reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Też tak miałam, zrobiłam teoche badań z immunologi i wyszło, że mam mutacje genu MTHFR a1298c, za wysoki poziom homocusyeriny, komórek NK. Teraz walczę ze wszystkim i wrócę po moje ostatnie dzieciątko ❤
Nie możesz się poddawać, wiem, że jest cieżko ale za jakiś czas jak już uda się (a każdej się uda tylko w innym czasie) to będziesz się cieszyć i sobie dziękować, że nie zrezygnowałaś ;* do boju :-) :)
To samo mam i co bierzesz zeby to zmniejszyc???

Długo czekałaś na poronienie po tabletkach?
Zaczelo sie po 3-4 godzinach. Największa "fala" byla gdzies po 6-8. No i potem juz duuuze duze krwawienie. Ale uspokajalo sie z dnia na dzien. Pierwszego dnia tylko podklady porodowe mnie ratowaly. A i tak niestety jak chlusnelo to przemakaly.
Nie mam. Transfer 2. I zawsze 0 nic sie nie dzieje.
Histeroskopie mialam tamto nie. Czyli mialas juz 2 tranafery i drugi udany ale na chwile tak??
Kochana wiem co czujesz. Wiem dokladnie. Bylam tam. I wiem ze to co teraz napisze nie ukoi Twego bolu i nie pomoze w rozpaczy. Ale kiedy mi dziewczyny to pisaly jak bylam na Twoim miejscu to mialam ochote je wystrzelac.
Ale to dopiero drugi transfer.
Jezeli macie przebadane podstawy, do tego trombofilie i krzepliwosci i jak sama mowisz immunologie i histero to mozna na razie zakladac ze to kwestia zarodka. Tylko 1/3 jest poprawna pod wzgledem genetycznym niestety.
Masz komfort psychiczny w postaci mrozakow. To duzo duzo daje.

Najpierw zamieniłam kwas foliowy na metylowany i biore modulator homocystetiny (witaminy B6, B12) po niecałym miesiącu Homocysteina spadła z 9,6 na 5,6. Jutro dostanę informacje od mojej dr czy zmniejszyć dawkę ;)
Homocysteina może być podwyższona także przez przyjmowanie kwasu foliowego a powinno sie folianu :)
A co do komórek NK to biore narazie Metypred 16 mg i po 4 tygodniach (zostały mi jeszcze 3) mam sprawdzić ich poziom razem z cytokinami Th1, Th2 ;)
Więcej grzechów nie pamietam :-D
Kto Ci to wszystko zalecil dr od in vitro czy immunolog???

Sorry... Dzis mam milczacy dzien i jakos tak wyszlo... wybaczcie... tak dzwonilam mamy nadal 5 zarodkow 6-8 blastomerowych. Jutro nie ma oceny zarodkow tylko dopiero w piatek rano. Jestesmy umowieni na piatek na 10 rano i wtedy wszysykiego sie dowiemy. Czas mi sie dzis tak dluzyl ze myslalam, ze oszalej a jak juz dzwonilam to serce malo mi nie wyskoczylo... boje sie okropnie :-( :(
Pieknie tez mialam dzien.kiedy nie zagladali do zarodkow a.potem.sami dzwonili ze wlasnie przed momentem je zamroziliJa wtedy sie az poplakalam ze szczescie.Trzyma kciuki, I zycze duzo radosci

reklama
Do góry