reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jeszcze mi sie nasunela taka mysl - czy jesli wszystkie nasze zarodki maja ostatnia literke C (zalozmy, nie pamietam szczegolowo) - slabsza implanatacja, to w jakis sposob badania genetyczne pomoga wybrac taki zarodek ktory sie zaimplantuje?? Czy to ze soba nie ma zadnego powiazania?
@Dzoannna ja myśle,że te literki nie mają aż takiego wpływu,Trzeba trafić i mieć szczęście.Mase jest przypadków ze te słabsze zarodki się przyjmowały a te lepsze nie.
Jesteś dopiero na początku drogi więc na spokojnie choć wiem że chciało by się przygotować na maxa ile się da ale reguły czasem brak.
Dziewczynyna forum pisaly o tym ze mocne zapachy nie sa wskazane.
Z kolei czytalam artykul o skutecznosci transferow i tam bylo napisane o tym jak wazna jest sterylnosc nawet sali, sprzetu itp w powodzeniu transferu, wiec mysle ze to ma sens... [emoji6]
Ja pilnowałam i męża od czasu stymulacji zero perfum,lakieru do włosów,antyperspirantu itd.
Nie wiem w jakim stopniu ma to wpływ ale wkurzałam się jak wchodziłam do kliniki a tak inni pacjenci wyfonieni perfumami.
Na drzwiach takich klinik powinien być zakaz używania perfum i wszelkim kosmetyków z zapachem.takie mam zdanie.

reklama
@Dzoannna ja myśle,że te literki nie mają aż takiego wpływu,Trzeba trafić i mieć szczęście.Mase jest przypadków ze te słabsze zarodki się przyjmowały a te lepsze nie.
Jesteś dopiero na początku drogi więc na spokojnie choć wiem że chciało by się przygotować na maxa ile się da ale reguły czasem brak.

Ja pilnowałam i męża od czasu stymulacji zero perfum,lakieru do włosów,antyperspirantu itd.
Nie wiem w jakim stopniu ma to wpływ ale wkurzałam się jak wchodziłam do kliniki a tak inni pacjenci wyfonieni perfumami.
Na drzwiach takich klinik powinien być zakaz używania perfum i wszelkim kosmetyków z zapachem.takie mam zdanie.
Nie wszyscy wiedzą o tych perfumach- ja np dopiero dziś się dowiedziałam, że ma to wpływ na zarodki. Ale faktycznie, lekarze powinni informować pacjentów o tym :)

Tak czesto ucinam sobie drzemki nawet 2h a potem wieczorem problem ze spaniem
Przygarniecie człowieka :)?
Zdecydowaliśmy się na inv , jestem po pierwszej wizycie i mam skierowania na badania ... Podczytuje Was trochę i widzę , że jest kilka osób, które podchodzą do procedury w Vitro Szczecin .
U nas zawsze drzwi otwarte

U nas zawsze drzwi otwarte
Dziękuję :) !

Póki co zarejestrowalam M. na badanie nasienia z chromatyna [emoji85][emoji848] ... idzie 12.04 . ,ja 11.04 ide do położnej i zrobi mi wymazy do cytologii , chlamydia i czystosc ... na początku cyklu hormony ... a w międzyczasie wszystko pozostale ... juz wyczytałam,że na kariotypy się czeka , chlamydia tez bedzie cos do 4 tyg. Nie jest to takie hop siup ... juz na dzień dobry nastawilam się na inv w okolicy lipca nie wcześniej ....

Dodatko moj M. ma nasienie na poziomie 3% prawidłowych z czego 97% z wadą główki ... wykryto u niego mikrogruczolaka -leczy się dostinexem bo peolaktyna byla kosmiczna , teraz jest po niżej normy ,endo zmniejszyl dawkę do 0,5 tabletki na tydzień ....

Ja niedoczynność tarczycy choc utrzymuje ja w granicach 1-1,5 , do tego hiperonsulinemia i lekko podwyższona prolaktyna ....

Mieliśmy 2 iui ... staramy sie z 6 lat [emoji85]

Przygarniecie człowieka :)?
Zdecydowaliśmy się na inv , jestem po pierwszej wizycie i mam skierowania na badania ... Podczytuje Was trochę i widzę , że jest kilka osób, które podchodzą do procedury w Vitro Szczecin .
Hej.W takim razie teraz POWODZONKA u kogo jesteś w Vitro , ja też z Vitrolive Szczecin tzn tam podchodziliśmy

reklama
Do góry