reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Pocieszam się tym, że beta chyba powyżej 25 skoro test jest na plus. Pierwszy w życiu test pozytywny:)
W 2006 mnie oszukał jak bylam w 5 tyg
Teraz pytanie będzie czy rośnie czy spada po badaniu z krwi.
Ps. Pamiętam jak pisalyscie, że te to od 10 już wykrywają clearblue... także nie wiadoma na tą chwilę...

Załączniki

• 20190313_022851.jpg
    20190313_022851.jpg
    996,7 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Moje Drogie dzień dobry!!!!!
U mnie transfer odwołany. Tym razem endometrium nawet na plastrach nie urosło. A wręcz odwrotnie z wizyty na wizytę maleje o 0.1-0.2 mm.
Następne podejście na naturalnym. W związku z tym mam pytanie co zrobić tak żeby pomóc mu rosnąć??? Wskazana jakas dieta lub suplementacja czymś?
Dodam, że wino czerwone i sok z aronii już testowałam....

A uprawiasz jakis sport? Albo spacerki?
Ruch podobno tez pomaga.
A zwykle roslo Ci ladnie na naturalnym cyklu? Bo moze to jednorazowa sytuacja? Jaki leki bralas w tym cyklu?

Dzięki surykatko :)
niestety nie mam norm, ale z tarczycą u mnie nigdy problemów nie było, TSH ok
Posprawdzałam normy na swoim wyniku i w necie, wszędzie jest górna granica 4 lub więcej to chyba jest ok, przynajmniej jedno masz z głowy ;)
To chyba takich nie mam ufff, ale nospe lyknelam rano bo dziwnie jakoś w dole brzucha czułam;) powtarzam sobie że to zapobiegawczo i nie zaszkodzi:):)
Daj spokój powinnam betowac w następną sobotę, ale przrciez ja zwariuje do tego czasu:):) i przy okazji zamecze was moimi pytaniami:)
Jak miałaś 3 dnuowca.dawaj w 9 dpt :) Coś.powinno być :)
Pocieszam się tym, że beta chyba powyżej 25 skoro test jest na plus. Pierwszy w życiu test pozytywny:)
W 2006 mnie oszukał jak bylam w 5 tyg
Teraz pytanie będzie czy rośnie czy spada po badaniu z krwi.
Ps. Pamiętam jak pisalyscie, że te to od 10 już wykrywają clearblue... także nie wiadoma na tą chwilę...
Gratulacje, czekamy na wynik :)

@sksk dżoasia pisała.chyba o diecie. A może na naturalnym lepiej będzie? Ty miałaś wcześniej takie problemy z endo?

A jak bedzie podany 5 dniowy zarodek to po 9 dniach bedzie najbezpieczniej testowac tez? Mozna juz po 8? Musze zaplanowac w razie czego co dalej i kiedy ten dzien wypadnie, zeby sie leki nie pokonczyly...

A uprawiasz jakis sport? Albo spacerki?
Ruch podobno tez pomaga.
A zwykle roslo Ci ladnie na naturalnym cyklu? Bo moze to jednorazowa sytuacja? Jaki leki bralas w tym cyklu?
Jeśli chodź o mój sport to sporadycznie już teraz siłownia (bieżnia, rowerek, zajęcia grupowe-zalezy na co zdarze), ale w tym cyklu słabo było z tym bo byłam przeziębiona, dodatkowo wyjazdy do Kliniki to mój cały dzień roboczy i później muszę nadrabiać w pracy, teraz doszły jeszcze problemy z babcią i nie wyrabiam na zakrętach, a nie mam w sobie wyrobionego teraz przyzwyczajenia do uprawiania sportu, staram się chociaż za to spacerować (np. na zakupy idę na nogach jakieś 40 min i wszędzie gdzie się da staram się chodzić zamiast jeździć) ale szczerze mówiąc to teraz i z tym było słabo, ale w poprzednim sporo się ruszałam. To mój drugi cykl z rzędu z odwołanym transferem, oba sztuczne. Poprzednio brałam estrofemem 2x1 później 3x1 i 3x2 plus od początku encotron- tutaj endometrium też cienkie i brzydka struktura, w tym cyklu od początku estrofem 3x1, w 10 dniu USG endometrium ładne trzy warstwowe ale 7 mm, w 11 i 12 dc wzielam encotron i w 12 dc Endo niezbyt ładne w strukturze ale 8 mm, to od 13 dc odstawiłam encotron i w 14 dc endometrium ładne w strukturze ale 7.6-7.7mm i też w 14 dc dołożyła mi plastry systen 50 dwa, a dziś w 16 dc endometrium ładne w strukturze ale 7.4 mm
Nie wiem jakie było wcześniej, bo nigdy nie miałam tego monitorowanego, lekarz tylko z zdjęć z kartoteki zdziwił się, że nie rośnie ładnie

Posprawdzałam normy na swoim wyniku i w necie, wszędzie jest górna granica 4 lub więcej to chyba jest ok, przynajmniej jedno masz z głowy ;)

Jak miałaś 3 dnuowca.dawaj w 9 dpt :) Coś.powinno być :)

Gratulacje, czekamy na wynik :)

@sksk dżoasia pisała.chyba o diecie. A może na naturalnym lepiej będzie? Ty miałaś wcześniej takie problemy z endo?
Właśnie w tym problem, że wcześniej nigdy nie miałam tego monitorowanego, ale nigdy też nikt nie zwracał na to uwagi

Mam pytanko do osób które były po accofilu , clexane i ancortonie i podchodziły do stymulacji równo po mc od nieudanego transferu ? Są tutaj takie ?

reklama
Ja od 2 dnia ciągnięcie w dole brzucha jak na okres, transfer udany :) Ja tez marze o goracej kapieli a nie wolno [emoji23][emoji23][emoji16]Powodzenia, grzecznie czekamy na twoj wynik [emoji3590][emoji8]Powodzenia [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] trzymam kciuki
No to chyba ten mój ból skurczowy bym porównała do ciągnięcia jak na okres i dziwne bulgotanie;)i czasami plecy z tyłu mnie bolą jak przed okresem... no ale każdy odczuwa innaczej...
Hehe...gorąca kąpiel! Dziewczyny, ja uwielbiam gorący a nawet wrzący prysznic, innaczej mi zimno..i zastanaiam się jak umyć włosy dziś bo to już dłuższy prysznic by był ;) bo nie mam wanny:):)

Do góry