annemarie
Fanka BB :)
A wiec po co jest hcg w 3dpt?
Ogółem hcg raczej nie ma prawa się pojawić 3dpt. A jak się pojawi to jest wynik zastrzyku. No, ale po co to ? W celach diagnostycznych. Jeżeli w 3 dpt hcg jest 3( tylko przykład) a w 6dpt jest 3 to mamy dwie opcje( jeżeli różnie e2 i prg) była próba implantacji i teraz wynik 10dpt przesadzi jakie będzie postępowanie wątek ciąży. Jak 10dpt będzie 5. Odstawiamy leki, ale wiemy ze coś się zadziało i to nie wina zastrzyku. A jak jest np. 40 w dpt10 to czekamy na rozwój kolejne dni.
Bo udowodniono, ze zwierzęce embriony potrafią hibernować. Nie wiadomo jak to jest z ludzkimi. Art donoszą o przypadkach takich i nawet ciekawszych
Z innej beczki hcg w 5 dniu powinno już być dodatnie. To są największe badania jak do tej pory. Ale nie najlepsze, bo dopiero ivf mówi kiedy i jak to wszystko działa. No wiec jeżeli hcg nie pojawi się w 5dpt jest jeszcze duzo szans ze pojawi się później. No ale rokowania tych ciąż zależą właśnie od tego poziomu hcg. Tak im wyszło. A o rokowaniach pisać nie będę bo ciąża to nie matematyka. I co ma być to będzie- nie inaczej.
U mnie tego nikt „ w celach diagnostycznych „ nie robil i nie ryl mi beretu jeszcze bardziej[emoji23]oprocz tego jazdy czlowiek ma jakis minimalny poziom hcg i wiedzac to ciezko powiedziec skad ta Beta. Wesolych Swiat[emoji173]️