reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jakiej firmy ta B6 i B 12 ?
Ja mam Formeds ;) I biore 2 razy po tabletce każdej ;)
A co do witaminy D to lepiej kup sobie odrazu ADEK :) bo D3 powinno się brać K2MK7 i to są witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Więc jeżeli bierzesz ją sobie jak Ci się przypomni to tak szybko jak ją wzięłaś, wyjdzie drugą stroną :-D

Załączniki

• 49B34F3E-9DC8-4F0D-A41F-974B2EDDEDFD.jpeg
    49B34F3E-9DC8-4F0D-A41F-974B2EDDEDFD.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 51
  • 18B58CAF-87AB-4558-A7D8-08B229AA6FDE.jpeg
    18B58CAF-87AB-4558-A7D8-08B229AA6FDE.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 53
Mi lekarka zaleciła albo ze Swansona albo Solgara. Biorę ten pierwszy i wyniki sa ok:)
Też brałam Solgara, ale tylko dlatego, że na szybko nic innego nie dostałam. Ale nie polecam tych firm, bo oni używają rożne rakotwórcze składniki (ukryte oczywiście). Te koncerny bardzo skutecznie wciskają swoje produkty lekarzom ;)

Dzięki będę popijac zamiast winka[emoji6]
U mnie kazdy milimetr sie liczy...

Jesli chodzi o owoce to zalezy które, np truskawki, maliny, borowki maja niski ig wiec ok tylko troche w ograniczonej ilosci.
Ale juz arbuz, winogrona, banany, ananas maja wysoki ig wiec nie bardzo
Winko tez dobre, ale możesz pic jedno i drugie ;) Nie zaszkodzi, a może tylko pomoc:yes: Ja jeszcze sporo avocado jadłam, choć nie przepadam. Ale dzieki @Marzycielka7 odkryłam pastę z jajkiem i było pyszne:) Do tego w 1,5 mca zjedliśmy z M kg orzechów brazylijskich i nie zliczę ile pestek dyni. Tez pewnie swoje zrobiły:)

Właśnie ja wszystkie owoce mogę na okrągło i chyba niektóre bede musiała odstawić.

Też brałam Solgara, ale tylko dlatego, że na szybko nic innego nie dostałam. Ale nie polecam tych firm, bo oni używają rożne rakotwórcze składniki (ukryte oczywiście). Te koncerny bardzo skutecznie wciskają swoje produkty lekarzom ;)
O kurcze to nawet nie miałam o tym pojęcia:szok: dziękuje❤️ A gdzie kupujesz, bo przyznaje, ze tez pierwsze słyszę o tych firmach.

O kurcze to nawet nie miałam o tym pojęcia:szok: dziękuje❤ A gdzie kupujesz, bo przyznaje, ze tez pierwsze słyszę o tych firmach.
Ja kiedyś też o takich sprawach nie widziałam i powiem Ci szczerze, że to co wiem teraz to jak dla mnie to jeden wielki kryminał.
Kupuje na stronach internetowych dobre-suplementy, aliness lub Allegro ;)

A tu mój cały zestaw :-D

Załączniki

• 04458BD4-5ACA-47AC-8626-E53D2950884D.jpeg
    04458BD4-5ACA-47AC-8626-E53D2950884D.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 61
Nie wiem, szczerze mówiąc. Myślę, że jak będziesz brać dłużej to nic nie zaszkodzi. Niektóre dziewczyny biorą profilaktycznie luteinę do końca ciąży.
Ja w pierwszej ciąży brałam cały czas luteinę, mok gin mówił, że to w niczym nie zaszkodzi. U mnie nic złego się nie działo ale my staraliśmy się o tą ciążę 2.5 roku i lekarz o tym wiedział i stąd decyzja żeby brać luteinę cały czas.

reklama
Ja kiedyś też o takich sprawach nie widziałam i powiem Ci szczerze, że to co wiem teraz to jak dla mnie to jeden wielki kryminał.
Kupuje na stronach internetowych dobre-suplementy, aliness lub Allegro ;)

A tu mój cały zestaw :-D
Niezły arsenał, ale mnie to wcale nie dziwi, bo mam podobna ilość ;) Jak raz zobaczyła go koleżanka, gdy otwarłam szafkę, to aż wielkie oczy zrobiła:-D

Dzieki za info, już się biorę za szukanie❤️

Kurcze nie od dziś wiadomo, ze biznes farmaceutyczny jest ogromny i idą za nim potężne pieniądza. My zwykli obywatele tak na codzień albo nie zdajemy sobie z tego sprawy albo zupełnie zapominamy. I ciągną z naszych kieszeni, ile wlezie.

Do góry