reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ty faktycznie masz te wartości wysoko. A od kiedy bierzesz leki to ten cukier tez Ci tak skacze? Czy już jest opanowane?

Ja gdyby nie to forum to w życiu nie wpadłabym na to, ze mogę mieć coś nie tak z cukrem. Kto wie - może to jest przyczyna niepowodzenia za pierwszym razem. Choć nie chce tak gdybać.

Teraz biorę leki i mam to pod kontrola.

Nie mow mi, ze Ty z tych dziewczyn, które jak usłyszą, zw schudły to od razu czuja się okropnie ;) Tak jakby mówienie „większym” dziewczynom, ze przytyły miałoby sprawic im przyjemności;)
Wlasnie ja nie biore zadnych lekow teraz.
Dostalam siofor od lekarza ale po jakiś 3tyg odstawilam bo skutki uboczne mialam straszne po nim. Myślę ze na samej diecie jest duzo lepiej bo nie mam ostatnio wlasnie objawow hipoglikemii a kiedys zawsze musislam miec cos do zjedzenia przy sobie tsk na wszelki wypadek.
Nie... ja lubie byc szczuplutka[emoji6]
Ale wiem ze niedowaga tez zle wplywa na płodność a ja mam jeszcze problem z cienkim endometrium...
Rok temu mialam podchodzic do drugiej próby ivf tutaj w Uk i nie chcieli zaczac stymulacji dopóki nie przytyje. Wiec obrzeralam sie slodyczami i czym tylko sie da. Ale i tak później zrezygnowalam...

reklama
Hey, powodzenia w nowych staraniach. A jakie stadium osiagnal Twoj zarodek w 6tej dobie tzn jakiej jest klasy? Wolniej rozwijajace sie zarodki nie sa gorsze co do zasady. moze statystycznie jest z nich troche mniej ciaz ale nadal jest to zarodek wiec potencjalne dziecko :D
Kochana zarodek jest klasy 4.2.2 no tyle ze z 6 doby. To moj wojownik. Co myslisz? Mam nadzieję bo to bedzie moj 4 transfer i oby udany.

A swoja droga to bardzo ladnie masz opisane te wasze wyniki kir i hla-c.
Ja jak dostalam wynik hla-c partnera to z drżeniem rąk otwieralam maila, chcialam szybko zobaczyc i modlilam sie żeby tylko c1 a tam tylko cyferki byly c*03 c*07 i nawet nie napisane czy z grupy c1 czy c2. A u Ciebie nawet ladny komentarz pod wynikiem[emoji4]
Ja mam kir AA wiec hla-c partnera mialo bardzo duże znaczenie i po przeszukaniu netu okazalo sie ze na szczescie c1[emoji4]
A Tobie Pasnik zalecal zrobic swoje hla-c? Czy sama z siebie zrobilas?
Dzięki kochana. Nic a nic się na tym nie znam. Dr u której się leczymy zapytała czy chcemy wchodzić w immunologie bo ona już nic nam nie ma do zaoferowania. I zdecydowaliśmy się. Te Przykładowe badania nam zlecila żeby do dr Pasnika nie jechać z pustymi rękami.

Tak, na Nk to zdecydowanie cos zaleci.
Intralipid, steryd moze...
Daj znać po wizycie[emoji4]
Dam znać :)
Przy pierwszym ivf podany 3 dniowy zarodek i miałam steryd encorton beta nie drgnela
Przy drugim ivf nie miałam tego leku podane 2 blastki beta 1.6.. Wiem, że przyczyn może być ogrom czemu się nie zaimplantowaly..

Dziewczyny odebralam wyniki. Test obciazenia glukoza zly. Naczczo 104.74 (norma do 99) a po 2h 174.30 (norma 140). Nigdy nie mialam problemow z cukrem. Odstawiam slodycze bo jem ich bardzo duzo. Co jeszcze moge wprowadzic do diety lub czego unikac by sie pozbyc dziadostwa??
Nie robilam Lh, Fsh i estradiolu bo to byl 19dc a co do reszty wynikow to zastanawia mnie homocysteina bo wzrosla z 11.06 do 11.19 a norma napisane ze ponjzej 12 przy suplementacji folionami.. ale juz mi mowilyscie,ze trzeba zejsc ponizej 8. Czyli zmienie znow kwas na inny. Progesteron tez niby w normie w fazie owulacyjnej ale jak dla mnie niski bo 0.39... i to co mnie zaskoczylo to amh wzroslo od wrzesnia z 2.4 na 4.83. Chyba ok??
A amh może wzrosnąć? I to aż tyle?

reklama
Wlasnie ja nie biore zadnych lekow teraz.
Dostalam siofor od lekarza ale po jakiś 3tyg odstawilam bo skutki uboczne mialam straszne po nim. Myślę ze na samej diecie jest duzo lepiej bo nie mam ostatnio wlasnie objawow hipoglikemii a kiedys zawsze musislam miec cos do zjedzenia przy sobie tsk na wszelki wypadek.
Nie... ja lubie byc szczuplutka[emoji6]
Ale wiem ze niedowaga tez zle wplywa na płodność a ja mam jeszcze problem z cienkim endometrium...
Rok temu mialam podchodzic do drugiej próby ivf tutaj w Uk i nie chcieli zaczac stymulacji dopóki nie przytyje. Wiec obrzeralam sie slodyczami i czym tylko sie da. Ale i tak później zrezygnowalam...
Jakby nie było dieta to podstawa i bez niej ani rusz. Ja tak bardzo się w to nie wgłębiałam, ale najwazniejsze zasady chyba stosuje - bardzo ograniczam cukier, odstawiłam biała mąkę, zero fast foodow i słodkich napoi, dużo warzyw i owoców. Właśnie nie wiem, jak to z owocami, bo ich odstawić nie mogłabym. Sezon truskawkowy w pełni, wiec dzień bez truskawek - dniem straconym :-D

Na endometrium polecam sok z aronii - piłam przy stymulacji i miałam prawie o 1mm grubsze, niż poprzednio. Niby szału nie ma, ale coś tam zawsze:)

Do góry