reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@ilmenau dziś ważny dla Ciebie dzień spotkanie z maluszkiem :)
@Agonia777 mocne kciuki za przylot ostatniego kropeczka do bazy :)
@dżoasia i @Kingul pięknych widoków na usg :):)

Kochane czekamy dziś na wieści od Was, za pozostałe działające z za krzaków trzymamy mocne kciuki.
Miłego dnia :)

Dziewczyny dziś jest Wasz dzień [emoji847][emoji110][emoji173]️

reklama
Dziewczyny czy po transferze sutki Was bolały cały czas czy od czasu do czasu ?
Na wieczór mnie aż tak nie bola rano tak słabo w trakcie dnia bardziej [emoji45]
Czy któraś miała podobnie?
@Justyska13 wydaje mi się ze odpowiednia będzie rezygnacja z opalania bo skoro nie można kwasów, laserów,zabiegów na twarz to opalanie tez nie jest dobre
W końcu to jakieś promienie dawane na ciało a ciało na lekach działa inaczej [emoji6]
Mnie nie bolało nic, nie czułam nic. Nie doszukuj się objawów ciąży bo to wszystko leki. Nie katuj się i serio nie musisz tyle czekać na bete 9-10 dptbędzie ok.

A prolaktyne i testosteron mąż robił rano? Godziny maja istotne znaczenie.
Jeśli w godzinach popołudniowych to trzeba o tym powiedziec lekarzowi żevy właściwie zinterpretował wyniki.
Pisze tylko tak w ramach przypomnienia bo mojemu Mężowi o tym nie wspomniał lekarz i później musiał robić jeszcze raz.
Tak rano. Jest po pełnej diagnostyce,miał badane wszystkie hormony włącznie z tomografem . Prolaktyna po obciążeniu też była robiona rano . Zresztą ma świeże wyniki na czczo i po obciążeniu i jest poniżej normy tym razem . Dawka dostinexu zmiejszona zgodnie z decyzja lekarza.

Ja prowadzę ciążę u lekarza pracującego w szpitalu, w którym będę rodzić. Chodzę na wizyty prywatne i za badania też płacę. To dość wygodne i czuję, że wszystko mam dopilnowane. USG co 3-4 tyg. wg. potrzeb. Nie wiem jak to wygląda na nfz, ale chyba wizyt jest dość mało. Na badania prenatalne 1 i 2 trymestru lekarz wysłał mnie do centrum ginekologicznego (w którym on też pracuje), gdzie badania są refundowane. U mnie refundacja była ze względu na wiek - powyżej 35. Szukajcie dziewczyny miejsc, gdzie prowadzony jest taki program przez NFZ. Najlepiej zapytać o to lekarza prowadzącego.

Mi raczej chodziło o to, że skoro i tak badania podstawowe, plus jakieś inne są refundowane to można skorzystać i ja tak zrobię :) Nie przeszkadza to w chodzeniu na USG prywatnie w razie potrzeby. Prenatalne i tak chyba są płatne (nie pamiętam jak usg genetyczne ale PAPPA na pewno). Problemem jest znaleźć dobrego lekarza na NFZ a u nas w mieście jest dość słabo, więc będę i tak do prywatnego chodzić :D

Na wieczór mnie aż tak nie bola rano tak słabo w trakcie dnia bardziej [emoji45]
@Justyska13 wydaje mi się ze odpowiednia będzie rezygnacja z opalania bo skoro nie można kwasów, laserów,zabiegów na twarz to opalanie tez nie jest dobre
W końcu to jakieś promienie dawane na ciało a ciało na lekach działa inaczej [emoji6]
Mi piersi napuchły, mąż aż klękał i dziękował, że w końcu się doczekał.... :D

Dzięki @Marzycielka7

reklama

Nie wsłuchuj się w organizm. To wszystko wynik brania progesteronu. Mi w 10dpt beta już wskazywała ciążę lub jej brak. Jak masz żyć w stresie to zrób betę wcześniej. Kropki lubią spokój.

Do góry