reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W pregna start tez sa chyba obie formy kwasu foliowego jak w femibionie.
Nie wiem zapytaj lekarza co i jak brac zeby zbic tą homocysteine, albo dziewczyny cos podpowiedzą...
Wit b12, B6 badalas? MTHFR?
Mi wyszly dwie heterozygoty i dostalam od Pasnika 5mg kwasu foliowego i dodatkowo femibion.
Chociaz chwilowo tego 5mg nie biore.
U mnie homocysteina ok.
Ja mam mutacje a1298c i biore kwas metylowany i witaminy B6 i B12. Homocysteina spadła z 9,6 na 5,6 ;)

reklama
Jakby nie było dieta to podstawa i bez niej ani rusz. Ja tak bardzo się w to nie wgłębiałam, ale najwazniejsze zasady chyba stosuje - bardzo ograniczam cukier, odstawiłam biała mąkę, zero fast foodow i słodkich napoi, dużo warzyw i owoców. Właśnie nie wiem, jak to z owocami, bo ich odstawić nie mogłabym. Sezon truskawkowy w pełni, wiec dzień bez truskawek - dniem straconym :-D

Na endometrium polecam sok z aronii - piłam przy stymulacji i miałam prawie o 1mm grubsze, niż poprzednio. Niby szału nie ma, ale coś tam zawsze:)

Dzięki będę popijac zamiast winka[emoji6]
U mnie kazdy milimetr sie liczy...

Jesli chodzi o owoce to zalezy które, np truskawki, maliny, borowki maja niski ig wiec ok tylko troche w ograniczonej ilosci.
Ale juz arbuz, winogrona, banany, ananas maja wysoki ig wiec nie bardzo

Dziękuję! Niech sobie myślą co chcą- tak jak napisalas cel najwazniejszy. Mi zanim pobrali krew i podali glukoze zroboli badanie glukometrem. Ponoc jak nie jest to ciazowe to tak trzeba. Wyszlo ok.. a powiedz mi, wiesz moze jak to jest z wit. D? Bo juz przyszedl wynik i mam 35 a norma od 30 do 85. Powinnam cos brac skoro jest blisko dolnej granicy?
Lepiej ja witamina D jest powyżej 50 ;)

Moja droga zależy jakiej firmy bierzesz ;) polecam Formeds, Visanto, dr best, aliness ;) mają bardzo dobry skład. Ja mam 55 i cały czas biore 4000 jednostek :)

Ja mam taka [emoji51]
IMG_4557.JPG

reklama
Do góry