reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak wygladaly te prenatalne u ciebie?
Usg w 12+3tc sprawdzali obecność kosci nosowej, przeziernosci karku, rece nogi, seduszko mozg itp, wszystko to samo co w ciazy nie z in vitro:) tylko do wyliczania ryzyka chorób trzeba podac ze to ciaza z in vitro i czy z komorek naturalnych czy mrożonych (jesli mrozone podaję sie kiedy byly pobrane)

No i potem badania krwi pappa, wynik za jaies 10 dni :)

Usg w 12+3tc sprawdzali obecność kosci nosowej, przeziernosci karku, rece nogi, seduszko mozg itp, wszystko to samo co w ciazy nie z in vitro:) tylko do wyliczania ryzyka chorób trzeba podac ze to ciaza z in vitro i czy z komorek naturalnych czy mrożonych (jesli mrozone podaję sie kiedy byly pobrane)

No i potem badania krwi pappa, wynik za jaies 10 dni :)
Aha dzieki a jak ja jestem w 10tygodniu to tez jest ok na prenatalne?

Nospy? Przez pierwsze 3 dpt brałam 3 razy dziennie jedną tabletkę ten zwykłej nie forte potem 4 i 5 dzień 2 a teraz już w ogóle nie biorę. Zobaczymy. Strasznie się boję, test dopiero w piątek, to nasze 3 podejście i już naprawdę nie wiem czy zniosę koleje niepowodzenie jak coś :(
I zawsze z blastka mialas podejscie?? Beta 0 czy ruszyla sie chodz raz??

I zawsze z blastka mialas podejscie?? Beta 0 czy ruszyla sie chodz raz??
Tak ale zawsze crio bo przy stymulacji było zagrożenie hiperstymulacją więc musieliśmy odczekać miesiąc, ogólnie to lekarz w szoku lekkim, że nie wyszło do tej pory bo zarodki wysokiej jakości. A beta zawsze chyba 0,13 czy 0,10 jakoś tak więc nic nie ruszyła. Ale czy to miałoby jakiekolwiek znaczenie?

Tak ale zawsze crio bo przy stymulacji było zagrożenie hiperstymulacją więc musieliśmy odczekać miesiąc, ogólnie to lekarz w szoku lekkim, że nie wyszło do tej pory bo zarodki wysokiej jakości. A beta zawsze chyba 0,13 czy 0,10 jakoś tak więc nic nie ruszyła. Ale czy to miałoby jakiekolwiek znaczenie?
U mnie też blastki super piękne najwyższej jakości i też nic :(

reklama
Do góry