reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
To wszystko stosujesz caly czas czy tylko po transferze. ? Czemu nie herbata ??
Zaczęłam stosować się do większości tych "zaleceń" ok 1,5 tygodnia przed. Część z nich to porady z forum czy z blogów natomiast akurat odstawienie kawy i herbaty zaleciły mi opiekunki medyczne ode mnie z kliniki z tego co zrozumiałam to kofeina w kawie i jakaś podobnie działająca substancja w herbacie zmniejszają ukrwienie endometrium. Miałam odstawić na ok tydzień po transferze ale wolałam na razie w ogóle się wstrzymać, nic mi się nie stanie jak sobie kawki nie wypiję z rana ;). Ale naprawdę nie wiem na ile realnie zwiększam swoje szanse po prostu robię to dla swojego spokoju ducha.

Dzięki za słowa wsparcia ja to się tak właśnie sama niepotrzebnie nakręcam :-) :) Już nawet nie chce czytać tych niepowodzeń i w ogóle bo się stresuję. Kiedy masz wizyte 11? Ja 10 mam prenatalne:-)Zobaczymy Naszego Szkraba:-)
W sobotę. Nie widziałam malucha od 13.04 i to jest już szmat czasu. Stęskniłam się bardzo. [emoji4]

Chyba to też nie jest regułą. Przy pierwszym stosowałam się do wszystkiego co napisałaś + ananas a przy drugim nie miałam niestety do tego głowy i też udany.
Heh a tak ananas też u mnie wpadał tym razem. Wiem, że nie ma reguły, ja 2 pierwsze razy mega oszczędny tryb życia, dużo leżałam itd. teraz aktywnie oczywiście w granicach rozsądku spacery, obiady z rodziną, robienie ciasta itp. więc mam nadzieję, że się tym razem uda bo już jestem bardzo zmęczona psychicznie.

Oj święta prawda z tymi brzuchami, za takie dodatkowe kilogramy dużo dałaby na pewno każda z nas.
Dżoasia powiedz mi proszę jak Ty myślisz, czy na początek 6 TC mój pęcherzyk ciążowy nie jest za mały ?
Pęcherzyk myślę, że jest ok. Beta faktycznie jakoś nie powala, ale to forum już tyle rzeczy i cudów widziało, że mi już nic nie jest dziwne. Po prostu musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do kolejnej wizyty.

reklama
Do góry