatego ja od chyba 4 transferów w ogole olewalam ten temat.
Aha i tutaj poruszylas temat dobrze wszystkim nam znany na wszystkim ktoś chce zarobić :)
Ale tak czy siak warto zbadac wiedzieć co jest grane. Spróbuję tak jak ty to ogarnąć i zobaczymy co się wykluje. Dzięki!

reklama
Ja przy ostatnim transferze miałam acard i neoparin i nic mi to nie dało. Widocznie jeszcze brak niektórych kirow implantacyjnych te cytokiny nie za fajne i jeszcze nk 20 % przyczyniły się to bety 0.

Dziewczyny, powiedzcie mi czy jest się czym stresować. Wczoraj miałam transfer, a dziś momentami mam taki delikatny tępy ból- taki jak to zazwyczaj jest na @. A to dopiero 15 dzień cyklu i pierwszy po transferze. Boję się że coś nie tak.

Dziewczyny, powiedzcie mi czy jest się czym stresować. Wczoraj miałam transfer, a dziś momentami mam taki delikatny tępy ból- taki jak to zazwyczaj jest na @. A to dopiero 15 dzień cyklu i pierwszy po transferze. Boję się że coś nie tak.
Nie przejmuj się. Wszystko w granicach normy. Mnie po transferze 5-6 dni brzuch bolał jakbym zapalenie pęcherza miała. Nospe łykaj.

reklama
Ciezko powiedziec po ilu. Sama juz niestety nie pamiętam.
Ale jedno Wam powiem. Zbadalam ta homocysteine wtedy dwa razy i juz wiecej nie badalam. Homocysteina zrobila sie "modnym" tematem tak samo jak mthfr. Na homocysteinie na pewno zarabiaja dobrze koncerny farmaceutyczne bo dobrze wiecie jaka jest roznica cenowa miedzy syntetykiem a metylem.
Jeśli chodzi o sam transfer i wplyw homocysteiny - podwyzszona sugeruje ze krew moze byc gestsza. Ale przy transferach i tak dostajemy heparyne i acard wiec mimo ze nie zwalczamy przyczyny wyzszej homocysteiny to zwalczamy ewentualny skutek...
Dlatego ja od chyba 4 transferów w ogole olewalam ten temat.
Aha. No to prawda ceny sa duzo wyzsze za metylowe formy. Kurcze moze zrobie za jakis czas badanie i zobacze Jak to bedzie wygladalo po metylach i witaminie B. Kurcia a mam pytanie w ktirym dniu cyklu ty mialas robiony scratching endo? I w ktorym dniu przy crio mialas transfer? Czy roznie?

Do góry