reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

W pregna start tez sa chyba obie formy kwasu foliowego jak w femibionie.
Nie wiem zapytaj lekarza co i jak brac zeby zbic tą homocysteine, albo dziewczyny cos podpowiedzą...
Wit b12, B6 badalas? MTHFR?
Mi wyszly dwie heterozygoty i dostalam od Pasnika 5mg kwasu foliowego i dodatkowo femibion.
Chociaz chwilowo tego 5mg nie biore.
U mnie homocysteina ok.
Ja mam mutacje a1298c i biore kwas metylowany i witaminy B6 i B12. Homocysteina spadła z 9,6 na 5,6 ;)

reklama
Jakby nie było dieta to podstawa i bez niej ani rusz. Ja tak bardzo się w to nie wgłębiałam, ale najwazniejsze zasady chyba stosuje - bardzo ograniczam cukier, odstawiłam biała mąkę, zero fast foodow i słodkich napoi, dużo warzyw i owoców. Właśnie nie wiem, jak to z owocami, bo ich odstawić nie mogłabym. Sezon truskawkowy w pełni, wiec dzień bez truskawek - dniem straconym :-D

Na endometrium polecam sok z aronii - piłam przy stymulacji i miałam prawie o 1mm grubsze, niż poprzednio. Niby szału nie ma, ale coś tam zawsze:)

Dzięki będę popijac zamiast winka[emoji6]
U mnie kazdy milimetr sie liczy...

Jesli chodzi o owoce to zalezy które, np truskawki, maliny, borowki maja niski ig wiec ok tylko troche w ograniczonej ilosci.
Ale juz arbuz, winogrona, banany, ananas maja wysoki ig wiec nie bardzo

Dziękuję! Niech sobie myślą co chcą- tak jak napisalas cel najwazniejszy. Mi zanim pobrali krew i podali glukoze zroboli badanie glukometrem. Ponoc jak nie jest to ciazowe to tak trzeba. Wyszlo ok.. a powiedz mi, wiesz moze jak to jest z wit. D? Bo juz przyszedl wynik i mam 35 a norma od 30 do 85. Powinnam cos brac skoro jest blisko dolnej granicy?
Lepiej ja witamina D jest powyżej 50 ;)

Moja droga zależy jakiej firmy bierzesz ;) polecam Formeds, Visanto, dr best, aliness ;) mają bardzo dobry skład. Ja mam 55 i cały czas biore 4000 jednostek :)

Ja mam taka [emoji51]
IMG_4557.JPG

reklama
Do góry