reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nic nie zmieniaj jak lekarz kazal brac juz dzisiaj to tak wez. Bo mozesz tylko zaszkodzic.
Endometrium przez 1 dobe moze podrosnac 1-2mm wiec nie martw sie. A i 8mm tez jest ok. Ja tez takie mialam i to w najgrubszym miejscu. I ja ogolnie mam problem z cienkim endometrium.
Gdzies czytalam ze dobrze podany wlew moze przyniesc nawet więcej korzyści niz zastrzyki. Ale nie wiem czy to prawda.

A o ktorej masz transfer? Bo ja tez mam 10 komorkowy zarodeczek i chce zobaczyc czy mniej wiecej w tym samym czasie ja bede zaczynala brac progesteron.
Ostatnio nie bylam pewna...
Pytałam, nie miało to znaczenia o której, więc na 11.
Matko, ja naprawdę świruje...
A co to znaczy dobrze podany wlew? Jeszcze jedno mnie zastanawia ...zalecenia żeby transfer był mdz.3-5 dniu po wlewie...jak to po czy..czy czwartek to 5 czy 6 dzień? Liczy si też godzina wlewu?

reklama
Pytałam, nie miało to znaczenia o której, więc na 11.
Matko, ja naprawdę świruje...
A co to znaczy dobrze podany wlew? Jeszcze jedno mnie zastanawia ...zalecenia żeby transfer był mdz.3-5 dniu po wlewie...jak to po czy..czy czwartek to 5 czy 6 dzień? Liczy si też godzina wlewu?

Nie wiem co to znaczy[emoji6]

Ja mialam wlew w dniu wlaczenia progesteronu. Nie analizuj za bardzo bo to za dużo nie wskazanego stresu[emoji6]
Uwierz ze bedzie dobrze to predzej tak bedzie...

Tez mysle ze NK u Ciebie robi wiecej szkody niz te mutacje.
Ale przyswajanie kwasu foliowego tez wazne dla dzidzi... chociaz tez uwazam ze badanie tego mthfr to teraz taka moda, kiedys nikt nie badal i bylo ok.
Ja bym zbadala ta homocysteine i moze zaczela na poczatek brac femibion, ja tak biore. Jak homocysteina ok to poczekala co Pasnik zaleci.
Ok tak zrobię dzięki. Pewnie na te NK coś dostanę tylko ciekawe czy da mi na te kiry. Oczywiście nie zapytałam na wizycie. Pozostaje czekać cierpliwie.
Dzięki laski i trzymam kciuki za każdą!

@Dgd dziękuję kochana za wiadomosc. Jeszcze ta homocysteine chce jakos obnizyc witaminami metylowymi i mama nadzieje ze juz sie uda. Scratching endometrium zrobiony wiec tez mam nadzieje ze cos pomoze.

Mam tylko pytanie do ciebie i pozostalych @dżoasia moze ty masz tez wiedze na ten temat i w miare mozliwosci podpowiesz. Dostalam leki (viagre) sildenafil actavis 50 mam stosowac od 2 dc dowcipnie po 1/2 tab 4 x dziennie. Czytalam ze to niby na lepsze endometrium. @Dgd @dżoasia @ilmenau sluszalyscie cos o tym? Co mi mozecie o tym powiedzieć? Czy to faktycznie pomaga?

@Dgd kochana ciesze sie ze u Was juz blizej niz dalej. Jeszcze troszkę i malenstwo bedzie na swiecie ♥ imie juz macie? U maluszka wszytko sie wchlonelo? kochana ty to jestes mega cudm. Oby wiecej takich cudow bylo :-)

Jeśli wczoraj miałam w tym najgrubszym miejscu 8mm ( w innym było też 7mm) to jest szansa że do czwartku uroscie ? Tylko estrofem na to wpływa...od jutra zaczynam progesteron i zastanawiam się czy on tego nie zahamuje?
Ja mialam w dniu włączenia progesteronu 7,8mm i lekarka twierdziła ze jak jest powyżej 7,5 to jest Ok. I twierdziła, ze ono jeszcze mi podrośnie do transferu.
Wiec spokojnie, bo masz ok :)

reklama
Do góry