Ja też u niej byłam od początku przygotowania i tylko i niej , dr Gołębiowski robił mi punkcję i transfer , fajny lekarz .Tak u mnie udane za pierwszym podejściem ale to było 2 lata temu ,mamy jeszcze 4 mrozaczki.Jestem u Dr. Budzińskiej ...wcześniej chodziłam do Ciepieli i Głąbowskiego ...
Czy Twoje podejście udane ?
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Jak boli tzn, że jest, żeby nie bolała najlepiej uciąćDziewczyny czy was boli glowa we wczesnej ciazy I jak z nia walczyc
A na poważnie to po pierwsze pilnuj nawodnienia, ból głowy to często sygnał odwodnienia - przy takich dawkach progesteronu to wręcz niebezpieczne i dla ciebie i dla ciązy. Po drugie wietrzenia - spacerki itp. Jeśli nadal nie pomaga to paracetamol i nyny.
Tina..... serio??? Bez jaj, nie przesadzajmy. Ze względu na bliskość labu na sali zabiegowej prosza o nieużywanie perfum, ale to tylko w dniu punkcji i transferu. To, że ktoś chodzi psiuknęty antypersirantem to chyba nie grzech, lepiej żeby capił potem na kilometr? Dla własnego komfortu można użyć przez dzień czy kilka dni bezzapachowych kosmetyków ale nie siejmy jakiejś paniki@Dzoannna ja myśle,że te literki nie mają aż takiego wpływu,Trzeba trafić i mieć szczęście.Mase jest przypadków ze te słabsze zarodki się przyjmowały a te lepsze nie.
Jesteś dopiero na początku drogi więc na spokojnie choć wiem że chciało by się przygotować na maxa ile się da ale reguły czasem brak.
Ja pilnowałam i męża od czasu stymulacji zero perfum,lakieru do włosów,antyperspirantu itd.
Nie wiem w jakim stopniu ma to wpływ ale wkurzałam się jak wchodziłam do kliniki a tak inni pacjenci wyfonieni perfumami.
Na drzwiach takich klinik powinien być zakaz używania perfum i wszelkim kosmetyków z zapachem.takie mam zdanie.
Chyba nie mam za dobrych wiadomości, może za wcześnie na panikę 1 kwietnia robiłam bete i wynosiła ponad 4 tysiące a dzisiaj jest 6597.Wyniki są z dwóch rożnych labolatoriów ale lekarz napisał, że wynik nie jest idealny, w piątek mam powtórzyć badania. Zapytałam też czy to oznacza że ciaża sie nie rozwinie odpisał że mam wykonać bete w piątek najpierw. Co o tym kochane myslicie?Pozdrawiam
U mnie kazali zrobić bete 8 dni po podaniu 5 dniowego zarodka (ale ja zrobiłam po 6 dniach i po 8 sprawdzalam juz przytostDziewczyny jak u was jest w klinikach? Myśle żeby zrobić betę 8-9dpt jak nie będzie nic to odstawić leki. U mnie w 10dpt każą robic druga weryfikacje ale moim zdaniem to weryfikacja przyrostu. Jak u was jest?
Ja sie dowiedziałam ze nie mozna miec perfum dopiero przed sama punkcja jak dostalismy zalecenia i lekarz tlumaczyl ze za duzo zapachow w dniu punkcji moze powodowac zawroty glowy i wymioty po narkozie itp wiec nie przesadzalabym z tym, zeby przez cale kilka miesiecy /lat leczenia w klinice nie uzywac dezodorantu pod pachy [emoji28][emoji16]Nie wszyscy wiedzą o tych perfumach- ja np dopiero dziś się dowiedziałam, że ma to wpływ na zarodki. Ale faktycznie, lekarze powinni informować pacjentów o tym
dżoasia
teraz juz przyrosty nie muszą być 100%, u mnie przy twinsach do 10tys się podwajała, następnie zwolniła i podwoiła się dopiero o 4 dobach. Przy becie 20tys (licząc na jednego bąbla to wartość była ok 10tys) były serduszka więc moim zdaniem masz jeszcze czas. Pęcherzyk 8,5mm jest ok, martwić się należy zacząć kiedy w 25mm pęcherzyku nic nie widać.Chyba nie mam za dobrych wiadomości, może za wcześnie na panikę 1 kwietnia robiłam bete i wynosiła ponad 4 tysiące a dzisiaj jest 6597.Wyniki są z dwóch rożnych labolatoriów ale lekarz napisał, że wynik nie jest idealny, w piątek mam powtórzyć badania. Zapytałam też czy to oznacza że ciaża sie nie rozwinie odpisał że mam wykonać bete w piątek najpierw. Co o tym kochane myslicie?Pozdrawiam
W dniu punkcji trzeba być na czczo.
Dezodorant pod pachy jak najbardziej.
Makijaz delikatny tez mozna mieć.
Wiadomo perfumy intensywne zapachy odpadaja ale bez przesady.
Wiadomo czlowiek po punkcji jest obolaly i naprawde tego dnia myśli tylko o łóżku o spaniu.
Przynajmniej ja caly dzien spalam..
Dezodorant pod pachy jak najbardziej.
Makijaz delikatny tez mozna mieć.
Wiadomo perfumy intensywne zapachy odpadaja ale bez przesady.
Wiadomo czlowiek po punkcji jest obolaly i naprawde tego dnia myśli tylko o łóżku o spaniu.
Przynajmniej ja caly dzien spalam..
Dzięki Kochane, nio zobaczymy jak w piątek wyjdzie badanie, w sumie nie spada powoli ale rośnie,miałam podawana 5 dniowa blastke.Lekarz nie napisał , że wynik jest zły tylko że nie jest idealny:-)teraz juz przyrosty nie muszą być 100%, u mnie przy twinsach do 10tys się podwajała, następnie zwolniła i podwoiła się dopiero o 4 dobach. Przy becie 20tys (licząc na jednego bąbla to wartość była ok 10tys) były serduszka więc moim zdaniem masz jeszcze czas. Pęcherzyk 8,5mm jest ok, martwić się należy zacząć kiedy w 25mm pęcherzyku nic nie widać.
Elizabeth68
Nie wiem, ale wczesniej dziewczyny pisały, żeby nie perfumować się.Chcialabym sie zapytac jaki?
Wklejam odpowiedź z NOVUM
Zalecamypacjentkom, by przed transferem nie używały perfum ani innych zapachowych kosmetyków, aby do minimum ograniczyć ryzyko wpływu szkodliwych chemicznych substancji (szczególnie te lotne - mocno pachnące łatwo dyfundują i przenikają do płynów i gazów) na bardzo delikatne zarodki. Zalecenie to dotyczy jedynie dnia transferu, gdy zarodki są wyjmowane z inkubatorów i przenoszone w cewnikach do organizmu przyszłej matki i obowiązuje nie tylko pacjentów, lecz także personel wykonujący zabieg.
reklama
sssurykatka
Dlatego nie zaleca się uzywania perfumowanych kosmetyków w dniu transferu i punkcji, ale nie przy każdej wizycie w klinice, bez przesady
To, że pacjentka na korytarzu używała rano perfum nie ma.zadnego wpływu.na zarodki, ktore.są.za.piecioma drzwiami i trzema korytarzami
To, że pacjentka na korytarzu używała rano perfum nie ma.zadnego wpływu.na zarodki, ktore.są.za.piecioma drzwiami i trzema korytarzami
Podziel się: