reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Pocieszam się tym, że beta chyba powyżej 25 skoro test jest na plus. Pierwszy w życiu test pozytywny:)
W 2006 mnie oszukał jak bylam w 5 tyg
Teraz pytanie będzie czy rośnie czy spada po badaniu z krwi.
Ps. Pamiętam jak pisalyscie, że te to od 10 już wykrywają clearblue... także nie wiadoma na tą chwilę...

Załączniki

• 20190313_022851.jpg
    20190313_022851.jpg
    996,7 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Moje Drogie dzień dobry!!!!!
U mnie transfer odwołany. Tym razem endometrium nawet na plastrach nie urosło. A wręcz odwrotnie z wizyty na wizytę maleje o 0.1-0.2 mm.
Następne podejście na naturalnym. W związku z tym mam pytanie co zrobić tak żeby pomóc mu rosnąć??? Wskazana jakas dieta lub suplementacja czymś?
Dodam, że wino czerwone i sok z aronii już testowałam....

A uprawiasz jakis sport? Albo spacerki?
Ruch podobno tez pomaga.
A zwykle roslo Ci ladnie na naturalnym cyklu? Bo moze to jednorazowa sytuacja? Jaki leki bralas w tym cyklu?

Dzięki surykatko :)
niestety nie mam norm, ale z tarczycą u mnie nigdy problemów nie było, TSH ok
Posprawdzałam normy na swoim wyniku i w necie, wszędzie jest górna granica 4 lub więcej to chyba jest ok, przynajmniej jedno masz z głowy ;)
To chyba takich nie mam ufff, ale nospe lyknelam rano bo dziwnie jakoś w dole brzucha czułam;) powtarzam sobie że to zapobiegawczo i nie zaszkodzi:):)
Daj spokój powinnam betowac w następną sobotę, ale przrciez ja zwariuje do tego czasu:):) i przy okazji zamecze was moimi pytaniami:)
Jak miałaś 3 dnuowca.dawaj w 9 dpt :) Coś.powinno być :)
Pocieszam się tym, że beta chyba powyżej 25 skoro test jest na plus. Pierwszy w życiu test pozytywny:)
W 2006 mnie oszukał jak bylam w 5 tyg
Teraz pytanie będzie czy rośnie czy spada po badaniu z krwi.
Ps. Pamiętam jak pisalyscie, że te to od 10 już wykrywają clearblue... także nie wiadoma na tą chwilę...
Gratulacje, czekamy na wynik :)

@sksk dżoasia pisała.chyba o diecie. A może na naturalnym lepiej będzie? Ty miałaś wcześniej takie problemy z endo?

A jak bedzie podany 5 dniowy zarodek to po 9 dniach bedzie najbezpieczniej testowac tez? Mozna juz po 8? Musze zaplanowac w razie czego co dalej i kiedy ten dzien wypadnie, zeby sie leki nie pokonczyly...

A uprawiasz jakis sport? Albo spacerki?
Ruch podobno tez pomaga.
A zwykle roslo Ci ladnie na naturalnym cyklu? Bo moze to jednorazowa sytuacja? Jaki leki bralas w tym cyklu?
Jeśli chodź o mój sport to sporadycznie już teraz siłownia (bieżnia, rowerek, zajęcia grupowe-zalezy na co zdarze), ale w tym cyklu słabo było z tym bo byłam przeziębiona, dodatkowo wyjazdy do Kliniki to mój cały dzień roboczy i później muszę nadrabiać w pracy, teraz doszły jeszcze problemy z babcią i nie wyrabiam na zakrętach, a nie mam w sobie wyrobionego teraz przyzwyczajenia do uprawiania sportu, staram się chociaż za to spacerować (np. na zakupy idę na nogach jakieś 40 min i wszędzie gdzie się da staram się chodzić zamiast jeździć) ale szczerze mówiąc to teraz i z tym było słabo, ale w poprzednim sporo się ruszałam. To mój drugi cykl z rzędu z odwołanym transferem, oba sztuczne. Poprzednio brałam estrofemem 2x1 później 3x1 i 3x2 plus od początku encotron- tutaj endometrium też cienkie i brzydka struktura, w tym cyklu od początku estrofem 3x1, w 10 dniu USG endometrium ładne trzy warstwowe ale 7 mm, w 11 i 12 dc wzielam encotron i w 12 dc Endo niezbyt ładne w strukturze ale 8 mm, to od 13 dc odstawiłam encotron i w 14 dc endometrium ładne w strukturze ale 7.6-7.7mm i też w 14 dc dołożyła mi plastry systen 50 dwa, a dziś w 16 dc endometrium ładne w strukturze ale 7.4 mm
Nie wiem jakie było wcześniej, bo nigdy nie miałam tego monitorowanego, lekarz tylko z zdjęć z kartoteki zdziwił się, że nie rośnie ładnie

Posprawdzałam normy na swoim wyniku i w necie, wszędzie jest górna granica 4 lub więcej to chyba jest ok, przynajmniej jedno masz z głowy ;)

Jak miałaś 3 dnuowca.dawaj w 9 dpt :) Coś.powinno być :)

Gratulacje, czekamy na wynik :)

@sksk dżoasia pisała.chyba o diecie. A może na naturalnym lepiej będzie? Ty miałaś wcześniej takie problemy z endo?
Właśnie w tym problem, że wcześniej nigdy nie miałam tego monitorowanego, ale nigdy też nikt nie zwracał na to uwagi

Mam pytanko do osób które były po accofilu , clexane i ancortonie i podchodziły do stymulacji równo po mc od nieudanego transferu ? Są tutaj takie ?

reklama
Ja od 2 dnia ciągnięcie w dole brzucha jak na okres, transfer udany :) Ja tez marze o goracej kapieli a nie wolno [emoji23][emoji23][emoji16]Powodzenia, grzecznie czekamy na twoj wynik [emoji3590][emoji8]Powodzenia [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] trzymam kciuki
No to chyba ten mój ból skurczowy bym porównała do ciągnięcia jak na okres i dziwne bulgotanie;)i czasami plecy z tyłu mnie bolą jak przed okresem... no ale każdy odczuwa innaczej...
Hehe...gorąca kąpiel! Dziewczyny, ja uwielbiam gorący a nawet wrzący prysznic, innaczej mi zimno..i zastanaiam się jak umyć włosy dziś bo to już dłuższy prysznic by był ;) bo nie mam wanny:):)

Do góry