reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@kate_p7 co z tym wiekiem? Ja mam trochę więcej niż 40. To oznacza ze nie mam szans?
Nadzieja na moim przykładzie jak miałam 28 lat przy stymulacji 21 komórek, jak 37 lat ledwo 6 przy max lekach. Wiele razy pisałam żeby nie odkładać bo realnie płodność spada ale....dla pocieszenia w maju mam 40 i leży koło mnie 3 miesięczna dama, która od wczoraj szczerzy gołe dziąsła w ujmującym uśmiechu. Więc głowa do góry i walcz.

reklama
Nie mam pojecia ale zapytaj lekarza jak bedziecie na wizycie, powiedz ze narazie musicie uzbierac kase i czy w miedzy czasie chcielibyscie sprobowac cos innego i ze slyszalas o tym clo. Niech ci wszystko wytłumaczy i powie jak powinnaś stosować i jakby co wypisał receptę

Ewentualnie mozesz zapytac o lamette ja mialam 3 pecherzyki do iui na niej - mam reszte tabletek to Ci moge oddac tylko skonsultuj[emoji5]

A jak jest napisane pełna blastocysta z 6 doby to ona powinna byc normalnie w 5 dobie po owulacji podawana?? @kate_p7
Tak, w 5tej
Proszę, niech któraś z Was napiszę, że też jest rozkojarzona, zmęczona i zapomina o wszystkim Ja nie daję rady ze sobą... dziś spałam do godz. 17!!!, a położyłam się o godz. 23. Poza tym zapomniałam o wizycie u endokrynologa w dniu dzisiejszym na którą czekałam miesiąc i nie poszłam :(... wczoraj zapomniałam o lekach, a jak pojechałam na stację benzynową to nalałam benzyny zamiast ropy i trzeba było płukać zbiornik paliwa na serwisie . Nie wiem co się ze mną dzieje :( Takie rzeczy nigdy mi się nie zdarzały, byłam zdyscyplinowana i obowiązkowa każdego dnia, a teraz... To nie pierwsze moje wpadki, bo od trzech tygodni zaliczam jakieś wtopy. No dosłownie trzeba mnie pilnowac.
Baby brain :D :D :D
Nasienie jest w porządku
Nie ma żadnego problemu [emoji106]
A wypiszesz dokładne badania jakie mieliście??????? Nie żeby coś, ale wszystko w porządku patrząc po seminogramie to niekoniecznie wszystko w porządku jeśli zrobi się bardziej szczegółowe. Wypisz co miał mąż robione, może coś podpowiemy.
Odnośnie clo wtrącę swoje 3 grosze. Możesz spróbować, możesz pytać, ale nie wydaje mi się, żeby to był lek dla ciebie, z tym amh... Ewentualnie można z nim spróbować tak, że clo bierzesz na początku cyklu a potem dołączasz gonadotropiny. Niech kombinuje ten twój doktorek, bo za pierwszym razem dał doopy jak dla mnie. Za drugim było dużo lepiej jeśli chodzi o stymulację, ale niech wyciągnie z tego wnioski.
Moje Drogie mój facet właśnie wpadł na pomysł podczytania naszych rozmów!!!!! I robi to ostentacyjnie przy mnie tu i teraz!!!!! Cham!!!!!
Pozdrawiamy :D Mój tez nieraz czyta :p

Nadzieja na moim przykładzie jak miałam 28 lat przy stymulacji 21 komórek, jak 37 lat ledwo 6 przy max lekach. Wiele razy pisałam żeby nie odkładać bo realnie płodność spada ale....dla pocieszenia w maju mam 40 i leży koło mnie 3 miesięczna dama, która od wczoraj szczerzy gołe dziąsła w ujmującym uśmiechu. Więc głowa do góry i walcz.
@Margit2018 ✊✊✊✊ dla mnie i gratuluję bobaska

Dziewczyny poradzicie co zrobić
Miałam prowadzone dwie stymulacje u jednego lekarza
Po pierwszej był 1 pęcherzyk a po 2 było osiem
Czy będzie miał pomysł na kolejna czy isc do kogos innego ?
Sorry, ale.napisze prosto z.mostu. Ja bym zmienila lekarza. Spieprzyl Ci pierwsza stymulacje (nie wiem, czemu mialas tylko 1 lek), druga niby ok, ale leki refundowane masz do 3 stymulacji, wiec przed Toba ostatnia z refundacja. Warto sie zastanowic

dofinansowania nie są z nfz tylko z budżetu poszczególnych miast
niestety, żeby tam podejść musisz być tam zameldowana, nie ważne, że np pracujesz w Wawie i tam bulisz podatki, musisz być tam zameldowana, żeby móc liczyć na dofinansowanie :/
dobrze, że działasz, to zawsze pomaga na głowę ;)
Nie musisz być zameldowana, żeby dostać dofinansowanie. Ja mieszkam 5 lat w Warszawie, nie jestem tutaj zameldowana a dofinansowanie z miasta dostaniemy. Najlepiej zapytać się lekarza - nasza sama nam to zaproponowała

reklama
Kochana jak tam się czujecie? Jak z dwójką szkrabów sobie radzisz? Synek grzeczny? Opowiadaj nam tu [emoji8][emoji8][emoji8]
Vinszka gratuluję 100% skuteczności ivf i kolejnej ciąży. Jesteś jedyną osobą która znam, której się udały 2 podejścia od razu. Gratulacje ogromne.

U nas ok. Przyzwyczajamy się do nowej sytuacji. Nie przespane noce są ciężkie ale to wszyscy rodzice wiemy.

Na pewno nie myślałam, że będzie aż tak crazy z dwójką. Musimy dać radę :) Ciebie już też niedługo to czeka!

Malutki jest kochany. Rośnie ślicznie i ładnie je. Ostatnio troszkę kółka go męczy ale ogólnie jestem zachwycona :) [emoji3590]

Do góry