reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale trafiłaś kochana....

Ja od dziś rana jestem mamą synka :

Urodził się przez cc dziś o 5 rano.
Waga 1860g, 32+6 tc.
Wszystko jest ok. Płakał jak się urodził i dzielnie sam oddycha.

Jesteśmy super szczęśliwi. [emoji7]
Wooow super, że z małym ok! To tak nagle? Ogromne gratulacje!
Dziewczyny czy was tez po tych dopochwowych tabletkach bolaly bolaly brzuchy?
Mnie nie.
Wow! Ty juz dzien po! [emoji1307][emoji1307]
Ja widzialam tylko jak „przeplywa” przez cewnik [emoji5] tak sie poczulam dziwnie...
[emoji5]
Teraz roumiem co to znaczy spiewac i mowic dobbrzuszka po transferze [emoji5][emoji5][emoji5] i jakie to uczucie miec kropeczka ze soba[emoji4] moj m krzyczy na mnie ze jest ojcem i mam nic nie robic przynajmniej dzis [emoji23] ale przeszlam sie na maly spacerek zeby sie dotlenic.

U mnie z kolei lekarz odradzil branie relanium do testu, tylko na dzien transferu wskazane. Pewnie dlatego ze to pierwsze ivf i on chyba obstawia sukces. Bo szanse powiedzial ze 40-45% mamy. Ale wiemy jak to z tymi statystykami jest[emoji6]

Co o tym myslicie?? Brac/nie brac?

Duphaston tez mam brac tylko do testu a potem w razie pozytywnej bety odstawic... to normalnie?
On twierdzi ze zdrowy zarodek poradzi sobie sam..

Moj kropek to 4BC blastocysta - to dobra jakosc?
Dostalam tez EmbryoGlue i mam rozpiske calego przebiegu.
Pozostale 3 nadal zamrozone sa podobnej jakosci ale troszke slabsze - w 6 dobie zamrozone. Podali ten najlepszy z 5 doby.
Ja mam zamrożoną 4CC z 7 doby - mówili, że to słaby. Myślę, że Twój to mocny średniak :)

A propos progesteronu przed krio - nigdy nie badałam. Zawsze podchodziłam na cyklu naturalnym i w obstawie sztucznego progesteronu - na wypadek, gdybym sama nie wyprodukowała, były jeszcze tabletki dowcipne i doustne - więc receptory i tak wysycone, więc nie było sensu oznaczać. Takie są moje doświadczenia :)

z tego co ja widze, to w klinikach kazdy robi po swojemu... jedni leca na zywiol, inni bardziej profeska, a jeszcze inni mega rygorystyczni... pewnie kazdy ma jakies tam swoje doswiadczenia i obserwacja...
No masz rację. Trzeba zostawić leczenie lekarzom i nie gdybać za dużo...[emoji6]
Ja uwielbiam puzzle, dobry sposób na nie myślenie o tym co ciągle my staraczki mamy w glowie[emoji6]

reklama
Do góry