reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Chcialam wszystkim Wam podziekowac za dzielenie sie swoja wiedza i doswiadczeniem. I bardzo dobrze ze czesto rozna wiedza, roznym zdaniem itp.
Dzieki temu czlowiek po pierwsze wie wiecej, po drugie i tak sam plus z lekarzem musi ostatecznie decyzje najlepsza podjac. Albo wie ze powinien zmienic klinike.
Ale gdyby nie Wy to wiedza moja bylaby rowna procentowo mojej wczorajszej becie (czarny humor) [emoji49][emoji49][emoji49]

Dzieki jeszcze raz

Nawet nie wiecie jak czasem kopa potrafi dac czyjes slowo: „Wam tez sie uda”
Czasem bez niego chce sie zostawic to w cholere. Serio...

Przyjemnosci na ten czas!!!
A, i niech Wam majonez w cycki pójdzie!!

Hahaha [emoji48][emoji48][emoji48]

Buziole!!!!

reklama
CIERPLIWOSC I JESZCZE RAZ CIERPLIWOSC
- a ja jestem znana z niecierpliwosci na maxa... szkola zycia...
Dzieki ze sie podzielilas
Po 2 nieudanym obiecalam sobie ze histeroskopia na 100% musi byc wykonana...
Ile sie potem dochodzi do siebie??

Hey[emoji4]
dochodzi sie w sumie bardzo szybko, kwestia godzin albo paru dni , zaleznie od tego czy byly np jakies zrosty ? W sumie to zaden wielki zabieg.

Wg mnie jesli mialas Ovitrelle 8.04 to juz jest dawno wyplukana.

Sprawdz sobie na kalkulatorze,
1. ilosc
2. Twoja waga
3. Ilosc dni od zastrzyku

[emoji4][emoji4][emoji4]

Hey[emoji4]
dochodzi sie w sumie bardzo szybko, kwestia godzin albo paru dni , zaleznie od tego czy byly np jakies zrosty ? W sumie to zaden wielki zabieg.

Wg mnie jesli mialas Ovitrelle 8.04 to juz jest dawno wyplukana.

Sprawdz sobie na kalkulatorze,
1. ilosc
2. Twoja waga
3. Ilosc dni od zastrzyku

[emoji4][emoji4][emoji4]

Dzieki bardzo
Wczoraj juz znalazlam Twoj kalkulatorek i sprawdzalam[emoji5]

Ja po histeroskopii z polipektomia na drugi dzien smigalam. Mialam na nfz w szpitalu, jednego dnia przyjecie i zabieg, drugiego wypis. Znieczulenie jak przy punkcji :)

Zależy pewnie co tam podczas tej histeroskopii robią, u mnie wizualnie wszystko było ok wiec tylko pobrali wycinki i nic więcej nie robili.Odczułam to właściwie podobnie jak punkcję, nic mnie specjalnie nie bolało. Miałam to akurat w piątek wiec weekend posiedziałam sobie w domu na spokojnie i w poniedziałek już normalnie byłam w pracy i nie czułam, że miałam coś robione. Tyle tylko, że po 2 tygodniach moja Pani Doktor zadzwoniła, że w histopatologii wyszło mi przewlekłe zapalenie endometrium a to znowu mogło wpłynąć na brak zagnieżdżania się zarodków. Brałam wiec antybiotyk przez 2 tygodnie.

Oni nie lubią w N.ovum dawać dwóch, moja dr mówiła, że boją się ciąż trojaczych. Jak chciałam, to mi odmawiali, a ja nie dyskutowałam. Po 4 nieudanych transferach 3dniowców, gdy zostały mi 4 mrożaki, sami zaproponowali, że odmrożą wszystkie i będą hodować do blastki. Jeden nie przetrwał, drugi był dobry, trzeci średni, czwarty pod znakiem zapytania co z niego będzie. W dniu transferu zasugerowali by jednak podać 2 - ten dobry i średni (bo ponowne mrożenie mogłoby go osłabić). Zgodziłam się, wzięłam 2, ale widzisz, ile kombinowania przy tym było. Obydwa się przyjęły, ale jeden obumarł w 9 tyg ciąży i teraz mam jedynaka w brzuchu. A ten najsłabszy dobił do blastki i zamrozili go ponownie.

Nawet jestem w stanie to przykac, tylko że invicta robi to wszystkim, ja np ani razu nie mialam podanego zastrzyku z hcg przed transferem. W takich przypadkach nie ma to sensu, a nadal to robia.

Hmm...ale to znaczy, że standardowo zawsze rozmrażają po jednym? Czyli gdyby nie rozmroził się prawidłowo to nie zdążą już odmrozić kolejnego i wtedy cykl przepada? Przykro mi, że u Ciebie jeden obumarł ale mimo wszystko bardzo się cieszę, że w końcu jesteś w ciąży.

Hmm...ale to znaczy, że standardowo zawsze rozmrażają po jednym? Czyli gdyby nie rozmroził się prawidłowo to nie zdążą już odmrozić kolejnego i wtedy cykl przepada? Przykro mi, że u Ciebie jeden obumarł ale mimo wszystko bardzo się cieszę, że w końcu jesteś w ciąży.
Tak, miałam taką sytuację, że jechalam na transfer i zadzwonili, ze zarodek się nie podzielił po rozmrożeniu i transfer odwołany. To był mój drugi i ostatni z pierwszej stymulacji, więc na kolejny musiałam trochę poczekać, ale jeśli masz ich więcej to w następnym cyklu można próbować znowu. Jak z drugiej stymulacji miałam 7 zarodków to pytali, czy mrozimy pojedynczo czy podwójnie i wtedy tak rozmrażają, całą słomkę. Mi zamrozili 3 pojedynczo i 4 podwójnie. Najlepiej spytaj przy wizycie, jak tam je porozmieszczali, choć wydaje mi się, że powinni to z Tobą ustalać.

reklama
Do góry