reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jejku...współczuję...u mnie teraz było tak samo...chyba kobieta tam ze 30 min grzebała jakby skarbów szukała...;)
Ale najważniejsze że sie udało malucha tam włożyć, więc trzymam kciuki, żeby się tam pięknie rozgościł na kolejne 9 miesiecy :)
A który Ty dzień po transferze?

reklama
Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ...

Dziś mam 2 dzień cyklu i zrobiłam pobranie krwi na AMH. Na necie czytałam, że nie trzeba być na czczo... czy to prawda? Z samego rana zrobiłam też badanie FSH. 28.03 jedziemy z mężem do kliniki na pierwsze spotkanie... bardzo bym chciała mieć go już z głowy... żeby lekarz jasno powiedział nam jakie badania w naszym przypadku jeszcze musimy zrobić... (ja zrobiłam ich już sporo, bo mam grupę krwii, ALT, AST, IgG,IgM, TSH, FT3,FT4, anty-TPO, anty-TG, glukoza na czczo). Mam parę pytań do Was... jeśli moje wyniki będą ok i męża też to ile jeszcze spotkań czeka nas żeby ustawić mi stymulację ? Czytałam, że dużo dziewczyn niezbyt się czuje przy tej stymulacji... pytam, bo niestety ale kilka razy w miesiącu pracuję na nocki i chcę wiedzieć na co mam się przygotować, bo jeśli będzie trzeba to będę musiała chodzić na l4 ( teraz dla mnie najważniejszcze jest zajść w ciąże ) . Podczas stymulacji też są jakieś wizyty ? Czy można pewne rzeczy ustalać podczas stymulacji z lekarzem przez tel? Jeśli stymulacja pójdzie u mnie dobrze to ile mniej więcej wizyt mnie czeka zanim dojdzie do punkcji i później do transferu ?

Z góry dziękuje wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi :)
Hej. W pierwszej kolejnosci powidzenia :)
Ja co prawda stymulacje mialam 5 lat temu i nie pamiętam ilości wizyt ale mialam dlugi protokół, słabo reagowalam na leki i bralam je dlugo i w duzych dawkach...przed punkcją czułam się sie tak źle że nie umialam ustac 5 min pod prysznicem i wyłam z bólu...nie chce cie straszyć bo oczywiście Ciebie nie musi to spotkać ale w calej tej procedurze niestety praca cierpi i musisz liczyc sie z nieobecnościami, złym samopoczuciem itp. Ale pamietaj jaki masz cel ...to doda Ci sił:)

reklama
Do góry