reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Miałam mieć transfer 2 dniowych ale, że się nie odbył to chyba odrazu zamrozili. W następnym cyklu jeżeli będę miała naturalnie owulację to wtedy zrobimy transfer. Nigdy jeszcze nie mieliśmy mrożonych zarodków, czy duże są szanse, że one odmrażają się prawidłowo?
Ogólne statystyki są takie, że do 10% nie przeżywa rozmrożenia. W moim przypadku w N.ovum na 9 zarodków po rozmrożeniu przestały sie rozwijać 2. Ale my mamy słabe nasienie, więc przypuszczam, że to też wina tego czynnika, a nie tylko samego mrożenia. Też zawsze miałam z mrożaków i też na naturalnym cyklu. W końcu się udalo, Wam też się uda :)

reklama
Ogólne statystyki są takie, że do 10% nie przeżywa rozmrożenia. W moim przypadku w N.ovum na 9 zarodków po rozmrożeniu przestały sie rozwijać 2. Ale my mamy słabe nasienie, więc przypuszczam, że to też wina tego czynnika, a nie tylko samego mrożenia. Też zawsze miałam z mrożaków i też na naturalnym cyklu. W końcu się udalo, Wam też się uda :)

Uważasz, że lepiej brać po 2? Pytałam o to czy ewentualnie moglibyśmy rozmrozić jeden lepszy i jeden gorszy i podać jednocześnie ale coś widziałam, że moja Pani Doktor nie specjalnie z entuzjazmem podeszła do tego pomysłu. U nas nasienie jest bardzo dobre ale za to moje komórki słabe.

Pala ja byłam w Artvimed u dr Chrostowskiego.
Pierwszy transfer udany.
To znam byłam tam rowniez ale nie podjelam sie leczenie ja w Centrum Macierzynstwo, pierwsze udane Pare dni mnie mdlosci meczyly a dzisiaj wstalam I nic, smieje sie ze kruszyna wie ze tata w domu I spokojna Jak to w ogole jest z mdlosciami sa I nagle znikna?

To znam byłam tam rowniez ale nie podjelam sie leczenie ja w Centrum Macierzynstwo, pierwsze udane Pare dni mnie mdlosci meczyly a dzisiaj wstalam I nic, smieje sie ze kruszyna wie ze tata w domu I spokojna Jak to w ogole jest z mdlosciami sa I nagle znikna?
Ja tez tak mam jednego dnia mam mdlosci potem kilka dni nic I znowu

A wiec po co jest hcg w 3dpt?
Ogółem hcg raczej nie ma prawa się pojawić 3dpt. A jak się pojawi to jest wynik zastrzyku. No, ale po co to ? W celach diagnostycznych. Jeżeli w 3 dpt hcg jest 3( tylko przykład) a w 6dpt jest 3 to mamy dwie opcje( jeżeli różnie e2 i prg) była próba implantacji i teraz wynik 10dpt przesadzi jakie będzie postępowanie wątek ciąży. Jak 10dpt będzie 5. Odstawiamy leki, ale wiemy ze coś się zadziało i to nie wina zastrzyku. A jak jest np. 40 w dpt10 to czekamy na rozwój kolejne dni.
Bo udowodniono, ze zwierzęce embriony potrafią hibernować. Nie wiadomo jak to jest z ludzkimi. Art donoszą o przypadkach takich i nawet ciekawszych
Z innej beczki hcg w 5 dniu powinno już być dodatnie. To są największe badania jak do tej pory. Ale nie najlepsze, bo dopiero ivf mówi kiedy i jak to wszystko działa. No wiec jeżeli hcg nie pojawi się w 5dpt jest jeszcze duzo szans ze pojawi się później. No ale rokowania tych ciąż zależą właśnie od tego poziomu hcg. Tak im wyszło. A o rokowaniach pisać nie będę bo ciąża to nie matematyka. I co ma być to będzie- nie inaczej.

Jest
Beta 1,8
Progesteron 42 ng/ml
Dzis 6 dpt 5 dniowej blastki
Dupa

Dodam ze biore duphaston doustanie 2 tabl ktory podobno nie wychodzi we krwi wiec czemu taki progesteron wysoki?
Ostatnio w 7dpt mialam bete 0,8 a progesteron 12 ng/ml
@annemarie @dżoasia mozecie cos dodac jeszcze o tym progesteronie??
W kalkulatorze wychodzi ze juz nie powinno byc ovitrelle
A ona była z krio? Jeżeli tak to coś się dzieje. Po drugie zarodki mrożone potrzebują czasu na rozprężenie i beta może wyjść później. Zrób jutro :p Kezeli nie brałaś zastrzyku to 1,8 jest ciekawe...

reklama
Pala nie miałam i nie mam mdłości:). Mam inne dolegliwości ale te pojawiły się w okolicy 19 tygodnia i trwają np. Krwotok z nosa ale na to lekarz dał mi super maść, zadyszki nawet przy jedzeniu:)....I najgorsze na ta chwilę macica naciska na żołądek plus mały kopię i przez to są rewolucje zwiazane z treścią żołądka .

Do góry