reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Vinszka:) Cudownie rośnie ten Twój bobas ;) Ja na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że będę miała 3 dziewczynkę! W sumie odczytałam ją na podstawię zdjęć z USG genetycznego, a lekarz to potwierdził teraz. No i termin porodu mi się przesunął z początku grudnia na 26.11. - dzień urodzin mojego męża i dwa dni po urodzinach moich córek bliźniaczek :D Także będzie jedna wielka impreza urodzinowa ;) Trzymaj się ciepło. Mam nadzieję, że z łożyskiem będzie wszystko w porządku.
O jak cudownie [emoji7] Rośniecie zdrowo i odzywaj się co u was. [emoji8]
U mnie data terminu porodu też się zmienia, ale jakoś nie wierzę, że tym razem uda mi się urodzić w terminie [emoji85] no chyba, że będę skazana na cc.

reklama
7-8 dopuszczalne
9 ok
10-12 trzyliniowe idealne
13-14 dopuszczalne
Powyzej 15 transfer dowolany

Czasem zalezy tez od opini lekarza i np przy 7mm nie robia transferu.
Jeśli wczoraj miałam w tym najgrubszym miejscu 8mm ( w innym było też 7mm) to jest szansa że do czwartku uroscie ? Tylko estrofem na to wpływa...od jutra zaczynam progesteron i zastanawiam się czy on tego nie zahamuje?

Ja przy ostatnim transferze miałam acard i neoparin i nic mi to nie dało. Widocznie jeszcze brak niektórych kirow implantacyjnych te cytokiny nie za fajne i jeszcze nk 20 % przyczyniły się to bety 0.
Tez mysle ze NK u Ciebie robi wiecej szkody niz te mutacje.
Ale przyswajanie kwasu foliowego tez wazne dla dzidzi... chociaz tez uwazam ze badanie tego mthfr to teraz taka moda, kiedys nikt nie badal i bylo ok.
Ja bym zbadala ta homocysteine i moze zaczela na poczatek brac femibion, ja tak biore. Jak homocysteina ok to poczekala co Pasnik zaleci.

Mysle ze pewnie do jutra cos podrosnie. Od wlaczenia progesteronu juz raczej nie rosnie tylko zmienia strukture.
Właściwie to już dziś wieczorem mam wziąć pierwszą dawkę crinone ...a od jutra dodatkowo luteinę i PROLUTEX...kurcze, może poczekać i zacząć od jutra? Czy to już nic nie zmieni? Te 8mm od wczoraj do dziś to chyba średnio miało szansę urosnąć?

reklama
Nic nie zmieniaj jak lekarz kazal brac juz dzisiaj to tak wez. Bo mozesz tylko zaszkodzic.
Endometrium przez 1 dobe moze podrosnac 1-2mm wiec nie martw sie. A i 8mm tez jest ok. Ja tez takie mialam i to w najgrubszym miejscu. I ja ogolnie mam problem z cienkim endometrium.
Gdzies czytalam ze dobrze podany wlew moze przyniesc nawet więcej korzyści niz zastrzyki. Ale nie wiem czy to prawda.

A o ktorej masz transfer? Bo ja tez mam 10 komorkowy zarodeczek i chce zobaczyc czy mniej wiecej w tym samym czasie ja bede zaczynala brac progesteron.
Ostatnio nie bylam pewna...
Właściwie to już dziś wieczorem mam wziąć pierwszą dawkę crinone ...a od jutra dodatkowo luteinę i PROLUTEX...kurcze, może poczekać i zacząć od jutra? Czy to już nic nie zmieni? Te 8mm od wczoraj do dziś to chyba średnio miało szansę urosnąć?

Do góry