reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluję! Miałam już pisać, że beta później już tak nie przyrasta, ale doczytałam, że USG rozwiało wątpliwości :-)
U mnie już po wizycie, dzięki za trzymanie kciuków, transfer w czwartek :-) bierzemy dwa zarodki. Endo 7,5 mam, ale nasza pani doktor mówi, że ok, co myślicie?
Hej kochana, cieszę się że znów działasz[emoji6]
Endo u Ciebie tak jak u mnie nie powala. 7-8 uważa sie za dopuszczalne, (10-12trzyliniowe byloby idealne)
ale tak jak Ci dr mówiła jeśli niektóre zarodki daja radę w jajowodzie to czemu przy takim endo mają nie dać.
A Ty tym razem na naturalnym cyklu ze wspomagaczami czy bez?
Trzymam mocne kciuki za Twój transfer[emoji110] [emoji110] [emoji110]

reklama
Cześć Dziewczęta, jak długo w ciąży bralyscie Encorton? U mnie jest 11tc a lekarz każe cały czas go brać 2x1. Mam nadzieję że wie co robi, ale trochę się stresuję bo to jednak steryd i czy może zaszkodzić dzieciom? Słyszeliście coś na ten temat?

To dość spora dawka ... przepisał Ci je immuno czy gin ? Ja z córka brałam do 12 tc po jednej a później schodziłam po pół . Teraz w drugiej ciąży biorę tez do 12tc .

Mnie tez cos tam ćmią jajniki, jakby taka kolka.
Dodatkowo czuje ciagniecie w podbrzuszu...
Mam to samo. Dziś dość często kłucie czuję dość mocne plecy też i do takie dziwne uczucie w podbrzuszu. Jakby na @ ale nie d9 końca.
Może i ciagniecie, nie wiem jak to określić:/

Dziewczyny jestem tu nowa. Razem z mężem przygotowujemy się do in vitro. Jestem.na etapie brania zastrzykow..19 jadę na 2 tygodnie do Białegostoku gdzie będę przygotowywana do całego zabiegu. Boję się.. chciałam mieć podane 2 zarodki ale lekarz powiedział że oni podadzą jeden że względu na bezpieczeństwo. A tak bardzo chciałam mieć blizniaki tym bardziej że od 6 lat staramy się o dziecko i mam 35 lat.. czuje że powoli mam depresję że to wszystko się nie uda . Wczoraj dowiedziałam się że moja siostra zaszła w drugą ciążę i jak wróciłam do domu płakałam całą noc..Dlaczego my nie możemy mieć. Jeszcze czuje że pech sprawi że in vitro też się nie uda... ciągle chce mi się płakać i jeszcze rodzina mnie dobija ciągle pytać A wy kiedy ... W pracy to samo że najwyższa pora że powinnam być w ciazy

Kochana nam zaplodnila się tylko jedna komórka i ma już 16 m-cy, także spokojnie :)
Natalia, dajesz mi nadzieję:)
U mnie to już tak długo wszystko trwa, że doszukuje się chyba nie potrzebnie negatywów . Po prostu zdaje sobie sprawę, że to moja ostatnia szansa na spełnienie marzeń i chciałabym zrobić wszystko co się da, żeby potem nie zastanawiać sie że czegoś nie zrobiłam;)
Dziś wstałam z pozytywnym nastawieniem i już nie mogę doczekać się mojego kropka jutro:) :)

Dziewczyny jestem tu nowa. Razem z mężem przygotowujemy się do in vitro. Jestem.na etapie brania zastrzykow..19 jadę na 2 tygodnie do Białegostoku gdzie będę przygotowywana do całego zabiegu. Boję się.. chciałam mieć podane 2 zarodki ale lekarz powiedział że oni podadzą jeden że względu na bezpieczeństwo. A tak bardzo chciałam mieć blizniaki tym bardziej że od 6 lat staramy się o dziecko i mam 35 lat.. czuje że powoli mam depresję że to wszystko się nie uda . Wczoraj dowiedziałam się że moja siostra zaszła w drugą ciążę i jak wróciłam do domu płakałam całą noc..Dlaczego my nie możemy mieć. Jeszcze czuje że pech sprawi że in vitro też się nie uda... ciągle chce mi się płakać i jeszcze rodzina mnie dobija ciągle pytać A wy kiedy ... W pracy to samo że najwyższa pora że powinnam być w ciazy
Kochana wszystko bedzie dobrze, dla dziecka lepiej zeby samo w brzuszku siedzialao, ja popieram pojedyncze ciaze tez zawsze chcialam blizniaki ale rozsadek by mi nie pozwolil na 2 zarodki, moze dlatego ze w rodzinie mialam taka ciaze ktora bardzo zle sie Przez to skonczyla

reklama
Cześć Dziewczęta, jak długo w ciąży bralyscie Encorton? U mnie jest 11tc a lekarz każe cały czas go brać 2x1. Mam nadzieję że wie co robi, ale trochę się stresuję bo to jednak steryd i czy może zaszkodzić dzieciom? Słyszeliście coś na ten temat?

Natalia, ze sterydu sie zaczyna schodzic od akcji serca. Moze powodowac wady serca dlatego daj sobie z tym spokoj powoli.

Do góry