reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny. Juz 3 dzien wstrzykuje sobie gonal w dawkach 125 i 150 na zmiane. Jak dlugo trwa powstawanie i dojrzewanie jajeczek? Wizyte mam zaplanowana na srode czyli 5 dnia, a rozpiske w przyjmowaniu na 7 dni. Dodam, ze owulacje zawsze mam pozno ok 19 dnia cyklu. Ktos robil sobie zastrzyki dluzej niz te 7 dni?

Dziewczynki miłego dnia dla wszystkich.

Ja po wczorajszej wizycie mam obniżoną dawkę heparyny, bo jak się okazuje przepływy są tak dobre, że dziecko ładnie nabiera masy. Mamy 260g cudowności, szczęścia, miłości. [emoji7][emoji7]

Żeby nie było zbyt pięknie, to oczywiście coś z łożyskiem... do kontroli za dwa tygodnie mam się stawić. Chyba mam za nisko, ale po wczorajszych emocjach już mało co pamiętam. Przed oczami cały czas mam śpiącego maluszka [emoji85]

Każdej z was życzę wytrwałości i dużo sił, dla takich widoków - warto! Dla kopniaczków - warto! Marzenia się spełniają [emoji123][emoji106]
Hej Vinszka:) Cudownie rośnie ten Twój bobas ;) Ja na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że będę miała 3 dziewczynkę! W sumie odczytałam ją na podstawię zdjęć z USG genetycznego, a lekarz to potwierdził teraz. No i termin porodu mi się przesunął z początku grudnia na 26.11. - dzień urodzin mojego męża i dwa dni po urodzinach moich córek bliźniaczek :D Także będzie jedna wielka impreza urodzinowa ;) Trzymaj się ciepło. Mam nadzieję, że z łożyskiem będzie wszystko w porządku.

Hej dziewczyny. Juz 3 dzien wstrzykuje sobie gonal w dawkach 125 i 150 na zmiane. Jak dlugo trwa powstawanie i dojrzewanie jajeczek? Wizyte mam zaplanowana na srode czyli 5 dnia, a rozpiske w przyjmowaniu na 7 dni. Dodam, ze owulacje zawsze mam pozno ok 19 dnia cyklu. Ktos robil sobie zastrzyki dluzej niz te 7 dni?
Ja miałam 14 dni stymulacji i późno miałam punkcje, jak będziesz na kontrolnych wizytach, będzie wiadomo co masz w usg, jak pecherzyki rosną, endo oraz hormony to w zależności od tego modyfikuje dawki hormonow, dodają nowe leki. Ja w kulminacyjnym momencie miałam 4 zastrzyki.
Uzbroj się w cierpliwosc

Ja mialam 10 dni zastrzykow.

Dziękuję wam za pomoc. Naprawde jestem wdzięczna za te informacje. A mam pytanie skoro nie wiadomo jaki kwas foliowy się będzie przyswajal to czy np zrobię badanie poziomu kwasu foliowego i tej homocysteiny i potem będę suplementowac jeden rodzial to po jakim czasie sprawdzić wyniki? Czy macie inny sposób?

Dziękuję wam za pomoc. Naprawde jestem wdzięczna za te informacje. A mam pytanie skoro nie wiadomo jaki kwas foliowy się będzie przyswajal to czy np zrobię badanie poziomu kwasu foliowego i tej homocysteiny i potem będę suplementowac jeden rodzial to po jakim czasie sprawdzić wyniki? Czy macie inny sposób?
Ja zrobilam badanie homocysteiny i zaczelam brac sam metylowany kwas. Chyba gdzies po miesiącu czy przy okazji kolejnego transferu zrobilam badanie i zamiast spasc to homocysteina wzrosla. Wiec sam metyl mi nie sluzyl i zaczelam mieszac raz syntetyczny raz metylowany. I do tej pory tak biore.
A samo badanie poziomu kwasu foliowego chyba niewiele da bo ja go mialam w normie ale to nic nie mowilo jak reaguje na syntetyk czy metyl.

Ja zrobilam badanie homocysteiny i zaczelam brac sam metylowany kwas. Chyba gdzies po miesiącu czy przy okazji kolejnego transferu zrobilam badanie i zamiast spasc to homocysteina wzrosla. Wiec sam metyl mi nie sluzyl i zaczelam mieszac raz syntetyczny raz metylowany. I do tej pory tak biore.
A samo badanie poziomu kwasu foliowego chyba niewiele da bo ja go mialam w normie ale to nic nie mowilo jak reaguje na syntetyk czy metyl.
No wlasnie to samo mnie ostatnio zastanawialo ze jeśli homocysteina jest wysoko bierze sie kwas metylowy to kiedy zrobic badanie, i co jesli ona podskoczy wyzej?

reklama
No wlasnie to samo mnie ostatnio zastanawialo ze jeśli homocysteina jest wysoko bierze sie kwas metylowy to kiedy zrobic badanie, i co jesli ona podskoczy wyzej?
Ciezko powiedziec po ilu. Sama juz niestety nie pamiętam.
Ale jedno Wam powiem. Zbadalam ta homocysteine wtedy dwa razy i juz wiecej nie badalam. Homocysteina zrobila sie "modnym" tematem tak samo jak mthfr. Na homocysteinie na pewno zarabiaja dobrze koncerny farmaceutyczne bo dobrze wiecie jaka jest roznica cenowa miedzy syntetykiem a metylem.
Jeśli chodzi o sam transfer i wplyw homocysteiny - podwyzszona sugeruje ze krew moze byc gestsza. Ale przy transferach i tak dostajemy heparyne i acard wiec mimo ze nie zwalczamy przyczyny wyzszej homocysteiny to zwalczamy ewentualny skutek...
Dlatego ja od chyba 4 transferów w ogole olewalam ten temat.

Do góry