reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@ilmenau dziś ważny dla Ciebie dzień spotkanie z maluszkiem :)
@Agonia777 mocne kciuki za przylot ostatniego kropeczka do bazy :)
@dżoasia i @Kingul pięknych widoków na usg :):)

Kochane czekamy dziś na wieści od Was, za pozostałe działające z za krzaków trzymamy mocne kciuki.
Miłego dnia :)

Dziewczyny dziś jest Wasz dzień [emoji847][emoji110][emoji173]️

reklama
Dziewczyny czy po transferze sutki Was bolały cały czas czy od czasu do czasu ?
Na wieczór mnie aż tak nie bola rano tak słabo w trakcie dnia bardziej [emoji45]
Czy któraś miała podobnie?
@Justyska13 wydaje mi się ze odpowiednia będzie rezygnacja z opalania bo skoro nie można kwasów, laserów,zabiegów na twarz to opalanie tez nie jest dobre
W końcu to jakieś promienie dawane na ciało a ciało na lekach działa inaczej [emoji6]
Mnie nie bolało nic, nie czułam nic. Nie doszukuj się objawów ciąży bo to wszystko leki. Nie katuj się i serio nie musisz tyle czekać na bete 9-10 dptbędzie ok.

A prolaktyne i testosteron mąż robił rano? Godziny maja istotne znaczenie.
Jeśli w godzinach popołudniowych to trzeba o tym powiedziec lekarzowi żevy właściwie zinterpretował wyniki.
Pisze tylko tak w ramach przypomnienia bo mojemu Mężowi o tym nie wspomniał lekarz i później musiał robić jeszcze raz.
Tak rano. Jest po pełnej diagnostyce,miał badane wszystkie hormony włącznie z tomografem . Prolaktyna po obciążeniu też była robiona rano . Zresztą ma świeże wyniki na czczo i po obciążeniu i jest poniżej normy tym razem . Dawka dostinexu zmiejszona zgodnie z decyzja lekarza.

Ja prowadzę ciążę u lekarza pracującego w szpitalu, w którym będę rodzić. Chodzę na wizyty prywatne i za badania też płacę. To dość wygodne i czuję, że wszystko mam dopilnowane. USG co 3-4 tyg. wg. potrzeb. Nie wiem jak to wygląda na nfz, ale chyba wizyt jest dość mało. Na badania prenatalne 1 i 2 trymestru lekarz wysłał mnie do centrum ginekologicznego (w którym on też pracuje), gdzie badania są refundowane. U mnie refundacja była ze względu na wiek - powyżej 35. Szukajcie dziewczyny miejsc, gdzie prowadzony jest taki program przez NFZ. Najlepiej zapytać o to lekarza prowadzącego.

Mi raczej chodziło o to, że skoro i tak badania podstawowe, plus jakieś inne są refundowane to można skorzystać i ja tak zrobię :) Nie przeszkadza to w chodzeniu na USG prywatnie w razie potrzeby. Prenatalne i tak chyba są płatne (nie pamiętam jak usg genetyczne ale PAPPA na pewno). Problemem jest znaleźć dobrego lekarza na NFZ a u nas w mieście jest dość słabo, więc będę i tak do prywatnego chodzić :D

Na wieczór mnie aż tak nie bola rano tak słabo w trakcie dnia bardziej [emoji45]
@Justyska13 wydaje mi się ze odpowiednia będzie rezygnacja z opalania bo skoro nie można kwasów, laserów,zabiegów na twarz to opalanie tez nie jest dobre
W końcu to jakieś promienie dawane na ciało a ciało na lekach działa inaczej [emoji6]
Mi piersi napuchły, mąż aż klękał i dziękował, że w końcu się doczekał.... :D

Dzięki @Marzycielka7

reklama

Nie wsłuchuj się w organizm. To wszystko wynik brania progesteronu. Mi w 10dpt beta już wskazywała ciążę lub jej brak. Jak masz żyć w stresie to zrób betę wcześniej. Kropki lubią spokój.

Do góry