reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Marzycielka ja miałam 300km i córkę. Obecnie i kiedyś to najlepsze laboratorium zastanów się czy nie warto już tam próbować.
Ja szczerze też się nad tym zastanawiam. Jeżeli 3 blastka się nie wygryzie to chyba też będę uderzać do Novum ;) a mam 412 km z miejsca zamieszkania w Polsce. Więc też kawał drogi ;)

reklama
Nie mam pojecia ale zapytaj lekarza jak bedziecie na wizycie, powiedz ze narazie musicie uzbierac kase i czy w miedzy czasie chcielibyscie sprobowac cos innego i ze slyszalas o tym clo. Niech ci wszystko wytłumaczy i powie jak powinnaś stosować i jakby co wypisał receptę

Dziękuje [emoji8][emoji8][emoji8][emoji173]️
Muszę rzeczywiście tak jak mówiłaś spisać na spokojnie wszystkie pytania żeby o niczym nie zapomnieć na wizycie [emoji2][emoji106]

Jesteś w ciąży? Ja to mam mózg aktualnie zgniłego kalafiora [emoji87] też trzeba mnie pilnować, bo potrafię odwalić tak głupie rzeczy że wstyd. Wkurzam się sama na siebie.
Tak, jestem w 8 tyg ciąży. Co może powodować takie akcje? Progesteron? Gonadotropina kosmówkowa? W poprzedniej ciąży jak bym nie była w ciąży, zero takich akcji, przytomność umysłu 100%. A teraz? No dramat. U lekarza też się komoromituję, bo nie pamiętam o lekach, zwolnieniu - wracam z powrotem po wizycie do kliniki, bo w domu sobie przypominam, że nie wzięłam zwolnienia i recepty. Ze sklepu zapominam zabrać zakupów, ostatnio kupioną wędlinę schowałam do szafki z chlebem i poszłam do mięsnego pytać, czy nie zostawiłam u nich zakupów. Jestem wrakiem umysłowym! Mój mąż nie wierzy, że tak można, ja też :D

A jak kariotypy? Jaki czynnik niepłodności? Badałas ureoplasme? Ona powoduje brak implantacji. W przypadku podwyższonej defragmentacji chromatyny to zarodki maja większe prawdopodobieństwo poronień. Poza tym wiek... a wszystkie to blastocysty były? Jakiej klasy?
@kate_p7 co z tym wiekiem? Ja mam trochę więcej niż 40. To oznacza ze nie mam szans?

Ja mam cały czas takie same dawki [emoji3525] zazdroszczę Ci, bo po luteinie pod język mam już mdłości i odruchy wymiotne.
Lutinus ja mam dopochwowo i progesteron basins zazywam, a tak to tylko etroferm odejmuje:-)Ale za to z rana mnie codziennie biorą mdłości także sniadanie dla mnie jest koszmarem, jem 40 minut . I taki ciągły głód a jem:-)A u Ciebie jak objawy?Kiedy nastepne usg, ja 30 kwietnia:-)

reklama
Do góry