reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Taaak:-) jak szaleć to szaleć wzięliśmy dwa [emoji16][emoji7]
Nie mamy mrożaczkow a 1 zostawiać nie chcieliśmy bo nie wiadomo co by się z nim stało a jednak w brzuszku u mamy lepiej niż w laboratorium [emoji16]
W sobotę miałam transfer wiec do betowania jeszcze troche [emoji33]
I bardzo dobra decyzja :)
Trzymam kciuki!!!
Kiedy planujesz betować?Ja 4 dniowego robiłam już w 6 dniu ale był dylemat czy ovitreele który też pewno miałaś podany itd więc nerwów co nie miara,myśle ze 8 możesz już spróbować :)

I bardzo dobra decyzja :)
Trzymam kciuki!!!
Kiedy planujesz betować?Ja 4 dniowego robiłam już w 6 dniu ale był dylemat czy ovitreele który też pewno miałaś podany itd więc nerwów co nie miara,myśle ze 8 możesz już spróbować :)

Miałam tez Ovitrelle i gonal
Mąż chce poczekać do 19 kwietnia ja może zrobię 3 dni szybciej ale mu nie powiem
Jak wyjdzie pozytywnie to zrobię mu szybsza niespodziankę [emoji16]

@Marzycielka7 jeżeli zarodki były 3dniowe a transfer w sobote to mozesz w poniedzialek 15 robić bete. Jeżeli w 5dniowych robią już w 6dpt to i w 8 by Ci wyszło. Proponuje Ci poniedzialek będzie to Twój 9dpt :)

Najgorsze jest ze chciałabym a jednocześnie się boje [emoji6]
Poczekam do środy to będzie jeszcze 7 dni wiec wypadnie 12 dpt to powinno coś juz być w razie czego [emoji16][emoji847]

Koniecznie kochana dawaj znać. Myślami z Tobą ! [emoji8] Gdzie robiłaś badania?

Dzięki ;) robiłam u mnie w klinice ;)
Miałam lecieć z sobotę i zrobić w invicta ale bilet podrożał dwukrotnie więc leciałam wczoraj ;) nie wiem dlaczego ale u mnie w klinice badania immunologiczne robią od pon do czw :confused:

@Dgd kochana zrobiłam sama rutynowo bo biorę neoparin 0.4 i acard sprawdziłam aptt pt-inr i d- dimery z rana telefon z laboratorium ze mam nie zwlekac i do lekarza a okazało się że u nas d-dimery wzrastaja i to bardzo ale strachu sie najadłam na wszelki wypadek jutro mam wizytę i zrobię jeszcze usg żył głębokich i wtedy będę całkiem spokojna A jak tam u Was brzusio już duży ? Moje tulisie dają czadu głowami w żołądku i pod przeponą i kopniakow mnóstwo w pęcherz ale niech robią co chcą ważne że są razem ze mną ❤❤❤ ściskamy was buźka
To będę Ci wdzięczna za info jak to wyszło u Ciebie po wizycie. Ja też jestem na neoparinie i acardzie, więc może powinnam się zainteresować tematem. Dobrze wiedzieć. U mnie brzuszek troszkę podrósł, ale nic więcej. Jak byłam chudziak, tak jestem. Przytyłam do tej pory może z 1 kg. Lekarz nie widzi w tym problemu. Maluszek bardzo aktywny, szczególnie w nocy. Dzisiaj dopiero o 6 rano się trochę uspokoił, więc pewnie będę odsypiać w dzień ;) Ale na takie rewelacje każdy tu czeka i każdemu tego życzymy z całego serca. Trzymajcie się cieplutko!:)

@Elizabeth68 Wiem, że niektóre dziewczyny prowadzą ciążę dwutorowo - prywatnie i na NFZ, bo od lekarza prywatnego chyba nie zrobisz badań refundowanych. Ja mieszkam pod miastem i mam jeszcze wizyty u endokrynologa i diabetologa, więc nie chcę już ogarniać kolejnego lekarza. Tym bardziej, że koszt tych badań w porównaniu do ivf, to kropla w morzu. Ale jak masz możliwość ogarnięcia 2 lekarzy, to pewnie i tak warto spróbować. Zawsze to parę groszy w kieszeni. Jeśli chodzi o badania prenatalne (1 i 2 trymestru), to zerknij tutaj: Link do: Program badań prenatalnych - Ministerstwo Zdrowia
One obejmują wizytę, USG, Pappa, amniopunkcję. Musisz tylko znaleźć ośrodek, który jest w programie i się zakwalifikować. We Wrocławiu np. można się zapisać w Dolnośląskim Centrum Ginekologii.
My już po usg główki torbielki zanikają więc lekarka nie widziała podstaw do dalszej diagnoatyki. Dgd nie martw się jak popytałam to prawie każde dziecko które miało usg po porodzie miało jakieś torbielki i później zanikały. Jejku jak to zleciało moja Dorotka ma 6 tygodni i waży już 5 kg. Dziewczynki póki walczycie to się doczekacie. Siły i wytrwałości bo wiem że niektórym jest ciężko.
Dziękuję za ten wpis, bo temat trochę mi jednak spędza sen z powiek. Ale jestem dobrej myśli. Cieszę się, że u Was wszystko ok. Niech Dorotka rośnie zdrowo:yes:

Dziewczynki, bardzo dziękuję za kciuki ale moja Księżniczka ani myśli wychodzic, wiem że dzień jest jeszcze długi ale się nie zapowiada ;) nic nie pomaga - spacery, chodzenie po schodach, skakanie na piłce, przytulanki z mężem, herbatki z liści malin, ananas itp. Jak któraś ma jeszcze jakiś pomysł to chętnie przyjmę :D
Jak nic nie zadziała to w przyszłą środę mam się zgłosić do szpitala na wywołanie porodu

@Justyska13 dziewczyny ci już napisały o opalaniu - duże ryzyko plam na twarzy przy lekach zawierających estradiol. To dotyczy też estrofemu, więc jak ktoś bierze do crio lub w I trymestrze to niech też uważa.

@Agonia777 mocne kciuki za transfer!!! Niech to będzie ten udany!

@dżoasia @Kingul pieknych widoków ❤❤❤

@Dgd super wieści, nawet nie wiesz jak się cieszę :)
Dziękuję kochana :* No to mały leniuszek;) Ale gdzie jej będzie lepiej. Tak czy inaczej, czekamy z niecierpliwością, może za chwilkę się zdecyduje;) Ja też słyszałam o ciepłych kąpielach, ale jestem zielona w tych tematach. Może byłe ciężarówki coś jeszcze podpowiedzą. Kciuki zaciśnięte!

reklama
Dziewczynki, bardzo dziękuję za kciuki ale moja Księżniczka ani myśli wychodzic, wiem że dzień jest jeszcze długi ale się nie zapowiada ;) nic nie pomaga - spacery, chodzenie po schodach, skakanie na piłce, przytulanki z mężem, herbatki z liści malin, ananas itp. Jak któraś ma jeszcze jakiś pomysł to chętnie przyjmę :D
Jak nic nie zadziała to w przyszłą środę mam się zgłosić do szpitala na wywołanie porodu

@Justyska13 dziewczyny ci już napisały o opalaniu - duże ryzyko plam na twarzy przy lekach zawierających estradiol. To dotyczy też estrofemu, więc jak ktoś bierze do crio lub w I trymestrze to niech też uważa.

@Agonia777 mocne kciuki za transfer!!! Niech to będzie ten udany!

@dżoasia @Kingul pieknych widoków ❤❤❤

@Dgd super wieści, nawet nie wiesz jak się cieszę :)
Dzieki kochana za rady.
Kurcze to biedna jeszcze siedzisz, moze jeszcze cos ruszy malutka i zdecyduje sie wyjsc :-) :) trzymam kciuki i czekamy na wiesci

Do góry