reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam.Juz jakiś czas temu pisałam tu na forum.Teraz jestem po drugim nie udanym transferze w Artemidzie w Białymstoku.Zostal mi jeden mrozaczek i chciałabym zmienić klinikę.Ktos mi Pisał że jest możliwość przeniesienia zarodka do innej kliniki.Czy możecie mi polecić jakąś klinikę i lekarza?Będę bardzo wdzięczna.

Ja Bialegostoku nie znam i nie polece
Ale u mnie powiedzieli ze mozna przetransportowac zarodek w inne miejsce. Tylko zlecenie ma wyjsc od nowej kliniki.
Powodzenia[emoji6]

Beta 0,1
Nie udało się! TO KONIEC! Nie mam już zarodków!
Wszystkim dziękuję za wsparcie i miłe słowa. Może kiedyś wrócę do gry, ale na razie... Same wiecie...

JESUUUUS!!! Niee!!!
Boze a tak mocno kciuki trzymalam!!!

Odpoczywaj! Zrob co musisz i potrzebujesz
Przytulam!
I wracaj! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Ale Asia domacicznie dostałam przy pierwszym transferze ponad rok temu a do tego już normlanie podskórnie.
Zawsze chyba pierwszy dają domacicznie a pozniej juz sama sobie wbijasz ;)
Czyli nie namieszalam. Ja domacicznie mialam przed kazdym transferem kiedy podchodzilam z tym lekiem, lacznie 4 razy. On jakos dlugo w macicy nie dziala.
Bardziej doswiadczone dziewczynki czy przyrost jest ok w 9 dniu po transferze? Bo ja sie tak mysle ze te pierwsze 2 dni po transferze odpadaja bo I tak beta byla 0.8
Na usg jak bedzie powyzej 1000, czasem widac juz cos wczesniej, czasem pozniej. Poki co beta troche niska, ale moze sie rozkreci jeszcze. Na razie nie ma co panikowac, ale tez nie skacz z radosci jeszcze. Cierpliwosci :*
To już teraz z górki! Najgorsze za Wami... cieszę się bardzo.. Czujesz już bąbelki? Ja na tym etapie poczułam... Brzuszek już widoczny?
Brzusio widoczny, ruchow jeszcze nie czuje, a jedyne babelki to te z jelit od wzdec :baffled::baffled:
Laski mam pytanie... byłam dzisiaj na wizycie 2 klinice. Lekarz powiedział że mam tylko 2 pęcherzyki... czy w takim wypadku uda się transfer?
Nie rozumiem pytania... transfer nie ma nic wspolnego z iloscia pecherzykow. Do transferu musi byc zarodek, wystarczy nawet jeden, nie musisz miec calej armii.
To czy transfer sie uda zalezy od tego czy zarodek sie zaimplantuje czy nie. Co ma do tego ilosc pwcherzykow? Ktory masz w ogole dzien cyklu? Jestes po stymulacji czy przed? Te pecherzyki sa antralne czy juz przed owulacja?
Opuszczam to forum bo nikt nie odpowiada na moje pytania i zamiast jakiegoś wsparcia mam tylko nerwy
Nie dziwie sie ze nikt ci nie odpowiedzial bo to pytanie bylo co najmniej dziwne. Doprecyzuj co masz na mysli to moze bede wiedziec co ci podpowiedziec.
Najlepiej sie od razu obrazic

Witam.Juz jakiś czas temu pisałam tu na forum.Teraz jestem po drugim nie udanym transferze w Artemidzie w Białymstoku.Zostal mi jeden mrozaczek i chciałabym zmienić klinikę.Ktos mi Pisał że jest możliwość przeniesienia zarodka do innej kliniki.Czy możecie mi polecić jakąś klinikę i lekarza?Będę bardzo wdzięczna.
Napisałam Ci wiadomość prywatną

Kochane dzisiaj powtorzylam bete 466,3 mam dzisiaj 12 dpt w 7 dniu był 116. Czy przyrost jest w porzadku?Pozdrawiam:-)
Ja robiłam dziś betę (14 dpt) i wynik mam prawie identyczny, bo 468. :) To jest prawidłowy wynik ;)
Wpisz sobie w google „kalkulator beta hcg”. Tam sprawdzisz czy przyrosty są prawidłowe i o ile % przyrasta.

reklama
Dziewczyny a kiedy pierwsze USg mozna zrobic
W Novum pierwsze usg jest robione 25-26 dpt (stwierdzenie właściwej lokalizacji i pęcherzyka), a następne 35 dpt (stwierdzenie bicia serca). Załączam kartę informacyjną ;)

Załączniki

• F9F370A2-7F59-4CDC-A9D2-1EF564F2502D.jpeg
    F9F370A2-7F59-4CDC-A9D2-1EF564F2502D.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 88
Do góry