reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Co to jest clo?
Chyba nazywa sie clostilbegyt potocznie clo ja na nim na jednej tabletce mialam 3-4 pecherze ale wiem ze dziewczyny biora wieksze dawki. Lek jest mega tani stosuje sie przy IUI. Moze dal by lepszej jakosci komorki. Kosztuje naprawde grosze wiec co szkodzi sprobowac nawet ze 2 razy sobie na nim poleciec jak by byly pecherze. drzucic progesteron potem jesli masz problem i zobaczyc moze sie uda jak nie to w miedzy czasie uzbieracie kase na kolejna probe.

reklama
Ten lek kosztuje chyba z 20 czy 30zl za 10 tabletek wiec czemu by nie sprobowac, mozesz nawet w tym cyklu sobie zapodac tylko niech ci dr powie ile tabletek masz jesc dziennie przy twoim AMH.

Proszę, niech któraś z Was napiszę, że też jest rozkojarzona, zmęczona i zapomina o wszystkim Ja nie daję rady ze sobą... dziś spałam do godz. 17!!!, a położyłam się o godz. 23. Poza tym zapomniałam o wizycie u endokrynologa w dniu dzisiejszym na którą czekałam miesiąc i nie poszłam :(... wczoraj zapomniałam o lekach, a jak pojechałam na stację benzynową to nalałam benzyny zamiast ropy i trzeba było płukać zbiornik paliwa na serwisie . Nie wiem co się ze mną dzieje :( Takie rzeczy nigdy mi się nie zdarzały, byłam zdyscyplinowana i obowiązkowa każdego dnia, a teraz... To nie pierwsze moje wpadki, bo od trzech tygodni zaliczam jakieś wtopy. No dosłownie trzeba mnie pilnowac.
Jesteś w ciąży? Ja to mam mózg aktualnie zgniłego kalafiora [emoji87] też trzeba mnie pilnować, bo potrafię odwalić tak głupie rzeczy że wstyd. Wkurzam się sama na siebie.

Chyba nazywa sie clostilbegyt potocznie clo ja na nim na jednej tabletce mialam 3-4 pecherze ale wiem ze dziewczyny biora wieksze dawki. Lek jest mega tani stosuje sie przy IUI. Moze dal by lepszej jakosci komorki. Kosztuje naprawde grosze wiec co szkodzi sprobowac nawet ze 2 razy sobie na nim poleciec jak by byly pecherze. drzucic progesteron potem jesli masz problem i zobaczyc moze sie uda jak nie to w miedzy czasie uzbieracie kase na kolejna probe.

A ten lek jest na receptę ?
Czy mogłabym go mieszać z dhea ? [emoji44][emoji848]

Słuchaj 6 dniowe blastocysty to często 5 dniowe morule lub wczesne blastocysty. Jak jesteś młoda to nie jest słaby zarodek :-) z drugiej strony z takich embrionów rodziły się dzieci. Nie wiem czy poprawiła się hodowla embrionów. Bo teraz każdy ma super embriony. Chociażby u nas jest duza różnica, niż 5 lat temu. Młody był 5AA i nie było takich embrionów duzo na forum. Teraz mało kto ma 1BB a wtedy tylko takie były i się implantowaly. Oni ja oddadzą w 5 dobie po „owulacji” normalnie taki zarodek nie miałby za duzo szans. Bo jest o 1 dzien opóźniony i nie zdarzy się porządnie zadomowić jak mu żarcie odetną :p dostał człowiek druga szanse zobaczymy jaka ma wole walki. A i jeszcze jedno na forum ciąże z moruli były i nawet urodzenia. U mnie podano morule w 5 dobie beta była w 6dpt ale złe przyrastala. Ja zauważyłam taka korelacje - czynnik męski mówię o OAT III stopnia a nie lekko obniżonych parametrach. Są słabe zarodki, ale jak są to się implantuje. Są osoby z niepłodnością isiopatyczna, albo niskim AMH piękne zarodki ale ciąży brak. Nie wiadomo co tam w środku jest... Ja tam mówię, ze nie jestem ładna i się urodziłam. A mój syn 5AA top top zarodek na 5 dobę nie wyglada jak model :p jest wysoki czyli szybko rośnie i wszędzie mu spieszno. Czyli taki potencjał 5AA. Mój mąż to musiała być morula w 5 dobie bo jemu to się nigdzie nie spieszy ehhh...
Dziękuje bardzo za informacje ;) mam nadzieje, że to będzie nasz wolniejszy szkrab ;d mam 25 lat, więc TEORETYCZNIE powinny się „wgryzać” narazie czekam na wyniki immunologi ;)

reklama
A ten lek jest na receptę ?
Czy mogłabym go mieszać z dhea ? [emoji44][emoji848]
Nie mam pojecia ale zapytaj lekarza jak bedziecie na wizycie, powiedz ze narazie musicie uzbierac kase i czy w miedzy czasie chcielibyscie sprobowac cos innego i ze slyszalas o tym clo. Niech ci wszystko wytłumaczy i powie jak powinnaś stosować i jakby co wypisał receptę

Do góry