reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co to znaczy - źle zrobione transfery ? Jestem po dwóch nieudanych i już rożne scenariusze widzę ... może u nas jest w stylu: mieszkają za granicą mają kase ..
mam nadzieję, że tak nie jest. Ale nie od dziś wiadomo, że pieniądz światem

U mnie to znaczy zbyt pozno zrobione transfery, endometrium bylo za grube i juz nie receptywne. Dla mojego doka 22 mm bylo ciagle „ super hiper” efekt koncowy taki ze 5-6 dni oo transferze dostawalam juz okres.
Zmienilam klinike i pani dok powiedziala ze gdyby nawet sie walilo i palilo nie robi transferu na endo powyzej 12 mm. I tak zaczelam drazyc temat. Do tego dochodzily zarodki , tez byly wszystkie” mega dobre” a na koncu juz nic nie warte. Mialam okazje trzy razy rozmawiac z embriologiem ktory obserwowal rozwoj zarodkow z nasza KD , po czym robil selekcje ... i to mi jakos oczy otworzylo na to jak pracuje tutejsza klinika.

reklama
Na kiedy masz zaplanowany transfer? Dopisuj się do kalendarza, forumowe kciuki mają moc!

Ilość dni od transferu + wiek zarodka (zazwyczaj 3 lub 5 dni) + 14 dni
Możemy również obliczyć termin porodu na podstawie daty zapłodnienia, a w przypadku in vitro dokładnie wiemy, kiedy to nastąpiło. Wówczas od daty zapłodnienia odejmujemy 7 dni i 3 miesiące, a następnie dodajemy 1 rok
Transfer na 8.04, za tydzień w poniedziałek. @Justyska13 dopiszesz mnie???

Tak dla ciekawostki, wydzwonilam dziś za luteinusem kilka aptek i oto ceny: w Rzeszowie w jeden 205 zł w innej ponad 300, więc słuchając rady @dżoasia wstąpiłam w Krakowie i 110 zł. Skąd te różnice????
Najlepsze jest to, że nawet w tej samej sieci aptek ceny potrafią zaskoczyć. Dla przykładu za ovitrelle w krakowskich drMax płaciłam 175 lub 79 zł :o

To kiedy słuchanie serduszka?Ja mam jutro drugie usg, ostatnio był pecherzyk ciązowy:-)Jutro sie pewnie dowiem coś więcej.Wychodzi na to że jestesmy juz w 5 tygoniu ciązy:-)
W piątek, to będzie według moich obliczeń 6+1 [emoji3526] to my razem na porodówce będziemy? [emoji8]

U mnie to znaczy zbyt pozno zrobione transfery, endometrium bylo za grube i juz nie receptywne. Dla mojego doka 22 mm bylo ciagle „ super hiper” efekt koncowy taki ze 5-6 dni oo transferze dostawalam juz okres.
Zmienilam klinike i pani dok powiedziala ze gdyby nawet sie walilo i palilo nie robi transferu na endo powyzej 12 mm. I tak zaczelam drazyc temat. Do tego dochodzily zarodki , tez byly wszystkie” mega dobre” a na koncu juz nic nie warte. Mialam okazje trzy razy rozmawiac z embriologiem ktory obserwowal rozwoj zarodkow z nasza KD , po czym robil selekcje ... i to mi jakos oczy otworzylo na to jak pracuje tutejsza klinika.
U mnie transfery były o czasie ale za pierwszym razem dostałam okres w 10 dniu, a za drugim w 5 dpt dostałam plamienie, zatrzymali prolutexem alllee rezultat ten sam. Mamy jeszcze jednego bąba na zimowisku i tak sobie myślę, że to będzie ich ostatnia szansa i zmieniamy klinikę.
Oby było do trzech razy sztuka :biggrin2:
A Tobie życzę zdrówka i jeszcze raz zdrówka, ja bym chyba tyle nie wytrzymała, podziwiam !! :)

@NataliaNNN @Mitotaj który to tydzień?
@lafantynka wielkie spotkanie!!
@Marzycielka7 miałam taki sam brzuch,czułam się już wtedy jak w 3 msc ciąży.
Piękny wynik estradiolu! będzie wiele komórek!Mocno trzymam kciuki!!!
Jeszcze coś może dorosnąć.Ja miałam 1552 i z tego 10 pobrali :)

@lama70 bardzo mi przykro :(
Napisz jakie badania robiłaś z immunologi?Może w tym problem?
Na pewno znajdziemy rozwiązanie.
Masz jeszcze jakieś mrożaczki?

@kate_p7:( Który To Twój transfer? Masz jeszcze mrożaczki?
Odnośnie tej jakości zarodków to chyba nie ma kompletnie reguły,Moja ultrasuper blastka 5 coś tam zdrowa po pgs nie ruszyła. Nie ma łatwiej drogi ale trafia się w końcu na tą prawidłową.

3 procedura(stymulacja) czy trzeci transfer?

Z in vitro w wieku 54 lata ?Moja klinika podaje max do 45 roku kobiety więc jestem zdziwiona.
Nie przeraża mnie wiek bo moja babcia urodziła ostatnie dziecko jaka miala 55 lat choć teraz w tym wieku to rzadkość.

@sksk świetna wiadomość!
Hejka, 13tc :)

U mnie transfery były o czasie ale za pierwszym razem dostałam okres w 10 dniu, a za drugim w 5 dpt dostałam plamienie, zatrzymali prolutexem alllee rezultat ten sam. Mamy jeszcze jednego bąba na zimowisku i tak sobie myślę, że to będzie ich ostatnia szansa i zmieniamy klinikę.
Oby było do trzech razy sztuka :biggrin2:
A Tobie życzę zdrówka i jeszcze raz zdrówka, ja bym chyba tyle nie wytrzymała, podziwiam !! :)

Dziekuje, jestescie w DE w klinice?

reklama
W piątek, to będzie według moich obliczeń 6+1
emoji3526.png
to my razem na porodówce będziemy?
emoji8.png
Wlasnie jutro musze lekarza dopytac o wszystko Myslisz ze zarodek juz zobaczymy:-)

Ostatnia edycja:
Do góry