reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@kate_p7 co z tym wiekiem? Ja mam trochę więcej niż 40. To oznacza ze nie mam szans?
Nadzieja na moim przykładzie jak miałam 28 lat przy stymulacji 21 komórek, jak 37 lat ledwo 6 przy max lekach. Wiele razy pisałam żeby nie odkładać bo realnie płodność spada ale....dla pocieszenia w maju mam 40 i leży koło mnie 3 miesięczna dama, która od wczoraj szczerzy gołe dziąsła w ujmującym uśmiechu. Więc głowa do góry i walcz.

reklama
Nie mam pojecia ale zapytaj lekarza jak bedziecie na wizycie, powiedz ze narazie musicie uzbierac kase i czy w miedzy czasie chcielibyscie sprobowac cos innego i ze slyszalas o tym clo. Niech ci wszystko wytłumaczy i powie jak powinnaś stosować i jakby co wypisał receptę

Ewentualnie mozesz zapytac o lamette ja mialam 3 pecherzyki do iui na niej - mam reszte tabletek to Ci moge oddac tylko skonsultuj[emoji5]

A jak jest napisane pełna blastocysta z 6 doby to ona powinna byc normalnie w 5 dobie po owulacji podawana?? @kate_p7
Tak, w 5tej
Proszę, niech któraś z Was napiszę, że też jest rozkojarzona, zmęczona i zapomina o wszystkim Ja nie daję rady ze sobą... dziś spałam do godz. 17!!!, a położyłam się o godz. 23. Poza tym zapomniałam o wizycie u endokrynologa w dniu dzisiejszym na którą czekałam miesiąc i nie poszłam :(... wczoraj zapomniałam o lekach, a jak pojechałam na stację benzynową to nalałam benzyny zamiast ropy i trzeba było płukać zbiornik paliwa na serwisie . Nie wiem co się ze mną dzieje :( Takie rzeczy nigdy mi się nie zdarzały, byłam zdyscyplinowana i obowiązkowa każdego dnia, a teraz... To nie pierwsze moje wpadki, bo od trzech tygodni zaliczam jakieś wtopy. No dosłownie trzeba mnie pilnowac.
Baby brain :D :D :D
Nasienie jest w porządku
Nie ma żadnego problemu [emoji106]
A wypiszesz dokładne badania jakie mieliście??????? Nie żeby coś, ale wszystko w porządku patrząc po seminogramie to niekoniecznie wszystko w porządku jeśli zrobi się bardziej szczegółowe. Wypisz co miał mąż robione, może coś podpowiemy.
Odnośnie clo wtrącę swoje 3 grosze. Możesz spróbować, możesz pytać, ale nie wydaje mi się, żeby to był lek dla ciebie, z tym amh... Ewentualnie można z nim spróbować tak, że clo bierzesz na początku cyklu a potem dołączasz gonadotropiny. Niech kombinuje ten twój doktorek, bo za pierwszym razem dał doopy jak dla mnie. Za drugim było dużo lepiej jeśli chodzi o stymulację, ale niech wyciągnie z tego wnioski.
Moje Drogie mój facet właśnie wpadł na pomysł podczytania naszych rozmów!!!!! I robi to ostentacyjnie przy mnie tu i teraz!!!!! Cham!!!!!
Pozdrawiamy :D Mój tez nieraz czyta :p

Nadzieja na moim przykładzie jak miałam 28 lat przy stymulacji 21 komórek, jak 37 lat ledwo 6 przy max lekach. Wiele razy pisałam żeby nie odkładać bo realnie płodność spada ale....dla pocieszenia w maju mam 40 i leży koło mnie 3 miesięczna dama, która od wczoraj szczerzy gołe dziąsła w ujmującym uśmiechu. Więc głowa do góry i walcz.
@Margit2018 ✊✊✊✊ dla mnie i gratuluję bobaska

Dziewczyny poradzicie co zrobić
Miałam prowadzone dwie stymulacje u jednego lekarza
Po pierwszej był 1 pęcherzyk a po 2 było osiem
Czy będzie miał pomysł na kolejna czy isc do kogos innego ?
Sorry, ale.napisze prosto z.mostu. Ja bym zmienila lekarza. Spieprzyl Ci pierwsza stymulacje (nie wiem, czemu mialas tylko 1 lek), druga niby ok, ale leki refundowane masz do 3 stymulacji, wiec przed Toba ostatnia z refundacja. Warto sie zastanowic

dofinansowania nie są z nfz tylko z budżetu poszczególnych miast
niestety, żeby tam podejść musisz być tam zameldowana, nie ważne, że np pracujesz w Wawie i tam bulisz podatki, musisz być tam zameldowana, żeby móc liczyć na dofinansowanie :/
dobrze, że działasz, to zawsze pomaga na głowę ;)
Nie musisz być zameldowana, żeby dostać dofinansowanie. Ja mieszkam 5 lat w Warszawie, nie jestem tutaj zameldowana a dofinansowanie z miasta dostaniemy. Najlepiej zapytać się lekarza - nasza sama nam to zaproponowała

reklama
Kochana jak tam się czujecie? Jak z dwójką szkrabów sobie radzisz? Synek grzeczny? Opowiadaj nam tu [emoji8][emoji8][emoji8]
Vinszka gratuluję 100% skuteczności ivf i kolejnej ciąży. Jesteś jedyną osobą która znam, której się udały 2 podejścia od razu. Gratulacje ogromne.

U nas ok. Przyzwyczajamy się do nowej sytuacji. Nie przespane noce są ciężkie ale to wszyscy rodzice wiemy.

Na pewno nie myślałam, że będzie aż tak crazy z dwójką. Musimy dać radę :) Ciebie już też niedługo to czeka!

Malutki jest kochany. Rośnie ślicznie i ładnie je. Ostatnio troszkę kółka go męczy ale ogólnie jestem zachwycona :) [emoji3590]

Do góry