reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Też tak miałam, zrobiłam teoche badań z immunologi i wyszło, że mam mutacje genu MTHFR a1298c, za wysoki poziom homocusyeriny, komórek NK. Teraz walczę ze wszystkim i wrócę po moje ostatnie dzieciątko ❤
Nie możesz się poddawać, wiem, że jest cieżko ale za jakiś czas jak już uda się (a każdej się uda tylko w innym czasie) to będziesz się cieszyć i sobie dziękować, że nie zrezygnowałaś ;* do boju :-) :)
To samo mam i co bierzesz zeby to zmniejszyc???

Długo czekałaś na poronienie po tabletkach?
Zaczelo sie po 3-4 godzinach. Największa "fala" byla gdzies po 6-8. No i potem juz duuuze duze krwawienie. Ale uspokajalo sie z dnia na dzien. Pierwszego dnia tylko podklady porodowe mnie ratowaly. A i tak niestety jak chlusnelo to przemakaly.
Nie mam. Transfer 2. I zawsze 0 nic sie nie dzieje.
Histeroskopie mialam tamto nie. Czyli mialas juz 2 tranafery i drugi udany ale na chwile tak??
Kochana wiem co czujesz. Wiem dokladnie. Bylam tam. I wiem ze to co teraz napisze nie ukoi Twego bolu i nie pomoze w rozpaczy. Ale kiedy mi dziewczyny to pisaly jak bylam na Twoim miejscu to mialam ochote je wystrzelac.
Ale to dopiero drugi transfer.
Jezeli macie przebadane podstawy, do tego trombofilie i krzepliwosci i jak sama mowisz immunologie i histero to mozna na razie zakladac ze to kwestia zarodka. Tylko 1/3 jest poprawna pod wzgledem genetycznym niestety.
Masz komfort psychiczny w postaci mrozakow. To duzo duzo daje.

Najpierw zamieniłam kwas foliowy na metylowany i biore modulator homocystetiny (witaminy B6, B12) po niecałym miesiącu Homocysteina spadła z 9,6 na 5,6. Jutro dostanę informacje od mojej dr czy zmniejszyć dawkę ;)
Homocysteina może być podwyższona także przez przyjmowanie kwasu foliowego a powinno sie folianu :)
A co do komórek NK to biore narazie Metypred 16 mg i po 4 tygodniach (zostały mi jeszcze 3) mam sprawdzić ich poziom razem z cytokinami Th1, Th2 ;)
Więcej grzechów nie pamietam :-D
Kto Ci to wszystko zalecil dr od in vitro czy immunolog???

Sorry... Dzis mam milczacy dzien i jakos tak wyszlo... wybaczcie... tak dzwonilam mamy nadal 5 zarodkow 6-8 blastomerowych. Jutro nie ma oceny zarodkow tylko dopiero w piatek rano. Jestesmy umowieni na piatek na 10 rano i wtedy wszysykiego sie dowiemy. Czas mi sie dzis tak dluzyl ze myslalam, ze oszalej a jak juz dzwonilam to serce malo mi nie wyskoczylo... boje sie okropnie :-( :(
Pieknie tez mialam dzien.kiedy nie zagladali do zarodkow a.potem.sami dzwonili ze wlasnie przed momentem je zamroziliJa wtedy sie az poplakalam ze szczescie.Trzyma kciuki, I zycze duzo radosci

reklama
Do góry