reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Co to znaczy - źle zrobione transfery ? Jestem po dwóch nieudanych i już rożne scenariusze widzę ... może u nas jest w stylu: mieszkają za granicą mają kase ..
mam nadzieję, że tak nie jest. Ale nie od dziś wiadomo, że pieniądz światem

U mnie to znaczy zbyt pozno zrobione transfery, endometrium bylo za grube i juz nie receptywne. Dla mojego doka 22 mm bylo ciagle „ super hiper” efekt koncowy taki ze 5-6 dni oo transferze dostawalam juz okres.
Zmienilam klinike i pani dok powiedziala ze gdyby nawet sie walilo i palilo nie robi transferu na endo powyzej 12 mm. I tak zaczelam drazyc temat. Do tego dochodzily zarodki , tez byly wszystkie” mega dobre” a na koncu juz nic nie warte. Mialam okazje trzy razy rozmawiac z embriologiem ktory obserwowal rozwoj zarodkow z nasza KD , po czym robil selekcje ... i to mi jakos oczy otworzylo na to jak pracuje tutejsza klinika.

reklama
Na kiedy masz zaplanowany transfer? Dopisuj się do kalendarza, forumowe kciuki mają moc!

Ilość dni od transferu + wiek zarodka (zazwyczaj 3 lub 5 dni) + 14 dni
Możemy również obliczyć termin porodu na podstawie daty zapłodnienia, a w przypadku in vitro dokładnie wiemy, kiedy to nastąpiło. Wówczas od daty zapłodnienia odejmujemy 7 dni i 3 miesiące, a następnie dodajemy 1 rok
Transfer na 8.04, za tydzień w poniedziałek. @Justyska13 dopiszesz mnie???

Tak dla ciekawostki, wydzwonilam dziś za luteinusem kilka aptek i oto ceny: w Rzeszowie w jeden 205 zł w innej ponad 300, więc słuchając rady @dżoasia wstąpiłam w Krakowie i 110 zł. Skąd te różnice????
Najlepsze jest to, że nawet w tej samej sieci aptek ceny potrafią zaskoczyć. Dla przykładu za ovitrelle w krakowskich drMax płaciłam 175 lub 79 zł :o

To kiedy słuchanie serduszka?Ja mam jutro drugie usg, ostatnio był pecherzyk ciązowy:-)Jutro sie pewnie dowiem coś więcej.Wychodzi na to że jestesmy juz w 5 tygoniu ciązy:-)
W piątek, to będzie według moich obliczeń 6+1 [emoji3526] to my razem na porodówce będziemy? [emoji8]

U mnie to znaczy zbyt pozno zrobione transfery, endometrium bylo za grube i juz nie receptywne. Dla mojego doka 22 mm bylo ciagle „ super hiper” efekt koncowy taki ze 5-6 dni oo transferze dostawalam juz okres.
Zmienilam klinike i pani dok powiedziala ze gdyby nawet sie walilo i palilo nie robi transferu na endo powyzej 12 mm. I tak zaczelam drazyc temat. Do tego dochodzily zarodki , tez byly wszystkie” mega dobre” a na koncu juz nic nie warte. Mialam okazje trzy razy rozmawiac z embriologiem ktory obserwowal rozwoj zarodkow z nasza KD , po czym robil selekcje ... i to mi jakos oczy otworzylo na to jak pracuje tutejsza klinika.
U mnie transfery były o czasie ale za pierwszym razem dostałam okres w 10 dniu, a za drugim w 5 dpt dostałam plamienie, zatrzymali prolutexem alllee rezultat ten sam. Mamy jeszcze jednego bąba na zimowisku i tak sobie myślę, że to będzie ich ostatnia szansa i zmieniamy klinikę.
Oby było do trzech razy sztuka :biggrin2:
A Tobie życzę zdrówka i jeszcze raz zdrówka, ja bym chyba tyle nie wytrzymała, podziwiam !! :)

@NataliaNNN @Mitotaj który to tydzień?
@lafantynka wielkie spotkanie!!
@Marzycielka7 miałam taki sam brzuch,czułam się już wtedy jak w 3 msc ciąży.
Piękny wynik estradiolu! będzie wiele komórek!Mocno trzymam kciuki!!!
Jeszcze coś może dorosnąć.Ja miałam 1552 i z tego 10 pobrali :)

@lama70 bardzo mi przykro :(
Napisz jakie badania robiłaś z immunologi?Może w tym problem?
Na pewno znajdziemy rozwiązanie.
Masz jeszcze jakieś mrożaczki?

@kate_p7:( Który To Twój transfer? Masz jeszcze mrożaczki?
Odnośnie tej jakości zarodków to chyba nie ma kompletnie reguły,Moja ultrasuper blastka 5 coś tam zdrowa po pgs nie ruszyła. Nie ma łatwiej drogi ale trafia się w końcu na tą prawidłową.

3 procedura(stymulacja) czy trzeci transfer?

Z in vitro w wieku 54 lata ?Moja klinika podaje max do 45 roku kobiety więc jestem zdziwiona.
Nie przeraża mnie wiek bo moja babcia urodziła ostatnie dziecko jaka miala 55 lat choć teraz w tym wieku to rzadkość.

@sksk świetna wiadomość!
Hejka, 13tc :)

U mnie transfery były o czasie ale za pierwszym razem dostałam okres w 10 dniu, a za drugim w 5 dpt dostałam plamienie, zatrzymali prolutexem alllee rezultat ten sam. Mamy jeszcze jednego bąba na zimowisku i tak sobie myślę, że to będzie ich ostatnia szansa i zmieniamy klinikę.
Oby było do trzech razy sztuka :biggrin2:
A Tobie życzę zdrówka i jeszcze raz zdrówka, ja bym chyba tyle nie wytrzymała, podziwiam !! :)

Dziekuje, jestescie w DE w klinice?

reklama
W piątek, to będzie według moich obliczeń 6+1
emoji3526.png
to my razem na porodówce będziemy?
emoji8.png
Wlasnie jutro musze lekarza dopytac o wszystko Myslisz ze zarodek juz zobaczymy:-)

Ostatnia edycja:
Do góry